Malagassische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Malagassische vlag, Madagaskar word ook wel Malagasië genoemd, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Madagaskar voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Madagaskar kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Malagassische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Malagassische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Madagaskar kopen?

Op zoek naar een Malagassische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Malagassische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Malagassische is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Malagassische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Malagassische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Malagassische vlag? Kies voor de vlag van Madagaskar van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Malagassische vlag

De vlag van Madagaskar is officieel aangenomen op 14 oktober 1958, dat was twee jaar voor de officiële onafhankelijkheid van het land. De vlag bestaat uit drie vlakken, twee horizontaal en 1 verticaal aan de hijszijde. Het verticale vlak is wit en de twee horizontale vlakken zijn rood en groen. De kleuren zijn van historisch belang, want rood en wit waren de kleuren van de laatste monarch van Madagaskar die verslagen werd door de Fransen en groen was de kleur van de Hova, de grootste groep bewoners die erg voor de onafhankelijkheid streden.

De eerste vlag op Madagaskar was de vlag van het Antankara Koninkrijk, het was een witte vlag met een rode halvemaan en een rode 6 puntige ster. Er waren vele koninkrijkjes die allemaal hun eigen vlag hadden tot in 1540 het koninkrijk van Merina heel Madagaskar in zijn macht hielt. De vlag van dit koninkrijk was wit met in de rechteronderhoek een donkerrood vlak waar een R en een M naast staan, ook is een kroon afgebeeld. Dit koninkrijk bleef bestaan tot de Fransen het overnamen in 1883 en hun eigen driekleur invoerden. Frankrijk had de “rechten” van Madagaskar verkregen door deze te kopen van Duitsland, die deze had verkregen in de conference van Berlijn. De Fransen bleven de baas in Madagaskar tot 1958 toen Madagaskar onafhankelijk werd. De vlag van dit Madagaskar was hetzelfde als de huidige vlag alleen had het een gouden rand om de vlag heen. Voordat de huidige vlag van Madagaskar werd aangenomen in 2002 is de vlag nog een aantal veranderingen ondergaan, voornamelijk zijn er gouden letters op de vlag geplaatst en er weer af gehaald.

Malagassische vlag regels

Een Malagassische vlag als eerbetoon aan Madagaskar hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Malagassische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Malagassische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Madagaskar online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier