Malinese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Malinese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Mali voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Mali kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Malinese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Malinese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Mali kopen?

Op zoek naar een Malinese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Malinese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Mali is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Malinese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Malinese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Malinese vlag? Kies voor de vlag van Mali van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Malinese vlag

De vlag van Mali is een verticale driekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit drie staande banen met elk een eigen kleur. De linker baan is groen, de middelste geel en de rechter baan is rood van kleur. Een vlag met de kleurcombinatie groen-geel-rood is een voorbeeld van een vlag met Pan-Afrikaanse kleuren, deze kleuren worden veel gebruikt in vlaggen van landen in Afrika. Dit wordt gedaan als symbool van onafhankelijkheid en is geïnspireerd op de vlag van Ethiopië, dit land is namelijk de langst onafhankelijke staat van Afrika. De vlag van Mali werd al gebruikt door de Afrikaanse Democratische Beweging van Bali voor het onafhankelijk worden van het land. Mali werd namelijk pas onafhankelijk in 1960.

De huidige Malinese vlag is niet de eerste vlag die Mali voerde, de eerste vlag werd namelijk gevoerd vanaf 4 april 1959. In deze tijd was het land nog een kolonie van Frankrijk. De vlag had een kanaga-symbool, dit een vereenvoudigde afbeelding van een mens. In deze tijd heette het land de Mali Federatie, dit was een federatie van Senegal en Mali. Het kanaga-symbool was geplaatst op de middelste band, de vlag had dezelfde kleuren als de huidige vlag van Mali. Dit kanaga-symbool heeft in de tijd van het bestaan van de Mali Federatie altijd op de vlag gestaan, hij werd pas verwijderd toen Senegal op 20 augustus 1960 de federatie verliet. Ongeveer een half jaar later werd het symbool van de vlag eraf gehaald en ontstond de huidige vlag. De reden van het verwijderen van het symbool was dat veel moslims in Mali bezwaar hadden tegen het afbeelden van mensen. Deze moslims waren met velen, de islam is namelijk de grootste religieuze beweging van Mali. De huidige nationale Malinese vlag werd aangenomen op 1 maart 1961.

Malinese vlag regels

Een Malinese vlag als eerbetoon aan Mali hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Malinese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Malinese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Mali online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier