Mauritanië vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Mauritaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Mauritanië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Mauritanië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Mauritaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Mauritaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Mauritanië kopen?

Op zoek naar een Mauritaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Mauritaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Mauritanië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Mauritaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Mauritaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Mauritaanse vlag? Kies voor de vlag van Mauritanië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Mauritaanse vlag

De vlag van Mauritanië bestaat uit een groene achtergrond met aan de boven- en onderkant een smalle rode baan, in het midden van de vlag is een geel embleem geplaatst. Dit gele embleem bestaat uit een horizontale gele wassende maan en daarboven een gele ster. De kleuren groen en geel van de Mauritaanse vlag behoren tot de Pan-Afrikaanse kleuren. De Pan-Afrikaanse kleuren zijn afkomstig uit de Ethiopische vlag, deze kleuren zijn geel, groen en rood. Deze kleuren dienden in het verleden als inspiratie voor de landen in Afrika om onafhankelijk te willen worden, Ethiopië was hierin een voorbeeld.

De kleuren van de vlag hebben ook een afzonderlijke symbolische betekenis. Groen symboliseert in de vlag van Mauritanië de islam, 99% van de Mauritaanse bevolking is namelijk islamitisch en daarmee is de islam de grootste godsdienst in het land. De gouden kleur staat voor de Sahara, Mauritanië ligt namelijk in de Sahara. Ook het gele embleem op de vlag verwijst naar de islam, de wassende maan en de ster zijn namelijk islamitische symbolen.

Voor de huidige vlag had Mauritanië een andere vlag, deze is gevoerd van 1959 tot 2017. Deze Mauritaanse vlag was effen groen met hierop de gele wassende maan en een ster, in 2017 werd echter besloten dat er twee rode banen aan de vlag toegevoegd moesten worden. Deze goedkeuring voor dit voorstel werd besloten met behulp van een referendum. Het rood zou symbool staan voor de opofferingen en de inspanningen van de Mauritaanse bevolking om hun land te verdedigen, ook als hier bloed bij zal vloeien. Het voorstel werd dus goedgekeurd en sindsdien is de huidige vlag van Mauritanië in gebruik.

Mauritaanse vlag regels

Een Mauritaanse vlag als eerbetoon aan Mauritanië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Mauritaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Mauritaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Mauritanië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier