Liberiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De vlag van Liberia kun je eenvoudig bestellen bij DVC. Deze unieke vlag is een ware blikvanger met zijn elf rode en witte strepen en het blauwe vak aan de linkerbovenkant met een stralende witte ster. Bij DVC hebben we een ruim assortiment aan landenvlaggen, waaronder de Liberia vlag, die met zorg en vakmanschap zijn vervaardigd. Ontdek de pracht en kwaliteit van onze vlaggen en koop vandaag nog de Liberiaanse vlag om jouw trots en verbondenheid met dit bijzondere land te tonen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Stel samen in de online configurator

Stel eenvoudig jouw eigen unieke Liberiaanse vlag samen in onze handige online configurator! Bij DVC maken we het eenvoudig en leuk voor jou. Volg deze simpele stappen om jouw perfecte vlag van Liberia te creëren.

  • Toepassing: kies het gewenste vlagtype dat aansluit bij jouw behoeften. Of het nu gaat om een tafelvlag, bootvlag, gevelvlag of mastvlag, wij hebben verschillende opties beschikbaar.
  • Formaat: selecteer de gewenste hoogte en breedte van jouw vlag. Met onze online configurator kun je de ideale afmetingen instellen, zodat jouw vlag perfect past op de gewenste locatie en een indrukwekkende visuele impact heeft.
  • Doektype: kies het juiste materiaal voor jouw vlag. Bij DVC bieden we hoogwaardige materialen aan, zoals Acetaatzijde en Spun-Poly, die zorgen voor duurzaamheid en levendige kleuren.
  • Uitvoering: personaliseer jouw vlag verder door de gewenste afwerking te selecteren. Voeg bijvoorbeeld een open zoom toe of kies voor een handige koord en lus bevestiging.
  • Aantal: geef aan hoeveel vlaggen je wilt bestellen. Of je nu één exemplaar nodig hebt of een grotere hoeveelheid, wij zorgen ervoor dat jouw bestelling naar wens wordt afgehandeld.

Met onze gebruiksvriendelijke online configurator heb je volledige controle over het ontwerp en de specificaties van jouw Liberia vlag. Stel vandaag nog jouw unieke vlag samen bij DVC en toon trots jouw verbondenheid met Liberia!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Vlagetiquette: hoe de vlag van Liberia correct te gebruiken

Het is van groot belang om de vlag van Liberia met de juiste vlagetiquette te behandelen. Hier zijn enkele richtlijnen om ervoor te zorgen dat je de Liberiaanse vlag op de juiste manier gebruikt.

Ten eerste, bij het hijsen van de Liberia vlag is het gebruikelijk om dit rustig en langzaam te doen. Zorg ervoor dat de vlag volledig wordt ontvouwen en strak wordt getrokken, zonder enige belemmeringen. Bij het neerhalen van de vlag gebeurt dit op dezelfde respectvolle wijze.

Ten tweede, plaats de Liberia vlag altijd op een ereplaats. Dit betekent dat de vlag boven andere vlaggen moet worden geplaatst, indien aanwezig. Zorg ervoor dat de vlag in goede staat verkeert, zonder versleten of beschadigde delen.

Tot slot, wanneer de vlag halfstok wordt gehesen, zoals bij nationale rouw, moet deze eerst volledig naar de top worden gehesen en vervolgens worden neergehaald tot halverwege de mast. Dit symboliseert respect en eerbetoon aan hen die zijn overleden.

De symboliek achter de Liberiaanse vlag

De vlag van Liberia is gebaseerd op de vlag van de Verenigde Staten en draagt een diepe historische betekenis. Liberia werd opgericht door vrijgelaten slaven uit de Verenigde Staten, waardoor er een sterke band tussen beide landen ontstond.

De vlag bestaat uit elf horizontale strepen, waarvan zes rood en vijf wit, die symbool staan voor de elf ondertekenaars van de Liberiaanse onafhankelijkheidsverklaring. Rood en wit vertegenwoordigen moed en moraliteit. Het blauwe vierkant in de linkerbovenhoek symboliseert Afrika, terwijl de witte ster de vrijheid van de bevrijde slaven vertegenwoordigt om terug te keren naar dit continent.

Interessant genoeg wordt de Liberiaanse vlag ook veelvuldig gebruikt op zee. Ongeveer 1600 schepen varen onder de Liberia vlag, hoewel de meeste van deze schepen nooit daadwerkelijk in Liberia aankomen. Dit komt doordat Liberia scheepsregistratie onder haar vlag toestaat, waardoor scheepvaartbedrijven belastingverplichtingen in hun eigen land kunnen omzeilen, terwijl Liberia hier financieel van profiteert.

De vlag van Liberia draagt zo een symbolische betekenis die nauw verweven is met de geschiedenis van het land en zijn relatie tot de Verenigde Staten, terwijl het ook een belangrijke rol speelt in de maritieme sector.

Liberiaanse vlag kopen

Bij DVC, dé specialist in vlaggen, kun je eenvoudig de hoogwaardige vlag van Liberia kopen. We zijn trots op onze 100% Nederlandse vlaggen en bieden een uitgebreid assortiment landenvlaggen, waaronder de Liberiaanse vlag, die altijd op voorraad zijn.

Via onze gebruiksvriendelijke webshop kun je moeiteloos de Liberia vlag bestellen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren en al je vragen over het kopen van de vlag van Liberia te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze handige chatfunctie op de website, of door het invullen van het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de ster op de vlag van Liberia?

De ster op de Liberiaanse vlag symboliseert de vrijheid van de slaven uit de Verenigde Staten. Het staat voor de mogelijkheid van de bevrijde slaven om terug te keren naar Afrika en de oprichting van Liberia als een land van vrijheid.

Welke verbinding heeft Liberia met de Verenigde Staten?

Liberia heeft een historische band met de Verenigde Staten. Het land is gesticht door vrijgelaten slaven uit de Verenigde Staten, die de mogelijkheid kregen om naar Afrika terug te keren en daar een nieuw leven op te bouwen.

Bekijk hier de vlag van de Verenigde Staten