Lesothaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De vlag van Lesotho kun je gemakkelijk kopen bij DVC. Deze vlag is een ware blikvanger met zijn drie horizontale banden in de kleuren blauw, wit en groen. In het midden pronkt een krachtig zwart embleem dat de essentie van dit prachtige Afrikaanse land symboliseert. Laat je inspireren door de schoonheid en betekenis van de Lesothaanse vlag en breng een stukje van deze unieke cultuur naar huis met een vlag van DVC.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Maak gebruik van de online configurator

Maak gebruik van onze handige online configurator bij DVC en creëer jouw eigen unieke Lesothaanse vlag! Het proces is eenvoudig en verloopt als volgt:

  • Kies de gewenste toepassing die het beste past bij jouw wensen, of het nu gaat om een tafelvlag, gevelvlag of mastvlag.
  • Selecteer het formaat dat je wilt, variërend van 10 x 15 cm tot 150 x 225 cm, zodat je de perfecte afmetingen voor jouw vlag kunt kiezen.
  • Personaliseer jouw vlag van Lesotho verder door het gewenste type doek te selecteren, of het nu Spun-Poly of Acetaatzijde is, om duurzaamheid en levendige kleuren te garanderen.
  • Voeg de gewenste uitvoeringsopties toe, zoals een kopband, lusje, koord en clips, om jouw Lesotho vlag volledig aan jouw voorkeuren aan te passen.
  • Geef tot slot het gewenste aantal vlaggen aan dat je wilt bestellen, of je nu één vlag nodig hebt of een grotere hoeveelheid.

Met onze online configurator heb je volledige controle over het ontwerp en de specificaties van jouw Lesothaanse vlag. Begin vandaag nog met het creëren van jouw unieke vlag en bestel eenvoudig bij DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Vlagetiquette: hoe de Lesotho vlag correct te gebruiken

Bij het tonen van de vlag van Lesotho is het van groot belang om de juiste vlagetiquette in acht te nemen. Om de vlag correct te gebruiken, volg je de volgende richtlijnen. Hang de vlag altijd op waarbij de blauwe band aan de bovenkant wordt bevestigd. Zorg ervoor dat de vlag vrij kan wapperen zonder enige belemmering.

Bij het hijsen van de Lesotho vlag is het belangrijk om dit langzaam en respectvol te doen. Hef de vlag rustig omhoog en laat deze op dezelfde wijze weer zakken bij het neerhalen. Zorg ervoor dat de vlag van Lesotho tijdens het tonen niet de grond raakt en vermijd schade aan de vlag. Behandel de vlag met zorg en respect, aangezien deze het symbool is van nationale trots en identiteit.

De Lesothaanse vlag wordt over het algemeen getoond bij nationale en officiële gelegenheden. Het tonen van de vlag is een manier om respect en erkenning te tonen voor Lesotho als land. Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, draag je bij aan het behoud van de waardigheid en betekenis van de vlag van Lesotho.

De symboliek van de vlag van Lesotho

De vlag van Lesotho is doordrenkt met symboliek die de identiteit en waarden van het land weerspiegelt. Op 4 oktober 2006, ter ere van het veertigjarig jubileum, werd de huidige Lesotho vlag aangenomen. Bestaande uit drie horizontale banden in de kleuren blauw, wit en groen, met in het midden een zwart embleem, drukt het ontwerp een vredige oriëntatie op de wereld en binnenlandse vrede uit.

  • De witte kleur symboliseert vrede.
  • Blauw staat voor regen.
  • Groen betekent rijkdom en zelfvoorziening in voedsel.
  • Het embleem vertegenwoordigt het traditionele Basotho-hoofddeksel, een nationaal symbool dat ook de vorm heeft gekregen van het nieuwe parlementsgebouw in Maseru.

De kleuren van de vlag van Lesotho komen overeen met die van verschillende politieke partijen in Lesotho. De huidige Lesotho vlag is de derde vlag van het land, waarbij de voorgaande vlaggen ook belangrijke symbolen bevatten die de vrede en de rijke culturele geschiedenis van Lesotho belichamen.

Lesothaanse vlag kopen

Bij DVC, dé specialist in vlaggen, staat kwaliteit en duurzaamheid altijd voorop. We zijn er trots op dat al onze vlaggen 100% Nederlands zijn en we bieden een uitgebreid assortiment landenvlaggen, waaronder de Lesothaanse vlag, die altijd op voorraad zijn.

Via onze gebruiksvriendelijke webshop kun je eenvoudig de hoogwaardige Lesothaanse vlag kopen. Mocht je vragen hebben of advies nodig hebben, dan staan onze deskundige medewerkers voor je klaar. Neem gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze handige chatfunctie op de website, of door het invullen van het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat betekent het embleem op de Lesothaanse vlag?

Het embleem op de vlag van Lesotho is het traditionele Basotho-hoofddeksel, genaamd mokorotlo. Het symboliseert de rijke culturele erfenis en trots van Lesotho. Het embleem benadrukt de eenheid, identiteit en vredige oriëntatie van het land.

Waarom is Lesotho een apart land?

Lesotho is een apart land vanwege zijn unieke geschiedenis en geografie. Als enige onafhankelijke staat volledig gelegen in het gebied van Zuid-Afrika, verkreeg Lesotho in 1966 zijn onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk, waardoor het een aparte en soevereine natie werd.