Laotiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Laotiaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Laos voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Laos kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Laotiaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Laotiaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Laos kopen?

Op zoek naar een Laotiaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Laotiaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Laos is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Laotiaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Laotiaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Laotiaanse vlag? Kies voor de vlag van Laos van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Laotiaanse vlag

De vlag van Laos heeft drie horizontale banen met een grotere middelste baan dan de andere twee. De bovenste en onderste banen zijn rood en de middelste is donkerblauw. In het midden van de vlag is een witte stip geplaatst, die staat symbool voor de maan die over de Rivier Mekong schijnt in de nacht. Ook staat de witte stip voor de eenheid van de Communistische regering. De blauwe kleur staat voor de rijkdom van het land en de rode kleur voor het bloed dat is vergoten tijdens de onafhankelijkheidstrijd.

Van 1893 tot 1952 was Laos een protectoraat van Frankrijk, dat betekent dat Frankrijk eigenlijk de baas was in Laos. De vlag van Laos in die tijd was een witte driekoppige olifant op een rood doek met in de linkerbovenhoek de vlag van Frankrijk. Daarvoor was Laos een koninkrijk met ongeveer dezelfde vlag, alleen iets minder gestileerd. De witte olifant is in de cultuur van Zuidoost-Azië een koninklijk symbool en de drie koppen staan voor de voormalige koninkrijken Vientiane, Luang en Champassak. De olifanten staan op een voetstuk wat de wet voorstelt. In 1952 werd Laos onafhankelijk maar bleef dezelfde vlag voeren, de Franse vlag werd alleen weg gehaald uit de linkerbovenhoek. Voordat de huidige vlag werd aangenomen hadden de communisten als nationale vlag een rode vlag met een grote hamer en sikkel in het midden. In 1975 werd de huidige nationale vlag van Laos officieel aangenomen. In die wet ligt ook de verhouding van de vlag vast, de blauwe streep is de helft van de vlag breed en de andere helft is gelijk verdeelt over de twee rode strepen. De witte stip is tachtig procent van de blauwe streep in diameter.

Laotiaanse vlag regels

Een Laotiaanse vlag als eerbetoon aan Laos hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Laotiaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Laotiaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Laos online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier