Maleisische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Maleisische vlag, ook wel bekend als Jalur Gemilang, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Maleisië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Maleisië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Maleisische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Maleisische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Maleisië kopen?

Op zoek naar een Maleisische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Maleisische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Maleisië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Maleisische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Maleisische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Maleisische vlag? Kies voor de vlag van Maleisische van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Maleisische vlag

De Maleisische vlag is afgeleid van de vlag van de Verenigde Staten van Amerika, ook wel de stars and stripes genoemd. De vlag van Maleisië heeft net als de vlag van Amerika horizontale strepen in het rood en wit en in de linkerbovenhoek een blauw veld. Op dat blauwe veld staan geen sterren, maar een halvemaan en een grote ster met veertien punten. De ster en halvemaan zijn typische islamitische symbolen en verwijzen ook naar de islam. De vlag van Maleisië heeft veertien wit en rode banen en die staan voor de dertien staten en de drie federale gebieden. De ster heeft voor dezelfde reden veertien punten. De ster heeft als bijnaam Bintang Persekutuan wat federale ster betekent. Deze ster is het nationale symbool en overal te herkennen. In 1997, 34 jaar nadat de vlag werd aangenomen, wilde de minister-president een officiële naam voor de vlag bedenken. Alle Maleisiërs werden opgeroepen een naam te bedenken, uiteindelijk werd gekozen voor Jalur Gemilang. Dat betekent “Glorieuze strepen” en staat symbool voor het continue streven naar groei en succes.

Vanaf 1882 was Maleisië een Britse kolonie en werd er dus een Britse vaandel gehesen. Vanaf 1896 tot 1950 waren er meerdere federaties onder Brits toezicht, allemaal met dezelfde vlag. Een wit-rood-oranje-zwarte vierkleur met in het midden een embleem. In 1950 werd het huidige ontwerp aangenomen, maar net als met de Verenigde Staten van Amerika waren er eerst minder staten en dus waren er in 1950 maar elf strepen en punten op de ster in plaats van de huidige veertien. In 1963 werd de huidige nationale vlag van Maleisië officieel aangenomen.

Maleisische vlag regels

Een Maleisische vlag als eerbetoon aan Maleisië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Maleisische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Maleisische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Maleisië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier