Malta vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De vlag van Malta kun je kopen bij DVC! Deze opvallende vlag heeft twee verticale banen in rood en wit, met het kenmerkende George Cross in het bovenste kwadrant. Met zijn unieke ontwerp en rijke symboliek straalt de vlag van Malta trots en geschiedenis uit. Of je nu een trotse Maltese inwoner bent of gewoon een vlaggenliefhebber, bij DVC vind je de perfecte vlag van Malta om je liefde voor dit land te uiten en je collectie te verrijken. Ontdek de schoonheid van de Maltese vlag en haal hem vandaag nog in huis!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende materialen voor onze Maltese vlag

Ontdek bij DVC de verscheidenheid aan kwalitatieve materialen voor onze Maltese vlag! Elke vlag is uniek en vereist specifieke eigenschappen om te voldoen aan verschillende toepassingen en omgevingen.

Voor onze tafelvlaggen gebruiken we Acetaatzijde, met een glanzende afwerking en een zijdezacht gevoel. Deze vlaggen creëren elegante tafeldecoratie voor elke gelegenheid.

Onze gevel-, en mastvlaggen zijn gemaakt van Spun-Poly, een duurzaam en sterk materiaal dat bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Deze Maltese vlag blijft lang mooi en kleurecht, ideaal voor langdurig gebruik buiten.

Bij DVC hebben we een uitgebreid assortiment vlaggen van hoogwaardige materialen, speciaal ontworpen om langdurig vlagplezier te bieden. Ontdek zelf de kwaliteit en duurzaamheid van onze vlaggen en kies de perfecte vlag van Malta voor jouw situatie!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De impact van weersomstandigheden op de levensduur van vlaggen

De impact van weersomstandigheden op de levensduur van vlaggen is een cruciale factor om te overwegen bij het kiezen van de juiste vlag van Malta voor specifieke toepassingen. Verschillende weerelementen kunnen aanzienlijke invloed hebben op de duurzaamheid en uitstraling van vlaggen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  • Zonnestraling: overmatige blootstelling aan zonlicht kan vervaging van kleuren en verslechtering van stof veroorzaken.
  • Regen en vochtigheid: langdurige blootstelling aan regen en vochtigheid kan leiden tot schimmelgroei en materiaalverzwakking.
  • Windkracht: harde wind kan vlaggen beschadigen en slijtage veroorzaken.
  • Vorst en sneeuw: bevriezingstemperaturen kunnen de stof van de Malta vlag kwetsbaar maken en scheuren veroorzaken.
  • Extreme weersomstandigheden: stormen, hagel en extreme temperaturen kunnen de levensduur van de Malta vlag drastisch verkorten.

De tijdlijn en betekenis van de vlag van Malta

De tijdlijn en betekenis van de vlag van Malta onthult een rijke geschiedenis en symboliek. De huidige Malta vlag, aangenomen op 21 september 1964, bestaat uit twee verticale balken in de kleuren wit en rood, met het grijze George Cross in de linkerbovenhoek. Deze kleuren hebben diepgaande betekenissen:

  • Graaf Rogier I van Sicilië gaf Malta in 1091 de kleuren rood en wit, hoewel deze claim als legende wordt beschouwd.
  • Rood en wit zijn ook de kleuren van de Maltezer ridders, en het George-kruis symboliseert moed en dapperheid tijdens de Tweede Wereldoorlog, toegekend aan de Maltese bevolking in 1942.
  • Vóór 1964 waren er verschillende vlaggen, waaronder de Orde van Malta vlag met een wit symmetrisch kruis, die de huidige kleursamenstelling inspireerde.
  • Na verschillende overheersingen werd Malta een Britse kolonie, waarbij de vlaggen Union Jack en het George Cross werden gecombineerd.
  • Uiteindelijk kreeg Malta in 1964 zijn huidige nationale vlag, die de trots en veerkracht van het Maltese volk weerspiegelt.

Maltese vlag kopen

Bij DVC is het kopen van de Maltese vlag een eenvoudige en snelle ervaring. Trots presenteren wij hoogwaardige en duurzame vlaggen uit onze uitgebreide wereldwijde voorraad. Geniet binnen twee werkdagen van jouw nieuwe Malta vlag dankzij onze snelle levering.

Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Heb je vragen voor het bestellen? Aarzel niet om contact op te nemen. Onze vlaggenspecialisten staan klaar voor persoonlijk advies via onze online chat, telefonisch op 031 (0)519 228 228, of het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Wat betekent het kruis op de Maltese vlag?

Het kruis op de vlag van Malta is bekend als het George Cross. Dit eervolle symbool werd op 15 april 1942 aan de Maltese bevolking toegekend als erkenning voor hun uitzonderlijke moed en standvastigheid tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het George Cross staat voor de vastberadenheid van het Maltese volk om zich te verzetten tegen de hevige en meedogenloze luchtaanvallen van de Duitse Luftwaffe, die het eiland zwaar troffen.

Hoe groot is Malta?

Malta is een klein eilandstaatje in de Middellandse Zee, met een totale oppervlakte van ongeveer 316 vierkante kilometer.