Marokkaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar Marokkaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Marokko voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Marokko kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Marokkaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Marokkaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Marokko kopen?

Op zoek naar een Marokkaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Marokkaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Marokko is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Marokkaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Marokkaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Marokkaanse vlag? Kies voor de vlag van Marokko van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Marokkaanse vlag

De vlag van Marokko heeft een effen dieprode achtergrond met hierop een groen embleem. Het embleem is een centraal geplaatst pentagram, een ster met vijf punten. Het pentagram is een van de oudste symbolen van de wereld, het symbool werd namelijk 4000 jaar voor Christus al gebruikt. De kleuren rood en groen zijn twee van de vier Pan-Arabische kleuren die traditioneel op veel vlaggen gebruikt worden.

Marokko heeft in het verleden vele verschillende vlaggen gehad. Elke dynastie had een eigen vlag, zoals de Idrissi dynastie, Almohaden, Almoravidden, Saadi en de Alaouiten. De meeste Marokkaanse vlaggen hadden wel allemaal de kleur rood, vaak nam deze kleur een groot deel van de vlag in.

De vlag van Marokko die ten tijde van de 19e eeuw in gebruik was had een fellere kleur rood dan de huidige vlag, op deze vlag werd in het midden een wit symbool afgebeeld en om de rand van de vlag was een wit patroon geplaatst. Marokko werd in 1912 een protectoraat van Frankrijk en kreeg een andere vlag, deze vlag was hetzelfde als de huidige maar dan met een Franse vlag in de linkerbovenhoek. Dit protectoraat van Frankrijk zou duren tot 1956. In ongeveer dezelfde periode was Marokko ook een protectoraat van Spanje. Spaans-Marokko had ook haar eigen vlag, deze vlag was rood met in de linkerbovenhoek een groen vlak met hierin een wit pentagram. Van 1923 tot 1956 werd er in Marokko ook de vlag gehesen van de Internationale Zone van Tanger, deze vlag was rood met links een wapen en rechts een groen pentagram. De Internationale Zone van Tanger was een internationale zone onder beheer van Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en een aantal andere landen die er later bijkwamen. De huidige vlag van Marokko is al in gebruik sinds 1915, ook tijdens of na het onafhankelijk worden van Marokko bleef de vlag gelijk. Marokko werd in 1956 onafhankelijk.

Marokkaanse vlag regels

Een Marokkaanse vlag als eerbetoon aan Marokko hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Marokkaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Marokkaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Marokko online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier