Malawische vlag

Vanaf € 36,00 € 43,56 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Malawische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Malawi voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Malawi kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Malawische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Malawische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Malawi kopen?

Op zoek naar een Malawische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Malawische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Malawi is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Malawische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Malawische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Malawische vlag? Kies voor de vlag van Malawi van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Malawische vlag

De Malawische vlag is een horizontale driekleur, dit betekent dat de vlag bestaat uit drie liggende gekleurde banen. De kleursamenstelling is zwart-rood-groen, op deze achtergrond is een symbool geplaatst in de zwarte baan. Het symbool op de vlag is een rode zon met 31 stralen, deze zon staat voor hoop op een bevrijd en verenigd Afrika. De kleuren hebben ook een symbolische betekenis, het zwart staat voor het continent Afrika, het rood voor het gevloeide bloed tijdens de onafhankelijkheidsstrijd en het groene staat symbool voor de natuur. Het ontwerp is gebaseerd op de Pan-Afrikaanse vlag die ontworpen is door Marcus Garvey’s Universal Negro Improvement Association and African Communities League. De Malawische vlag lijkt op de vlag van de vroegere republiek Biafra.

De Democratische Progressieve Partij stelde voor een nieuwe Malawische vlag te ontwerpen voor Malawi. Deze nieuwe vlag werd op 29 juli 2010 ingevoerd, de kleuren werden gewisseld zodat de vlag meer leek op de oorspronkelijke Pan-Afrikaanse vlag. De nieuwe kleursamenstelling was rood-zwart-groen. De bovenaan staande halve zon met rode kleur werd vervangen door een centraal geplaatste witte zon die in zijn geheel afgebeeld werd. Deze witte zon stond symbool voor de doorgemaakte economische vooruitgang sinds het moment dat Malawi onafhankelijk werd verklaard. Deze nieuwe vlag werd door de toenmalige Malawische president steun toegedragen, hij heeft het ontwerp op 29 juni 2010 goedgekeurd. Deze verandering werd door de oppositiepartij aangevochten in de rechtbank, dit zonder effect. Toch werd de beslissing op 28 mei 2012 teruggedraaid, de oude vlag werd opnieuw aangenomen. De huidige nationale Malawische vlag is dus al in gebruik sinds 1964, met een kleine onderbreking van 2010 tot 2012.

Malawische vlag regels

Een Malawische vlag als eerbetoon aan Malawi hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Malawische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Malawische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Malawi online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier