Libische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Het Noord-Afrikaanse land Libië wordt vertegenwoordigd door een vlag die direct herkenbaar is aan zijn eenvoudige, maar krachtige ontwerp. De Libië vlag bestaat uit drie horizontale banen in de kleurvolgorde rood-zwart-groen. In het midden van de vlag bevinden zich een witte halve maan en een vijfpuntige ster. Bij DVC begrijpen we de waarde van het tonen van nationale trots en het belang van hoogwaardige vlagproducten. Daarom bieden we de vlag van Libië aan in verschillende formaten en materialen, zodat je altijd de perfecte vlag kunt vinden die voldoet aan jouw wensen en eisen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Welke soorten Libische vlaggen biedt DVC aan?

Bij DVC begrijpen we dat jouw vlag een belangrijk symbool is van de Libische identiteit en trots. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment unieke vlaggenopties die perfect zijn om je Libische heritage te tonen.

Laat je tafeldecoratie stralen met onze elegante Libische tafelvlag van hoogwaardige Acetaatzijde. Met een formaat van 10 x 15 cm voegt deze vlag een vleugje stijl toe aan elke gelegenheid. Dankzij het handige lusje en koord is het bevestigen een fluitje van een cent.

Wil je jouw liefde voor Libië aan de wereld laten zien? Onze gevelvlag is de ideale keuze. Met een formaat van 100 x 150 cm en gemaakt van duurzaam Spun-Poly materiaal is deze vlag perfect voor vlaggenstokken van 2 meter. Met de meegeleverde kopband, lusje en koord zal deze vlag ongetwijfeld de aandacht trekken.

Voor een indrukwekkende presentatie van de Libische vlag hebben we de mastvlag. Met een formaat van 150 x 225 cm en gemaakt van stevig Spun-Poly materiaal is deze vlag geschikt voor masten van 6 of 7 meter. Dankzij de kopband en clips valt deze mastvlag op en laat je je passie voor Libië zien aan de wereld.

Bij DVC vind je de perfecte Libië vlag voor elke gelegenheid en toepassing. Kies jouw vlag en breng je Libische trots tot leven!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Duurzame vlag van Libië van hoogwaardige materialen

Bij DVC streven we ernaar om vlaggen van de hoogste kwaliteit aan te bieden, ook als het gaat om de Libische vlag. Daarom hebben we zorgvuldig twee hoogwaardige doeksoorten geselecteerd om aan jouw wensen te voldoen: Spun-Poly en Acetaatzijde.

 • Spun-Poly is een duurzaam en weerbestendig materiaal dat bestand is tegen de elementen. Het behoudt levendige kleuren, zelfs na blootstelling aan zonlicht, en is scheurbestendig, waardoor de vlag lang meegaat. Deze doeksoort is ideaal voor buitengebruik, zoals het hijsen aan een mast of het tonen aan de gevel.
 • Acetaatzijde daarentegen biedt een luxueuze uitstraling met zijn zijdeachtige textuur. Het geeft de Libië vlag een verfijnde en elegante uitstraling, perfect voor speciale gelegenheden en decoratieve doeleinden.

Met onze hoogwaardige materialen zorgen we ervoor dat je een duurzame vlag van Libië ontvangt die je met trots kunt tonen.

Verken de geschiedenis van de Libische vlag

De Libische vlag heeft een fascinerende geschiedenis die de transformatie van het land door de jaren heen weerspiegelt. Van de periode onder Ottomaanse heerschappij tot de onafhankelijkheid als koninkrijk en de opkomst van Moammar al-Qadhafi, heeft de vlag verschillende veranderingen ondergaan die de evolutie van Libië symboliseren.

 • Vlag van Tripolitanië: in de tijd van het Ottomaanse Rijk bestond de vlag van Tripolitanië uit een groene vlag met drie halve manen die naar elkaar toe gekeerd waren.
 • Koninkrijk Libië: na de onafhankelijkheid in 1951 werd de eerste nationale vlag van Libië geïntroduceerd. Deze vlag bestond uit een horizontale driekleur met de kleurvolgorde rood-zwart-groen. De zwarte baan was twee keer zo hoog als de rode en groene banen en bevatte een witte halve maan en ster. De rode baan stond symbool voor Fezzan en de groene baan vertegenwoordigde Tripolitanië.
 • Pan-Arabische periode: onder leiding van Moammar al-Qadhafi werd in 1969 de vlag vervangen door een pan-Arabische driekleur met de kleuren rood, wit en zwart. Dit weerspiegelde de nadruk op Arabische eenheid.
 • Groene vlag: in 1977 werd een volledig groene vlag ingevoerd, die tot 2011 in gebruik bleef. Deze vlag was uniek doordat hij alleen bestond uit de basiskleur groen, zonder enig embleem of insigne. Het groen symboliseerde de islam, de dominante religie in Libië, en de Groene Revolutie van Qadhafi.
 • Terugkeer naar de oorsprong: na de opstand van 2011 en de val van Qadhafi werd de oorspronkelijke vlag van Libië opnieuw aangenomen als symbool van verandering en hoop.

Libische vlag kopen

Ben je op zoek naar een kwalitatieve Libische vlag om je trots en verbondenheid met Libië te tonen? Bij ons kun je rekenen op een uitstekende ervaring en de volgende unieke voordelen:

 • Hoogwaardige materialen
 • Duurzaamheid
 • Snelle levering
 • Oog voor detail

Via onze gebruiksvriendelijke webshop kun je moeiteloos de hoogwaardige vlag van Libië kopen. Ons team van deskundige medewerkers staat altijd paraat om al je vragen te beantwoorden en advies te geven. Of je nu telefonisch contact met ons wilt opnemen via 031 (0)519 228 228, gebruik wilt maken van onze handige chatfunctie op de website, of liever het contactformulier invult, wij zorgen ervoor dat je snel en efficiënt geholpen wordt.

Veelgestelde vragen

Wat betekenen de kleuren op de Libische vlag?

Op de vlag van Libië hebben de kleuren symbolische betekenissen. De rode baan staat voor Fezzan, een regio in het zuidwesten van Libië. De groene kleur vertegenwoordigt Tripolitanië, een regio in Libië. De zwarte baan op de Libië vlag staat symbool voor Cyrenaica, een regio in het oosten van Libië. Samen symboliseren ze de eenheid van het land en de verbondenheid met de verschillende regio's binnen Libië.

Waar staan de maan en ster voor in de vlag van Libië?

De witte halve maan en vijfpuntige ster in de zwarte baan van de Libië vlag symboliseren traditioneel de islam, de belangrijkste religie in Libië. Ze vertegenwoordigen de spirituele waarden en identiteit van het land als een islamitische natie.