Liberiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Liberiaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Liberia voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Liberia kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Liberiaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Liberiaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Liberia kopen?

Op zoek naar een Liberiaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Liberiaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Liberia is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Liberiaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Liberiaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Liberiaanse vlag? Kies voor de vlag van Liberia van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Liberiaanse vlag

De vlag van Liberia is opgebouwd uit elf horizontale strepen en een blauw vierkant in het kanton. De vlag heeft zes rode strepen en vijf witte, al deze strepen zijn even breed. In het kanton, de linkerbovenhoek, is een donkerblauw vlak geplaatst met hierin een vijfpuntige witte ster. De vlag lijkt sterk op de vlag van de Verenigde Staten van Amerika en is hier dan ook op gebaseerd. Liberia en de Verenigde Staten hebben een historische band, Liberia is namelijk gesticht door slaven uit de Verenigde Staten die waren vrijgelaten. De naam van het land Liberia betekent dan ook vrijheid, het is namelijk afgeleid van het Latijnse woord “liber” wat dus vrijheid betekent.

De vlag heeft een symbolische betekenis met historische referenties. De elf strepen in de kleuren rood en wit staan namelijk voor de elf personen die de Liberiaanse onafhankelijkheidsverklaring tekenden. Deze onafhankelijkheidsverklaring werd getekend op 26 juli 1847, hiermee kwam er ook een Liberiaanse grondwet. De kleuren rood en wit staan voor moed en moraliteit. Het blauwe vierkant staat voor het werelddeel Afrika en de witte ster in dit vlak symboliseert de vrijheid van de slaven uit de Verenigde Staten.

Deze vlag met haar symbolische betekenis wordt gebruikt als nationale vlag te land en ter zee. Wereldwijd zijn er ongeveer 1600 schepen die varen onder de vlag van Liberia. Het grootste deel van deze schepen komt nooit in Liberia. Dit heeft als oorzaak dat Liberia het toestaat dat schepen zich registreren onder de Liberiaanse vlag. Dit heeft als voordeel voor de scheepvaartbedrijven dat zij in hun eigen land zo uitgaven aan belasting omzeilen, voor Liberia levert het ook geld op.

Liberiaanse vlag regels

Een Liberiaanse vlag als eerbetoon aan Liberia hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Liberiaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Liberiaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Liberia online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier