Luxemburgse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Luxemburgse vlag met haar sierlijke kleuren wordt door DVC in verschillende maten geleverd. De vlag van Luxemburg is bij DVC te bestellen als gevel-, mast-, boot- en tafelvlag. Het materiaal van de Luxemburgse vlag van DVC is van kwaliteit en gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten, dit speciale vlaggendoek wordt Spun-Poly genoemd. Door dit sterke vlaggendoek is de vlag van Luxemburg bestendig tegen wind, water en UV-licht. Voor een vlag van Luxemburg die langdurig in goede staat zal blijven, kies je voor een Luxemburgse vlag van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Luxemburg kopen?

Bij DVC garanderen wij langdurig vlagplezier met onze Luxemburgse vlaggen van sterke kwaliteit. De vlag van Luxemburg voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC namelijk geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Luxemburgse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Luxemburgse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Luxemburgse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Ontdek de Luxemburgse vlag van hoge kwaliteit bij DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Luxemburgse vlag

De huidige vlag van Luxemburg is een driekleur met horizontale banen, deze hebben achtereenvolgens de kleuren rood, wit en blauw. De vlag lijkt veel op de Nederlandse vlag, echter is de blauwe kleur van de Luxemburgse vlag lichter. De kleuren van de Luxemburgse vlag zijn geïnspireerd op het Luxemburgse wapenschild, een blauw-wit gestreept schild met hierop een rode leeuw afgebeeld met een gouden kroon. De handelsvlag van Luxemburg heeft exact hetzelfde ontwerp als het Luxemburgse wapenschild.

Tijdens de Belgische Revolutie in 1830 werd de huidige vlag van Luxemburg voor het eerst gebruikt, vijftien jaar later in 1845 werd de Luxemburgse vlag nationaal gebruikt. Voordat de Luxemburgse vlag in de wet werd opgenomen verstreken er vele jaren, pas in 1993 is de Luxemburgse vlag officieel vastgelegd in de wet. In deze wet werd speciaal aandacht besteed aan de kleur blauw, zodat deze zou verschillen met de Nederlandse vlag. In de Luxemburgse vlag werd gekozen voor lichtblauw, in tegenstelling tot het kobaltblauw van Nederland. Door de grote gelijkenis tussen de Nederlandse en Luxemburgse vlag werd er in 2006 een voorstel gedaan om de Luxemburgse vlag te vervangen door een Luxemburgse vlag met het Luxemburgse wapenschild als inspiratie. Voor de inwoners van Luxemburg zou dit ontwerp meer historische en culturele waarde hebben dan de huidige driekleur. Deze Luxemburgse vlag met het wapenschild van Luxemburg zal dan hetzelfde zijn als de huidige Luxemburgse handelsvlag. De handelsvlag heeft dit ontwerp al vroeg in de geschiedenis aangenomen uit praktische overweging. De handel in Europa over water werd groter en daarmee ontwikkelde de binnenvaart zich snel, door deze ontwikkeling kwamen schepen uit Nederland en Luxemburg veel met elkaar in aanraking. Dit was niet handig omdat de vlaggen niet te onderscheiden waren op grote afstand, daarom werd er voor de handelsvlag een andere vlag aangenomen.

Luxemburgse vlag regels

Een Luxemburgse vlag als eerbetoon aan Luxemburg hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Luxemburgse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Luxemburgse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Luxemburg online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier