Libische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Libische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Libië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Libië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Libische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Libische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Libië kopen?

Op zoek naar een Libische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Libische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Libië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Libische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Libische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Libische vlag? Kies voor de vlag van Libië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Libische vlag

De vlag van Libië heeft drie horizontale banen in de kleurvolgorde rood-zwart-groen. De zwarte middelste baan is twee keer zo groot als de andere twee banen en neemt dus de helft van de vlag in beslag. In de twee keer zo dikke zwarte baan staat een witte halvemaan en een vijfpuntige ster. De diameter van de Halvemaan is even groot als de hoogte van de rode en groene baan. De rode baan staat symbool voor Fezzan, dat is een regio in het zuidwesten van Libië, de groene kleur staat voor de regio Tripolitanië.

De eerste bewaard gebleven vlag op het gebied wat nu Libië is, was de vlag van Tripolitanië, wat toentertijd een provincie was van het Ottomaanse rijk. Deze vlag was groen met drie halvemanen naar elkaar toe gekeerd. In 1911 werd het veroverd door de Italianen en ten tijde van de Tweede Wereldoorlog werd het door de Britten en Fransen weer veroverd van de Italianen. Vanaf toen tot 1951 bleef Libië onder gedeeld Brits en Frans bestuur. In 1951 werd Libië een onafhankelijk koninkrijk en werd de huidige vlag ingevoerd. In 1969 werd door een staatsgreep onder leiding van Moammar al-Qadhafi de monarchie omvergegooid en werd al-Qadhafi de baas. Hij wou de Arabische kant van het land benadrukken en koos voor een vlag met pan-Arabische kleuren. Van 1969 tot 1977 had Libië een rood-wit-zwarte driekleur maar toen de onderhandelingen over een federatie vormen met Egypte stukliepen werd in 1977 een helemaal groene vlag ingevoerd. Libië was de enige staat met een vlag met alleen een basiskleur zonder wapens of emblemen. De groene kleur was gekozen omdat die voor de islam stond, de hoofdreligie in Libië. Na de val van al-Qadhafi in 2011 werd de huidige vlag, de vlag van 1951, aangenomen.

Libische vlag regels

Een Libische vlag als eerbetoon aan Libië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Libische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Libische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.
Libiëchat of het contactformulier