Mexicaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Mexicaanse vlag Kopen? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Mexico voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Mexicaanse kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Mexicaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Mexicaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Mexico kopen?

Op zoek naar een Mexicaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Mexicaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Mexico is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Mexicaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Mexicaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Mexicaanse vlag? Kies voor de vlag van Mexico van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Mexico

De vlag van Mexico bestaat uit drie verticale banen, wat betekent dat het een verticale driekleur is, met het wapen van Mexico in het midden. De Mexicaanse vlag heeft de kleurcombinatie groen-wit-rood en zijn sinds het ontstaan van de vlag in de Mexicaanse onafhankelijkheidsoorlog van 1810 tot 1821 gelijk gebleven. Het wapen en de betekenis van de kleuren is door de tijd heen wel veranderd. Origineel zijn de kleuren afgeleid van het vaandel van het leger van de drie garantiën, het leger stond voor de onafhankelijkheid van Mexico, het Rooms-Katholicisme en de gelijkheid en eenheid van de verschillende bevolkingsgroepen. Deze Garantiën werden uitgebeeld door de drie kleuren. Door de secularisatie van Mexico in 1850 moest de betekenis van de vlag veranderd worden, de toenmalige president gaf het volgende. De groene kleur staat voor hoop, de witte voor eenheid, eerlijkheid en zuiverheid en de rode band staat voor het bloed van de nationale helden.

Doordat de wet echter geen officiële betekenis voorschrijft zijn er nog vele andere betekenissen die worden gebruikt. Groen kan staan voor het Mexicaanse grondgebied of voor hoop, wit voor zuiverheid of het volk en rood voor het handhaven van de onafhankelijkheid of religie.

Het wapen van Mexico is gebaseerd op een legende van de Azteken. Volgens deze legende zou een god de Azteken opgedragen hebben om uit hun woonplaats te vertrekken en naar een meer toe te gaan. In dat meer zou een stenen eiland zijn met een nopalcactus waar een arend op zou zitten die een slang opat. De Azteken zouden lang hebben rondgedwaald om die plek te vinden, dat deden ze in 1325 en op die plek hebben ze een stad gesticht, het huidige Mexico-stad. Op het wapen is de arend te zien die de slang opeet terwijl hij op een cactus zit.

Vlag van Mexico regels

Een vlag als eerbetoon aan Mexico hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Mexico gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Mexico kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Mexico online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier