Maldivische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Maldivische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van de Maldiven voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van de Maldiven kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Maldivische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Maldivische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Malediven kopen?

Op zoek naar een Maldivische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Maldivische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van de Maldiven is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Maldivische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Maldivische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Maldivische vlag? Kies voor de vlag van de Maldiven van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Maldivische vlag

De vlag van de Maldiven bestaat uit een rood vlak met daarin een kleiner groen vlak, in dit groene vlak is een wit embleem geplaatst. De kleur rood symboliseert de moed van de helden van het land, die in het verleden, heden en in de toekomst hun bloed opofferen voor het land. De groene kleur staat symbool voor de palmbomen die in overvloed te vinden zijn op de Maldiven. Deze palmbomen worden van oudsher voor vele verschillende doeleinden gebruikt. Ook staat het groen op de vlag van de Maldiven voor vooruitgang en vrede, de kleur staat ook bekend als de kleur van Mohammed en dus de kleur van de islam. Het centrale embleem op de Maldivische vlag is een witte verticale halvemaan, deze maan symboliseert de islam. De islam is de staatsgodsdienst van de Maldiven, de bevolking van het land is namelijk soennitisch.

De vlag van de Maldiven is niet altijd zo geweest, de eerste vlag van de Maldiven was bijvoorbeeld bijna helemaal effen rood. Deze eerste Maldivische vlag werd gebruikt tot het begin van de 20e eeuw, hij werd voornamelijk gebruikt door de sultans van het land. Deze kleur rood is destijds gekozen omdat het rood erg afsteekt tegen de blauwe kleur van de oceaan, zo viel de vlag goed op. De vlag had aan de hijszijde een wit-zwarte rand, dit was aangepast op het gebruik de witte vlaggenstokken met een zwarte streep in spiraalpatroon te beschilderen. In 1903 werd de halvemaan opgenomen in de vlag, hierdoor werd een soortgelijke vlag gevormd als de huidige vlag, alleen bleef de zwart-witte streep ook aanwezig. In 1965 werd deze zwart-witte band verwijderd en ontstond de huidige vlag van de Maldiven.

Maldivische vlag regels

Een Maldivische vlag als eerbetoon aan Maldiven hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Maldivische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Maldivische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Maldiven online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier