Macedonische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Macedonische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Macedonië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Macedonië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Macedonische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Macedonische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Noord-Macedonië kopen?

Op zoek naar een Macedonische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Macedonische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Macedonië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Macedonische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Macedonische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Macedonische vlag? Kies voor de vlag van Macedonië van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Macedonische vlag

De huidige vlag van Noord-Macedonië is rood met hierop een gele gestileerde zon geplaatst met acht stralen. De huidige nationale vlag van Noord-Macedonië is sinds 6 oktober 1995 in gebruik, de dag na de officiële aanname van de wet waarin het ontwerp van de vlag is vastgelegd. De zon op de Macedonische vlag staat symbool voor de zon in het eerste couplet van het Noord-Macedonische volkslied, de zogenaamde nieuwe zon van vrijheid.

De vlag van de Socialistische Republiek Macedonië die als deelrepubliek deel uitmaakte van Joegoslavië bestond uit een rode vlag met een gele vijfpuntige ster. Op 13 augustus 1992 werd de Republiek Macedonië onafhankelijk en kreeg deze Republiek een nieuwe vlag. Deze nieuwe Macedonische vlag was rood met in het midden de Zon van Vergina geplaatst in het geel. De Zon van Vergina was het symbool van het Macedonische rijk onder Alexander de Grote. Griekenland protesteerde tegen de Macedonische vlag, dit omdat Griekenland vond dat Macedonië zo aanspraak maakte op het Griekse karakter van het antieke Macedonië. Griekenland had ook moeite met de naam van de Republiek Macedonië, omdat zij een eigen provincie hadden die ook Macedonië heette. Deze Griekse provincie had dezelfde vlag als Macedonië, alleen dan met een blauwe achtergrond. Dit conflict leidde tot de productie van propagandistische voorwerpen, zoals massale hoeveelheden stickers, kalenders en asbakken met de Macedonische vlag. Griekenland antwoorde hierop met souvenirs met “Macedonië is Grieks” als opschrift. Uiteindelijk werd in 1995 een akkoord gesloten die ervoor zorgde dat Macedonië haar vlag veranderde in het huidige ontwerp en Griekenland de diplomatieke sancties liet vallen.

Macedonische vlag regels

Een Macedonische vlag als eerbetoon aan Noord-Macedonië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Macedonische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Macedonische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Noord-Macedonië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier