Libanese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Libanese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Libanon voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Libanon kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Libanese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Libanese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Libanon kopen?

Op zoek naar een Libanese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Libanese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Libanon is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Libanese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Libanese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Libanese vlag? Kies voor de vlag van Libanon van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Libanese vlag

De vlag van Libanon is opgebouwd uit drie liggende banen met in het midden een embleem. De bovenste baan is rood, de middelste wit en onderste ook rood. De middelste baan is breder dan de twee rode banen. Het embleem van de vlag toont een groene boom, een Libanonceder. Deze naaldboom die afkomstig is uit het oostelijke Middellandse Zeegebied staat symbool voor geluk en voorspoed. De kleuren rood en wit staan voor het bloed dat er vloeide ten tijde van de onafhankelijkheidsstrijd, ook staan deze twee kleuren voor de puurheid. De kleur rood vindt haar oorsprong waarschijnlijk in de uniformen van het Libanese legioen in de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Het ontwerp van de Libanese vlag is tot stand gekomen met als doel neutraliteit uit te dragen, de vlag mocht niet in verband te brengen zijn aan een van de Libanese religieuze groeperingen. Om die neutraliteit te behouden, is er gekozen voor de Libanonceder. Deze boom is namelijk al sinds de oudheid symbool voor het gebied waar nu Libanon ligt. De boom kwam voor het eerst voor op de vlag in 1861, dit was in de tijd dat Libanon tot het Ottomaanse Rijk behoorde. De vlag die in 1861 werd gevoerd lijkt sterk op de huidige vlag, deze vlag werd echter vervangen door een andere vlag in het jaar 1920. Frankrijk verkreeg het gebied als mandaatgebied en de vlag werd veranderd. De vlag werd vervangen door de Tricolore, de bijnaam van de Franse vlag. In de witte baan van de Tricolore werd de Libanonceder geplaatst, deze overlapte de blauwe en rode baan enkel een klein beetje. Deze vlag werd gevoerd tot 1943, in dat jaar werd de vlag vervangen door de huidige vlag.

Libanese vlag regels

Een Libanese vlag als eerbetoon aan Libanon hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Libanese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Libanese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Libanon online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier