Kroatische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Opzoek naar een sterke Kroatische vlag voor jarenlang vlagplezier? Bij DVC leveren wij de vlag van Kroatië alleen van de beste kwaliteit. Onze Kroatische vlaggen zijn bestendig tegen wind, hevige regen en UV-straling. Het doek van de vlag van Kroatië verkleurd niet in de zon en behoud zo haar authentieke uitstraling. Voor de Kroatische vlag kies je voor een vlag van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Oezbekistan kopen?

Opzoek naar een Kroatische vlag als sfeermaker op een event of andere gelegenheid? Onze vlag van Kroatië wappert sierlijk in de wind en heeft een lange levensduur. De vlag van Kroatië voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt namelijk door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Kroatische vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Kroatische vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Kroatische vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Voor een mooie Kroatische vlag voor langdurig vlagplezier ga je naar DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Kroatische vlag

De Kroatische vlag is een horizontalen driekleur, dit betekent dat de vlag is opgebouwd uit drie liggende banen. Het schild dat in het midden van de vlag van Kroatië is afgebeeld is ontworpen door Muhamer Ibrahimi, dit is het Kroatische wapenschild. Voor de kleuren van de Kroatische vlag is gekozen voor de samenstelling rood-wit-blauw. Deze kleursamenstelling van de Kroatische vlag is historisch gezien afkomstig van de vlag van Frankrijk. Ook de bijnamen van deze beide vlaggen zijn gelijk, de bijnaam van deze vlaggen is namelijk Le Tricolore. De overeenkomsten tussen de Franse en Kroatische vlag zijn ontstaan doordat Frankrijk de Kroatische kust innam in de periode van 1809 tot 1815. Sinds 1848 is deze driekleur onofficieel in gebruik.

Kroatië viel onder Oostenrijk-Hongarije tot 1918 en hierna tot 1991 onder Joegoslavië. In de tijd dat Kroatië deel uitmaakte van Joegoslavië had de Kroatische vlag een vijfpuntige rode ster als embleem. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Kroatië een Duitse vazalstaat, de vlag had in die tijd een U in de linkerbovenhoek. Deze U stond voor Ustasabeweging, dit was de Kroatische nationalistische en antisemitische organisatie. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg Kroatië de vlag met de vijfpuntige ster terug. Op 22 december 1990, tien maanden voor het moment dat Kroatië zich onafhankelijk verklaarde, werd de vijfpuntige ster vervangen door het wapenschild van Kroatië. Het wapenschild heeft een schaakbordpatroon in de kleuren wit en rood, hierboven is een kroon afgebeeld bestaande uit 5 verschillende wapenschilden van de vijf belangrijkste historische regio’s van het land. De huidige Kroatische vlag werd ingevoerd in 1990.

Kroatische vlag regels

Een Kroatische vlag als eerbetoon aan Kroatië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Kroatische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Kroatische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Kroatië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier