Lesothaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Lesothaanse vlag, de derde vlag uit de geschiedenis van het onafhankelijke Lesotho, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Lesotho voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Lesotho kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Lesothaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Lesothaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Lesotho kopen?

Op zoek naar een Lesothaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Lesothaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Lesotho is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Lesothaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Lesothaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Lesothaanse vlag? Kies voor de vlag van Lesotho van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Lesothaanse vlag

De vlag van Lesotho is een horizontale driekleur, wat wil zeggen dat de vlag bestaat uit drie horizontale gelijke banen. In de middelste baan staat een zwart embleem. Het embleem is een traditioneel Basotho, de naam van inwoners van Lesotho, hoofdeksel dat Mokorotlo heet. De Mokorotlo is een symbool van nationale betekenis. De kleurvolgorde van de vlag is blauw-wit-groen. De vlag is ontworpen om vrede uit te drukken en de witte kleur in de vlag staat dan ook voor vrede. De blauwe kleur staat symbool voor de regen en de groene band staat symbool voor de rijkdom en de kracht van zelfvoorziening op het gebied van voedsel.

Lesotho was een Britse Kolonie tot 1966, toen het net onafhankelijke land een nieuwe vlag ontwerpt. Deze vlag had een blauwe vlag met daarop een witte Mokorotlo en aan de hijszijde twee verticale banen in de kleuren groen en rood. De blauwe kleur symboliseerde toen ook al regen en de witte vrede. Ook de symbolische betekenis van groen was toen al aanwezig, alleen de rode kleur rood was in die tijd anders en rood stond voor overtuiging. Na een staatsgreep in 1987 werd de vlag veranderd omdat het nieuwe regime niks meer met het oude te maken wilde hebben. De nieuwe vlag was wit met in de linkerbovenhoek een traditioneel sotho-schild en aan de rechterkant een blauwe diagonale baan die het wit scheidde van het groen. De kleuren op de vlag van 1987 hebben dezelfde betekenis als op de huidige vlag. Het Sotho schild symboliseert het verdedigen van de Vrede. Door militaire bijsmaak van deze vlag waren er veel stemmen om deze vlag te veranderen. De vlag werd in 2006 veranderd naar de huidige vlag, veertig jaar nadat het land onafhankelijk was geworden.

Lesothaanse vlag regels

Een Lesothaanse vlag als eerbetoon aan Lesotho hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Lesothaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Lesothaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Lesotho online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier