Litouwse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Maak kennis met de prachtige Litouwse vlag, een symbool van nationale trots en cultureel erfgoed. De vlag van Litouwen bestaat uit drie horizontale banden, waarbij de bovenste band geel is, de middelste groen en de onderste rood. Deze kleuren vertegenwoordigen belangrijke waarden zoals de zon, de natuur en de moed van het Litouwse volk. Bij DVC, dé specialist in vlaggen, kun je moeiteloos de hoogwaardige vlag verkrijgen. We bieden vlaggen aan die met zorg en vakmanschap zijn gemaakt, zodat je verzekerd bent van een vlag van Litouwen die lang meegaat en indruk maakt. Voeg een vleugje Litouwse trots toe aan je collectie met de Litouwse vlag, verkrijgbaar bij DVC. Ontdek ons ruime assortiment en bestel vandaag nog!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Litouwse vlag kopen: verschillende materialen

Bij DVC vind je de perfecte Litouwse vlag voor elke gelegenheid. Wij bieden een brede keuze aan vlaggen van hoogwaardige materialen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past. Ontdek de verschillende opties om de vlag van Litouwen te kopen:

  • Vlaggenmast: onze Litouwen vlaggen voor in de vlaggenmast zijn gemaakt van duurzaam Spun-Poly vlaggendoek. Dit materiaal biedt uitstekende kwaliteit en gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. Met goede trek- en naadsterkte zorgt het voor een langdurige en representatieve presentatie.
  • Gevel: wil je je Litouwse trots tonen aan de buitenwereld? Kies dan voor onze gevelvlaggen. Ze zijn vervaardigd van hoogwaardig Spun-Poly materiaal en zijn voorzien van een kopband, lusje en koord. Hierdoor kun je ze eenvoudig bevestigen en zijn ze geschikt voor langdurig gebruik.
  • Tafel: onze Litouwse tafelvlag is gemaakt van Acetaatzijde, een hoogwaardig 100% polyester materiaal. Met een formaat dat perfect is voor op tafel, voegt deze Litouwen vlag een vleugje Litouwse flair toe aan elke setting.

Bij DVC garanderen wij de beste kwaliteit vlaggen. Met jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen en het gebruik van hoogwaardige materialen, leveren wij vlaggen met heldere kleuren en een uitstekende duurzaamheid. Onze gevel- en bootvlaggen zijn professioneel afgewerkt met kopband, lusje en koord, terwijl onze mastvlaggen zijn voorzien van kopband en clips voor eenvoudig hijsen.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De rol van innovatie en technologie in de productie van vlaggen

Innovatie en technologie spelen een cruciale rol in de moderne productie van onze Litouwen vlag. Dankzij voortdurende ontwikkelingen kunnen we nu vlaggen van uitstekende kwaliteit produceren met behulp van geavanceerde technologieën en innovatieve materialen.

Een belangrijke innovatie in de vlaggenindustrie is digitale druktechnologie. Deze geavanceerde techniek maakt het mogelijk om complexe en gedetailleerde ontwerpen met een hoge resolutie op vlaggen af te drukken. Met digitale druk kunnen we ook kleine oplages produceren tegen betaalbare prijzen, wat vooral gunstig is voor bedrijven die op zoek zijn naar gepersonaliseerde vlaggen voor promotiedoeleinden.

Daarnaast heeft de ontwikkeling van nieuwe materialen de productie van duurzame vlaggen mogelijk gemaakt. Materialen zoals gerecyclede stoffen en milieuvriendelijke inkten dragen bij aan een meer duurzame productie en verminderen de impact op het milieu. Bovendien is de beschikbaarheid van geavanceerde apparatuur voor het snijden, naaien en afwerken van vlaggen toegenomen, waardoor de kwaliteit van de afwerking is verbeterd en de Litouwen vlaggen langer meegaan.

De rijke geschiedenis van de vlag van Litouwen

De Litouwse vlag heeft een boeiende geschiedenis die teruggaat tot het Grootvorstendom Litouwen en het Pools-Litouws Gemenebest. Hier volgen enkele hoogtepunten:

  • Grootvorstendom Litouwen en Pools-Litouws Gemenebest: in deze periode gebruikte Litouwen een rode banier met het Litouwse wapen onder een kroon. Het Pools-Litouws Gemenebest gebruikte een rode vlag met het gecombineerde wapen van deze personele unie.
  • De oudst bekende Litouwse vlag: deze toonde een witte ridder op een rood veld en werd gebruikt tijdens de Slag bij Tannenberg. Het Grootvorstendom gebruikte deze vlag, terwijl Litouwse adellijke families een rode vlag met de Zuilen van Gediminas gebruikten.
  • Opkomst van de driekleur: met de opkomst van het nationalisme in Europa ontstond de geel-groen-rode vlag. De precieze oorsprong van deze kleurencombinatie is onbekend, maar wordt toegeschreven aan Litouwse diaspora in Europa of de Verenigde Staten.
  • Sovjet-tijdperk: tijdens de Sovjet-bezetting werden verschillende vlaggen gebruikt, zoals een rode vlag met hamer en sikkel en later een rood veld met een gouden hamer, sikkel en ster, en witte en groene banen.
  • Na de Koude Oorlog: na de onafhankelijkheid in 1989 werd de geel-groen-rode driekleur officieel erkend als nationale vlag van Litouwen. In 1992 werd de verhouding van de vlag gewijzigd en werd ook de alternatieve staatsvlag geïntroduceerd.

Litouwse vlag kopen

De vlag van Litouwen kopen bij DVC is een slimme keuze. Onze uitgebreide webshop heeft alle wereldvlaggen op voorraad, inclusief de Litouwse vlag. Met onze snelle levering binnen twee werkdagen kun je snel genieten van jouw nieuwe vlag van Litouwen. Via onze gebruiksvriendelijke website kun je veilig en gemakkelijk de Litouwen vlag online bestellen.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de vlag van Litouwen voordat je overgaat tot bestellen? Ons team staat klaar om je te helpen via onze handige online chat, ons telefonisch nummer 031 (0)519 228 228 of het contactformulier op onze website. We zijn er om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt en volledig tevreden bent met je aankoop.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de Litouwse vlag?

De vlag van Litouwen heeft een diepgaande symbolische betekenis. De gele, groene en rode kleuren vertegenwoordigen belangrijke aspecten van de Litouwse identiteit. Geel staat voor de zon en het licht, groen symboliseert de natuur en het land, en rood staat voor moed en het bloed van degenen die voor vrijheid hebben gestreden.

Wat zijn de Baltische staten?

De Baltische staten, ook wel bekend als Baltische landen of Baltische landen, verwijzen naar de drie landen gelegen aan de Baltische Zee: Estland, Letland en Litouwen. Deze landen delen een gemeenschappelijke geschiedenis, cultuur en geografische ligging, en worden vaak in dezelfde context besproken vanwege hun nauwe banden en vergelijkbare kenmerken.

Bekijk hier de vlaggen van Estland en Letland