Malta vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Maltese vlag met haar sprekende kleuren wordt door DVC geleverd. De vlag van Malta wordt bij DVC gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, hierdoor gaat de Maltese vlag van DVC 20% langer mee dan vlaggen van een ander vlaggendoek. Door de jarenlange ervaring van DVC op het gebied van vlaggen bedrukken zijn onze vlaggen van de beste kwaliteit. De Maltese vlag van DVC is bestendig tegen wind, water en UV-licht en is daarom geschikt voor langdurig gebruik.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Malta kopen?

DVC werkt met vooruitstrevende technieken waardoor onze Maltese vlaggen van de hoogste kwaliteit geleverd worden. De vlag van Malta voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Maltese vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Maltese vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Maltese vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Voor een Maltese vlag waarmee je langdurig vlagplezier beleeft, ga je naar DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Maltese vlag

De Maltese vlag is opgebouwd uit twee staande banen in de kleuren wit en rood, in de linkerbovenhoek bevindt zich een grijs George Cross. Een George Cross is een onderscheiding voor burgers die men ontvangt voor opvallende moed onder gevaarlijke omstandigheden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Malta zwaar gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe en daardoor kreeg de gehele bevolking van Malta een George Cross van de Britse koning.

Malta is een strategisch liggend eiland in de Middellandse Zee en de springplank voor Europa. De bekendste poging om Malta te veroveren was in 1565 door het Ottomaanse Rijk, deze poging ook wel “the Great Siege of Malta” genoemd. Tijdens deze poging viel het Ottomaanse Rijk met een grote overmacht Malta aan, maar Malta werd gered door de Orde van Malta. De Orde van Malta waren Rooms-Katholieke monnikenridders, deze hadden een rode vlag met een wit symmetrisch kruis. De kleursamenstelling van de huidige Maltese vlag is dus afkomstig van de vlag van de Orde van Malta. In 1798 werd Malta bezet door de Fransen onder Napoleon Bonaparte die op weg was naar Egypte. Door de oorlog tussen Engeland en Frankrijk namen de Britten het toenmalige Franse Malta in en maakte Malta een marinebasis. In 1815 werd Malta een officiële Britse kolonie wat bijna twee eeuwen zo zou blijven. In deze tijd had Malta een reeks vlaggen met allemaal de Union Jack in de linkerbovenhoek. De eerste in deze reeks was de vlag van de Orde van Malta met de Union Jack in de linkerbovenhoek, daarna volgden er vier blauwe vlaggen met vier verschillende logos op de rechterhelft. Vanaf 1943 werd onofficieel de huidige vlag gehesen met een blauw vlak om het George Cross, pas in 1964 werd de huidige nationale Maltese vlag aangenomen.

Maltese vlag regels

Een Maltese vlag als eerbetoon aan Malta hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Maltese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Maltese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Malta online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier