Maldivische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De vlag van de Maldiven, een compositie van kleuren en symboliek, bestaat uit een krachtig rood vlak waarin een ingetogen groen vlak is ingebed. Binnen dit groene veld bevindt zich een wit embleem met diepe betekenissen, dat de rijke geschiedenis en identiteit van de Maldiven vertegenwoordigt. Ontdek de pracht van de Malediven vlag bij DVC, waar we trots zijn om hoogwaardige vlagproducten te bieden die de essentie van cultureel erfgoed omarmen. Voeg de Maldivische vlag toe aan je verzameling en koester de betekenis ervan.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Haal de vlag van de Malediven in huis met DVC

Stap binnen in de rijke cultuur van de Malediven door de symbolische vlag van het eilandrijk in huis te halen. Bij DVC nodigen we je uit om de pracht en betekenis van de Maldivische vlag te omarmen, en we bieden een scala aan mogelijkheden om dit te doen. Hier zijn enkele redenen waarom je deze bijzondere vlag in verschillende soorten en maten bij ons zou moeten kiezen:

 • Variatie in soorten en maten: ontdek onze diverse selectie van de vlag van de Malediven, beschikbaar in verschillende formaten en stijlen zoals tafel-, gevel-, of mastvlaggen.
 • Personaliseer jouw ruimte: voeg een vleugje exotische pracht toe aan je huis, kantoor of evenement door de Malediven vlag te gebruiken als decoratie.
 • Voor speciale gelegenheden: of het nu gaat om feesten, herdenkingen of culturele bijeenkomsten, de Maldivische vlag voegt een diepe betekenis toe aan elke gelegenheid.
 • Kwaliteit en authentieke symboliek: bij DVC garanderen we niet alleen hoogwaardige vlaggen, maar ook de accurate weergave van de betekenis achter de vlag van de Malediven.
 • Een stukje Maledivisch erfgoed: kies de vlag die resoneert met jouw waardering voor geschiedenis en cultuur, en koester een tastbare verbinding met de Malediven.
Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Tips voor het onderhouden van de Maldivische vlag

Om ervoor te zorgen dat je Malediven vlag altijd stralend blijft, hebben wij hier enkele handige tips voor het onderhoud van jouw vlag:

 • Hang de vlag op een plek waar deze niet continu wordt blootgesteld aan direct zonlicht, regen of wind. Dit helpt vervaging en verslechtering van de stof te voorkomen.
 • Als je vlag vuil wordt, reinig deze dan voorzichtig met de hand. Gebruik een milde zeep en koud water om vlekken te verwijderen. Vermijd krachtig wrijven, omdat dit de kleuren kan beschadigen.
 • Als het tijd is om je vlag op te bergen, vouw deze dan zorgvuldig volgens de gebruikelijke richtlijnen. Hierdoor blijft de vlag zo kreukvrij mogelijk en behoudt hij zijn oorspronkelijke uitstraling.

Met deze eenvoudige onderhoudstips kun je de levensduur van jouw vlag verlengen en blijvend genieten van de prachtige symboliek die hij vertegenwoordigt.

Malediven: de geschiedenis en betekenis achter de vlag

De Malediven vlag, met zijn diepgaande symboliek, vertelt het verhaal van een rijke geschiedenis en betekenisvolle waarden. Bestaande uit een rood veld met een ingebed groen vlak, waarin een wit embleem prijkt, belichaamt deze vlag de essentie van het eilandrijk.

 • De rode kleur weerspiegelt de moed van de landhelden, verleden, heden en toekomst, die hun bloed offerden voor het land.
 • Het groen symboliseert de overvloed aan palmbomen, gebruikt voor diverse doeleinden, terwijl het tevens voor vooruitgang, vrede en de islam staat.
 • De witte verticale halve maan representeert de islam, de staatsgodsdienst.

De evolutie van de vlag van de Malediven is opmerkelijk. Oorspronkelijk vrijwel geheel rood, verscheen in 1903 een groen veld met een witte halve maan en een zwart-witte rand. De vlag onderging wijzigingen in de loop der jaren, waarbij de zwart-witte rand uiteindelijk in 1965 werd verwijderd, resulterend in de huidige vlag.

Maldivische vlag kopen

Het aanschaffen van de Maldivische vlag is bij DVC moeiteloos. Onze hoogwaardige vlaggen komen snel uit onze uitgebreide voorraad wereldvlaggen. Binnen twee werkdagen prijkt jouw nieuwe Malediven vlag aan de mast.

Daarnaast ben je verzekerd van duidelijke communicatie en deskundig advies. Twijfels? Onze vlaggenspecialisten staan paraat via onze online chat, telefoon (031 (0)519 228 228), of het contactformulier op onze website. DVC, jouw betrouwbare bron voor vlaggen van hoge kwaliteit en klantgerichte service.

Veelgestelde vragen

Wat is het verhaal achter de vlag van de Malediven?

De Maldivische vlag vertelt een diepgaand verhaal. Het rode vlak symboliseert moed, het groene palmbladeren en vooruitgang, en de witte halvemaan staat voor de islam. Evoluerend door de jaren, weerspiegelt de vlag de geschiedenis en waarden van het eilandrijk.

Wat was de vlag van de Malediven vroeger?

Onder de Huraa-dynastie was de eerste Maldivische vlag effen rood. In de vroege 20e eeuw voegde men een zwarte-witte verticale band, de Dhandimathi, toe. In 1926 voegde premier Amir Abdul Majid Didi een witte halve maan en een groen paneel toe.