Luxemburgse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC vind je de Luxemburgse vlag van uitstekende kwaliteit. Wij zijn dé specialist in vlag en doek sinds 1936. De Luxemburg vlag vertegenwoordigt de identiteit en geschiedenis van het land met het opvallende ontwerp, bestaande uit drie horizontale banen in de kleuren rood-wit-lichtblauw. Bestel vandaag nog jouw vlag van Luxemburg bij DVC en toon je trots voor dit prachtige land!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Wat zijn de verschillende soorten Luxemburgse vlaggen?

Wij begrijpen dat elke vlag uniek is en daarom bieden wij een verscheidenheid aan Luxemburg vlaggen aan die geschikt zijn voor specifieke situaties. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten Luxemburgse vlaggen die DVC aanbiedt:

  • Tafelvlaggen: voor een stijlvolle toevoeging aan ontvangstruimtes, kantoren of beurzen zijn onze Luxemburgse tafelvlaggen een uitstekende keuze. Gemaakt van hoogwaardig acetaatzijde, hebben deze vlaggen een stevig doek met een glanzende uitstraling.
  • Bootvlaggen: wil je de Luxemburg vlag laten wapperen op een boot? Onze bootvlaggen zijn speciaal ontworpen voor buitengebruik en vervaardigd van kwalitatief vlaggendoek genaamd Spun-Poly. Spun-Poly is het sterkste vlaggendoek dat verkrijgbaar is. DVC garandeert een langdurige en kleurvaste weergave van de vlag op het water.
  • Gevelvlaggen: onze gevelvlaggen zijn perfect om de vlag van Luxemburg te laten wapperen aan de gevel van je huis of bedrijfspand. Gemaakt van het hoogwaardige vlaggendoek Spun-Poly, met een sterke afwerking van kopband, lusje en koord, zorgen deze vlaggen voor een duurzame en professionele uitstraling.
  • Mastvlaggen: wil je de Luxemburg vlag laten wapperen in een vlaggenmast? Onze mastvlaggen zijn ideaal voor evenementen, festivals of langs de weg. Gemaakt van het sterkste vlaggendoek dat er is, voorzien van kopband en clips, bieden deze vlaggen een eenvoudige en stevige bevestiging.

DVC staat garant voor de beste kwaliteit. Met onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen, zowel via zeefdruk als digitaaldruk, leveren wij alleen vlaggen van hoogwaardige materialen met een uitstekende afwerking. Kies voor de Luxemburgse vlag van DVC en geniet langdurig van de levendige kleuren en duurzaamheid van onze vlaggen.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De impact van weersomstandigheden op de levensduur van vlaggen

De levensduur van een vlag kan aanzienlijk worden beïnvloed door de verschillende weersomstandigheden waaraan deze wordt blootgesteld. Het is essentieel om rekening te houden met bepaalde factoren en hun impact.

  • Het langdurig blootstellen van de vlag van Luxemburg aan fel zonlicht kan ervoor zorgen dat vlagkleuren kunnen verbleken. De UV-stralen kunnen de pigmenten in de stof afbreken, waardoor de vlag er vaal en vervaagd uit kan gaan zien.
  • Vochtigheid kan leiden tot schimmel- en schimmelgroei op de vlag, vooral als deze niet goed kan drogen. Dit kan de stof verzwakken en uiteindelijk tot scheuren leiden.
  • Sterke wind kan ervoor zorgen dat de vlag klappert en wrijving veroorzaakt tussen de vlag en de vlaggenmast. Dit kan resulteren in slijtage en beschadiging van de randen van de vlag.
  • Blootstelling aan bevriezingstemperaturen kan ervoor zorgen dat de vezels van de vlag stijver worden en sneller slijten. Daarnaast kan extreme hitte leiden tot versnelde slijtage van de stof.

Om de levensduur van een vlag te verlengen, is het belangrijk om de juiste vlag te kiezen die geschikt is voor de specifieke omgevingsomstandigheden. Daarnaast is regelmatig controleren op tekenen van slijtage van groot belang. Het geregeld schoonmaken en onderhouden van de vlag kan ook helpen om de levensduur te verlengen.

De symboliek achter de Luxemburgse vlag

De vlag van Luxemburg heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het ontwerp van de huidige vlag werd officieel aangenomen op 23 juni 1972. Sindsdien is de vlag een belangrijk nationaal symbool van trots en identiteit voor de Luxemburgers. De vlag wordt gehesen op belangrijke nationale feestdagen, bij officiële gelegenheden en vertegenwoordigt de soevereiniteit en het erfgoed van het Groothertogdom Luxemburg. Met zijn diepgaande symboliek en historische betekenis weerspiegelt de Luxemburgse vlag de waarden, de diversiteit en de geest van de Luxemburgse natie.

De Luxemburg vlag is doordrenkt van betekenis en weerspiegelt de geschiedenis en identiteit van het land. De vlag heeft een eenvoudig en krachtig ontwerp, bestaande uit drie horizontale banden: een rode bovenste band, een witte middelste band en een lichtblauwe onderste band.

De rode kleur in de Luxemburgse vlag symboliseert moed, vastberadenheid en kracht. Het vertegenwoordigt de moedige inspanningen en de vasthoudendheid van het Luxemburgse volk door de geschiedenis heen. Deze kleur herinnert aan de dappere daden en het doorzettingsvermogen van de Luxemburgers.

De witte band in de vlag staat voor zuiverheid, vrede en eenheid. Het symboliseert de harmonie en solidariteit tussen de verschillende gemeenschappen en bevolkingsgroepen die samen het groothertogdom Luxemburg vormen. De witte kleur benadrukt ook de zoektocht naar vrede en verdraagzaamheid, waarden die diep geworteld zijn in de Luxemburgse samenleving.

De lichtblauwe band in de vlag vertegenwoordigt trouw, loyaliteit en rechtvaardigheid. Het staat symbool voor de rol van Luxemburg als een rechtvaardige en betrouwbare natie in internationale aangelegenheden. Deze kleur belichaamt de vastberadenheid van Luxemburg om internationale vrede, samenwerking en mensenrechten te bevorderen. Met zijn diepgaande symboliek en historische betekenis weerspiegelt de vlag van Luxemburg de waarden, de diversiteit en de geest van de Luxemburgse natie.

Luxemburgse vlag kopen

Met onze toonaangevende productietechnieken en streven naar kwaliteit garanderen wij vlaggen van de hoogste standaard. Onze vlaggen zijn vervaardigd met duurzame materialen en zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Of je nu de vlag van Luxemburg wilt tonen tijdens nationale feestdagen, sportevenementen of andere speciale gelegenheden, bij DVC vind je de perfecte Luxemburgse vlag.

Wil jij de vlag van Luxemburg kopen bij ons en heb je vragen of meer informatie nodig over onze producten? Ons deskundige team staat klaar om je te helpen via telefoon, chat of ons contactformulier. Bestel vandaag nog en laat je Luxemburgse trots zien met een Luxemburg vlag van DVC.

Veelgestelde vragen

Hoe oud is de Luxemburgse vlag?

De huidige kleurencombinatie van de vlag van Luxemburg werd officieel aangenomen in 1785 in Spanje. Sindsdien zijn er aanpassingen geweest, maar de kleuren zijn altijd hetzelfde gebleven. De huidige vlag zoals we die nu kennen, is ingevoerd op 19 december 1981.

Waar staat de Luxemburg vlag voor?

De vlag van Luxemburg bestaat uit drie horizontale banen: rood, wit en lichtblauw. Het rood symboliseert moed, het wit staat voor vrede en het lichtblauw vertegenwoordigt loyaliteit. De vlag weerspiegelt de geschiedenis, identiteit en streven naar vrijheid van Luxemburg.