Marokkaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Als je op zoek bent naar de Marokkaanse vlag, dan hoef je niet verder te zoeken dan DVC. DVC maakt en levert de vlag van Marokko met zorg, of je deze nu in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op tafel wilt gebruiken. De Marokkaanse vlag is te herkennen aan het dieprode oppervlak met in het midden een groen pentagram. Het duurzame vlaggendoek zorgt ervoor dat de opvallende kleuren van de Marokkaanse vlag lang mooi blijven. Door te kiezen voor een Marokkaanse vlag van DVC, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Waar gebruik jij de Marokkaanse vlag voor?

Een vlag kun je gebruiken voor veel verschillende mogelijkheden. De Marokkaanse vlag voor in de mast, aan de gevel, op de boot en op tafel kun je gebruiken voor:

 • Evenementen
 • Zakelijke gelegenheden
 • Thuis
 • Speciale aangelegenheid

De Marokkaanse vlaggen voor in de mast, aan de gevel en op de boot worden gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Dit premium materiaal heeft zowel een goede trek- als naadsterkte en gaat daarmee 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van acetaatzijde, een stevige doeksoort van 100% polyester.

Bij DVC garanderen wij de beste kwaliteit door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen met zowel zeefdruk als digitaaldruk. Wij maken alleen gebruik van materialen met hoge kwaliteit. De gevelvlaggen en bootvlaggen die bij ons worden bedrukt zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, lusje en koord voor handig gebruik. De Marokko vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag.

Met onze eenvoudige online tool kun je de Marokkaanse vlag volledig naar wens samenstellen. In de configurator kun je het volgende zelf kiezen:

 • Het type vlag
 • Het formaat
 • De doek kwaliteit
 • De uitvoering
 • Het aantal vlaggen dat je wilt bestellen

Bij DVC leveren we de Marokkaanse vlag met heldere kleuren en de beste kwaliteit. Als je lang wilt genieten van jouw kleurrijke vlag, kies dan voor de Marokkaanse vlag van DVC, de toonaangevende zeefdrukker van Nederland!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Productieproces Marokkaanse vlaggen

Alle Marokko vlaggen worden bij ons op locatie in Dokkum gemaakt. Als zeefdruk specialist van Nederland zijn wij de enige aanbieder van vlag- en doek producten geproduceerd op de authentieke zeefdruk methode. De zeefdruk is een druktechniek waarbij wij gebruik maken van een raam waarin fijn gaas is gespannen.

Het zeefdrukken gaat als volgt te werk:

 1. Zeef klaar maken - Het zeefdrukproces begint met het maken van een raam. Dit is een metalen frame met een gaas gespannen eroverheen. Het gaas wordt behandeld met een lichtgevoelige emulsie die reageert op UV-licht.
 2. Aanbrengen van inkt - Vervolgens wordt inkt op het sjabloon op het raam aangebracht en met een rakel over het sjabloon verdeeld. Zo zie je direct het ontwerp.
 3. Droging en fixatie - Na het afdrukken wordt de vlag gedroogd, gefixeerd en gewassen. Dit zorgt ervoor dat de inkt permanent op de vlag blijft zitten en niet uitloopt of vervaagt.

De betekenis van de Marokkaanse vlag

De geschiedenis van Marokko loopt van 8000 voor Christus tot heden. Tijdens de Alawitische overheersing werd een eenvoudige effen rode vlag gevoerd. Sultan Moulay Youssef introduceerde in 1915 de groene vijfpuntige ster. De ster kreeg in dit plakkaat de naam "Sceau de Salomon," oftewel "Zegel van Salomo". Wist je dat:

 • De Idrisiden de eerste moslimdynastie was die over Marokko heerste van 788 tot 974? De dynastie wordt gezien als de grondleggers van de Marokkaanse staat en is vernoemd naar de stichter Idris I. Idris I was een afstammeling van de profeet Mohammed. De vlag die de Idrisiden gebruikten was een simpele witte banier.
 • Marokko onder vele dynastieën heeft geleefd na deze tijd? Dit waren er maar liefst 6: de Almoraviden, Almohaden, Meriniden, Wattasiden, Saadi Dynastie en Alaoui Dynastie waarvan de Alaouieten sinds 1666 tot het heden over Marokko regeren.
 • De vlag van Marokko meerdere betekenissen heeft? Er wordt beweerd dat het rode in de Marokko vlag staat voor hardheid/stoerheid, moed en kracht, en dat de groene vijfpuntige ster verwijst naar de vijf zuilen van de islam. Ook schijnt het zo te zijn dat het rode verwijst naar het volk van Marokko en de ster de Marokkaanse regering vertegenwoordigt.
 • De wet in Marokko bepaalt dat de vlag altijd in juiste positie moet worden gehesen? Wanneer de vlag wordt gedragen of gescheurd moet het met respect en eer op een privéplaats worden verbrand. Ook is het verboden om de banier hoger of lager te laten wapperen dan de vlaggen van andere naties. Lees meer over de vlagregels hier.

Marokkaanse vlag kopen

Bij DVC kun je rekenen op hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. We hebben een uitgebreide voorraad van alle vlaggen van over de hele wereld, waardoor we kunnen garanderen dat we een volledig Nederlands product binnen 48 uur kunnen leveren.

Koop de vlag van Marokko online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van de vlag van Marokko?

De rode achtergrond van de Marokkaanse vlag staat voor veel dingen: stoerheid, moed en kracht, maar ook voor het Marokkaanse volk. De islam wordt gesymboliseerd door de groene kleur van het pentagram. De vijf punten van dit groene pentagram staan verder voor liefde, vreugde, wijsheid, vrede en hoop. De ster wordt ook wel de zegel van Salomo genoemd, die een legendarische status heeft in Arabische landen zoals Marokko.

Wat betekent de ster op de vlag van Marokko?

De groene vijfpuntige ster die zich bevindt op de vlag van Marokko wordt ook wel het zegel van Salomo genoemd. Deze werd geïntroduceerd door Sultan Moulay Youssef en werd benoemd tot die naam. De ster vertegenwoordigt de Marokkaanse regering.