Liechtensteinse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Liechtensteinse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Liechtenstein voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Liechtenstein kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Liechtensteinse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Liechtensteinse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Liechtenstein kopen?

Op zoek naar een Liechtensteinse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Liechtensteinse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Liechtenstein is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Liechtensteinse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Liechtensteinse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Liechtensteinse vlag? Kies voor de vlag van Liechtenstein van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Liechtensteinse vlag

De vlag van Liechtenstein is een horizontale tweekleur. Een tweekleur betekent dat de vlag bestaat uit twee gelijke banen, bij de vlag van Liechtenstein hebben de banen de kleuren blauw en rood. In de linkerbovenhoek van de Liechtensteinse vlag staat een kroon. De kleuren van de vlag hebben culturele en politieke betekenis, de blauwe kleur staat voor de lucht en de rode voor de vuren die worden gemaakt in de avond. Over de kleur van de kroon wordt gediscussieerd, of het nu een gouden kroon of een gele kroon moet zijn. Wat de kleur ook mogen zijn, de kroon staat voor de eenheid van de bevolking en de koning.

Het koningshuis heeft een eigen vlag, dat is een geel-rode verticale tweekleur. Die vlag was van 1719 tot 1852 de nationale vlag van Liechtenstein. In 1852 werden de huidige kleuren ingevoerd, maar het bleef een verticale in plaats van een horizontale tweekleur. Na de Eerste Wereldoorlog werd in het jaar 1921 een nieuwe grondwet aangenomen en in die grondwet ging de vlag van een verticale naar een horizontale tweekleur. Tijdens de Olympische Zomerspelen van 1936 kwam Liechtenstein erachter dat ze dezelfde vlag hadden als Haïti, een jaar later werd een kroon toegevoegd aan de vlag zodat het probleem was opgelost en om het koningshuis te benadrukken.

De regering heeft een andere officiële vlag dan particulieren, deze vlag van de regering heeft dezelfde kleuren, maar in plaats van een kroon heeft de vlag van de regering het wapen van Liechtenstein in het midden van de vlag. De persoonlijke vlag van de Koning is hetzelfde als de vlag van de Regering, alleen heeft de vlag van de koning een gouden of gele rand om de vlag.

Liechtensteinse vlag regels

Een Liechtensteinse vlag als eerbetoon aan Liechtenstein hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Liechtensteinse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Liechtensteinse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Liechtenstein online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier