Mauritius vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Mauritiaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Mauritius voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Mauritius kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Mauritiaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Mauritiaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Mauritius kopen?

Op zoek naar een Mauritiaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Mauritiaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Mauritius is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Mauritiaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Mauritiaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Mauritiaanse vlag? Kies voor de vlag van Mauritius van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Mauritiaanse vlag

De Mauritiaanse vlag is een horizontale vierkleur, dit houdt in dat de vlag opgebouwd is uit vier liggende banen. Deze banen hebben ieder een afzonderlijke kleur en zijn allen even breed. De bovenste baan is rood, de tweede blauw, de derde geel en de laatste groen. De rode kleur staat voor het bloed dat er vloeide tijdens de onafhankelijkheidsstrijd, dit is echter meer symbolisch, er is namelijk nooit sprake geweest van strijd. De blauwe kleur op de vlag staat symbool voor de Indische Oceaan, dit is de oceaan die de eilandstaat Mauritius omringt. De Indische Oceaan is de op twee na grootste oceaan ter wereld en is vernoemd naar het Indisch Schiereiland, dit eiland is namelijk helemaal omsloten door deze oceaan. De gele kleur op de vlag van Mauritius staat symbool voor het licht van onafhankelijkheid, dit licht schijnt symbolisch over Mauritius. De laatste baan van de vlag, namelijk de groene baan, symboliseert de natuurlijke rijkdommen van Mauritius.

De huidige nationale vlag van Mauritius werd officieel aangenomen op 12 maart 1968, dit was op dezelfde dag als het onafhankelijk worden van Mauritius. Mauritius was eerder een kolonie van Groot-Brittannië. Van 1869 tot 1968 heeft Mauritius dan ook vlaggen gevoerd die hierna verwezen. Dit waren in totaal drie vlaggen, allen hadden een donkerblauwe achtergrond met in de linkerbovenhoek de Union Jack. De Union Jack is de bijnaam van de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Na de onafhankelijkheid kreeg Mauritius dus haar eigen vlag, naast de staatsvlag heeft Mauritius echter nog drie vlaggen. De handelsvlag is rood met in de linkerbovenhoek de Mauritiaanse vlag. De Dienstvlag heeft dezelfde linkerbovenhoek, deze vlag is echter donkerblauw. Beide vlaggen hebben een embleem op de rechterhelft. Ook heeft Mauritius een aparte oorlogsvlag ter zee, een witte vlag met verticale gekleurde strepen en een anker. De huidige vlag van Mauritius werd ingevoerd op 12 maart 1968.

Mauritiaanse vlag regels

Een Mauritiaanse vlag als eerbetoon aan Mauritius hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Mauritiaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Mauritiaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Mauritius online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier