Geschiedenis van de Malinese vlag
De vlag van Mali is een verticale driekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit drie staande banen met elk een eigen kleur. De linker baan is groen, de middelste geel en de rechter baan is rood van kleur. Een vlag met de kleurcombinatie groen-geel-rood is een voorbeeld van een vlag met Pan-Afrikaanse kleuren, deze kleuren worden veel gebruikt in vlaggen van landen in Afrika. Dit wordt gedaan als symbool van onafhankelijkheid en is geïnspireerd op de vlag van Ethiopië, dit land is namelijk de langst onafhankelijke staat van Afrika. De vlag van Mali werd al gebruikt door de Afrikaanse Democratische Beweging van Bali voor het onafhankelijk worden van het land. Mali werd namelijk pas onafhankelijk in 1960.
De huidige Malinese vlag is niet de eerste vlag die Mali voerde, de eerste vlag werd namelijk gevoerd vanaf 4 april 1959. In deze tijd was het land nog een kolonie van Frankrijk. De vlag had een kanaga-symbool, dit een vereenvoudigde afbeelding van een mens. In deze tijd heette het land de Mali Federatie, dit was een federatie van Senegal en Mali. Het kanaga-symbool was geplaatst op de middelste band, de vlag had dezelfde kleuren als de huidige vlag van Mali. Dit kanaga-symbool heeft in de tijd van het bestaan van de Mali Federatie altijd op de vlag gestaan, hij werd pas verwijderd toen Senegal op 20 augustus 1960 de federatie verliet. Ongeveer een half jaar later werd het symbool van de vlag eraf gehaald en ontstond de huidige vlag. De reden van het verwijderen van het symbool was dat veel moslims in Mali bezwaar hadden tegen het afbeelden van mensen. Deze moslims waren met velen, de islam is namelijk de grootste religieuze beweging van Mali. De huidige nationale Malinese vlag werd aangenomen op 1 maart 1961.
Malinese vlag regels
Een Malinese vlag als eerbetoon aan Mali hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Malinese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.
Waarom een Malinese vlag kopen bij DVC?
- Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
- Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.
Koop de vlag van Mali online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier