Litouwse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Litouwse vlag wordt met haar krachtige kleuren geleverd door DVC. De vlag van Litouwen kan door de rijke verscheidenheid in formaten van DVC voor vele doeleinden gebruikt worden. Door de jarenlange ervaring van DVC in het bedrukken van vlaggen garanderen wij een Litouwse vlag van goede kwaliteit. Onze Litouwse vlag is namelijk water-, wind- en UV bestendig. De kleuren van de vlag van Litouwen zijn 100% kleurecht en zullen in de zon niet verkleuren. Voor een mooie Litouwse vlag voor langdurig vlagplezier kies je een vlag van Litouwen van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Litouwen kopen?

De Litouwse vlag wordt bij DVC met zorg en toewijding geproduceerd en geleverd. De vlag van Litouwen voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Litouwse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Litouwse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Litouwse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Wanneer je voor een vlag kiest van DVC, kies je voor een Litouwse vlag gemaakt van hoogwaardige materialen met een lange levensduur.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Litouwse vlag

De Litouwse vlag is een driekleur, de vlag van Litouwen bestaat namelijk uit drie liggende gelijke vlakken in de kleuren geel, groen en rood. Er zijn twee andere Litouwse vlaggen in gebruik, de oorlogsvlag ter zee en de alternatieve staatsvlag. De oorlogsvlag ter zee heeft een witte achtergrond met een blauw symmetrisch kruis, in de linkerbovenhoek is de huidige nationale Litouwse vlag. De alternatieve staatsvlag is een rode vlag, hierop is een witte ridder met een blauw schild op een wit steigerend paard weergegeven. Deze alternatieve staatsvlag toont het wapen van Litouwen en wordt al gebruikt sinds 1410. Echter werd deze vlag pas aangenomen op 1 september 2004.

Lange tijd heeft Litouwen geen eigen officiële vlag gehad. Er waren in deze tijd wel vlaggen in gebruik, maar deze waren niet officieel aangenomen. Tijdens het opkomen van het nationalisme in Europa namen veel Europese staten een driekleur in gebruik, dit met als voorbeeld de Franse vlag. Zo ontstond ook de geel-groen-rode vlag van Litouwen, wie de vlag ontworpen heeft is echter onbekend. Hoogstwaarschijnlijk is de vlag ontworpen door Litouwers in West-Europa of de Verenigde Staten van Amerika, dus niet op Litouws grondgebied. In 1918 werd Litouwen onafhankelijk en werd hiermee de driekleur met de kleursamenstelling geel-groen-rood officieel aangenomen als de nationale Litouwse vlag. Tijdens de Tweede Wereldoorlog en het Sovjet-tijdperk was de Litouwse vlag niet in gebruik, maar deze werd opnieuw aangenomen in 1889. In 2004 werd de alternatieve staatsvlag aangenomen en werd de verhouding van de nationale Letse vlag aangepast naar de huidige verhouding.

Litouwse vlag regels

Een Litouwse vlag als eerbetoon aan Litouwen hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Litouwse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Litouwse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Litouwen online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier