Mexicaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC kun je trots met trots de vlag van Mexico laten wapperen. Onze vlaggen zijn duurzaam en van hoge kwaliteit, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze lang meegaan. Bovendien bieden we staffelkortingen aan, wat betekent dat hoe meer vlaggen je bestelt, hoe hoger de korting is die je ontvangt. Als je bijvoorbeeld 10 stuks of meer bestelt, ontvang je 10% staffelkorting. Bestel jouw Mexico vlag vandaag nog bij DVC en profiteer van onze uitstekende klantenservice, snelle levering en aantrekkelijke prijzen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

De opties van Mexico vlaggen

Als je op zoek bent naar een Mexicaanse vlag, dan zijn er bij DVC verschillende opties beschikbaar. Onze Mexico vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van een kleine tafelvlag tot een grote vlag voor aan de gevel of mast. Zo kun je altijd de juiste maat vinden die past bij jouw behoeften.

  • Daarnaast hebben we ook verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. Onze standaard vlaggen zijn gemaakt van hoogwaardig polyester genaamd Spun-Poly, dat duurzaam en bestand is tegen alle weersomstandigheden. Deze vlaggen zijn ideaal voor winderige omstandigheden, omdat ze beter bestand zijn tegen scheuren en slijtage.
  • Tafelvlaggen worden bij ons geproduceerd van Acetaatzijde. Dit is een type kunstzijde dat wordt geproduceerd door cellulosevezels te behandelen met een oplossing van azijnzuur en azijnanhydride. Deze behandeling zorgt ervoor dat de vezels zachter, glanzender en sterker worden.

Verder hebben we ook vlaggen van Mexico met verschillende afwerkingen, zoals een koord en lus of een kopband. Hiermee kun je de vlag eenvoudig ophangen en blijft hij stevig op zijn plek zitten. Bovendien bieden we ook vlaggenstokken en vlaggenmasten aan, zodat je jouw vlag op een mooie en veilige manier kunt tonen.

Kortom, bij DVC heb je verschillende opties als het gaat om de vlag van Mexico. Of je nu op zoek bent naar een kleine tafelvlag of een grote gevelvlag, bij ons vind je altijd wat je zoekt. En vergeet niet: hoe meer vlaggen je bestelt, hoe hoger de korting is die je ontvangt. Bestel jouw Mexico vlag vandaag nog bij DVC en toon jouw Mexicaanse trots op de best mogelijke manier.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Hoe onderhoud je een Mexicaanse vlag?

Het is belangrijk om je Mexicaanse vlag goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze er altijd mooi en levendig uitziet. Hier zijn drie eenvoudige stappen om je vlag in topconditie te houden:

  • Stap 1: reinig de vlag regelmatig. Het is belangrijk om vuil en stof regelmatig van de vlag te verwijderen om de kleuren helder te houden. Gebruik een zachte borstel of doek en lauw water om de vlag schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of bleekmiddelen, omdat deze de kleuren kunnen vervagen.
  • Stap 2: droog de vlag correct. Het is essentieel om de vlag op de juiste manier te drogen om schade te voorkomen. Hang de vlag op een droge en schaduwrijke plek en vermijd direct zonlicht om verkleuring te voorkomen.
  • Stap 3: bewaar de vlag op de juiste manier. Als je de vlag niet gebruikt, bewaar deze dan op een koele en droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en vochtigheid. Vouw de vlag netjes op om rafelen te voorkomen en bewaar deze plat in een goed geventileerde ruimte.

Door deze drie eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je vlag van Mexico er altijd mooi en levendig uitziet.

De betekenis van de Mexicaanse vlag

De vlag van Mexico is een nationaal symbool dat de geschiedenis en cultuur van Mexico weerspiegelt. De vlag bestaat uit drie verticale banden in de kleuren groen, wit en rood.

  • Het groen staat voor de onafhankelijkheid van Mexico
  • Het wit voor de zuiverheid van de Mexicaanse idealen
  • Het rood voor het bloed van degenen die hun leven hebben gegeven voor de vrijheid van Mexico

Het embleem in het midden van de Mexicaanse vlag is een afbeelding van een adelaar die een slang vasthoudt, terwijl deze op een cactus staat. Volgens de legende zou de Azteekse priester Tenoch de locatie hebben gekozen voor de stad Tenochtitlan, nu Mexico-Stad, op basis van een visioen waarin hij deze adelaar op deze plek zag.

De adelaar op de Mexico vlag staat voor de kracht en moed van het Mexicaanse volk en de verdediging van hun vrijheid. De slang die wordt vastgehouden door de adelaar is een symbool voor de vijanden van Mexico en de cactus staat voor de grond waarop de adelaar en de slang zijn gevestigd.

Kortom, de vlag van Mexico is niet alleen een nationaal symbool, maar ook een belangrijk stukje geschiedenis en cultuur voor de Mexicaanse bevolking. Het vertegenwoordigt de strijd voor onafhankelijkheid en de moed van het Mexicaanse volk.

Mexicaanse vlag kopen

Als je op zoek bent naar een Mexico vlag van hoge kwaliteit, dan ben je bij DVC aan het juiste adres! Wij hebben alle wereldvlaggen op voorraad, wat betekent dat wij een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen kunnen leveren.

Als je vragen hebt over de aankoop van de Mexicaanse vlag of wil je meer weten over onze producten, dan staan onze specialisten altijd voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies. Neem gerust contact met ons op via telefoon, chat of het contactformulier op onze website. Koop nu de vlag van Mexico voor de scherpste prijs bij DVC!

Veelgestelde vragen

Wat betekenen de adelaar en slang op de Mexicaanse vlag?

De adelaar en slang op de vlag van Mexico zijn afgeleid van een Azteekse legende. De legende vertelt over een visioen dat de Azteekse koning, Tenoch, had. In het visioen sprak de god van de zon tot hem en vertelde hem dat hij zijn nieuwe stad moest bouwen op de plek waar hij een adelaar zag die op een cactus zat, terwijl hij een slang verslond. Toen de Azteken op de plek aankwamen die in het visioen was voorspeld, zagen ze precies wat de god had beschreven.

Wat is de officiële taal van Mexico?

De officiële taal van Mexico is het Spaans. Er zijn echter ook veel inheemse talen die in Mexico worden gesproken, waaronder Nahuatl, Maya, Zapoteco en Mixteco, onder vele anderen. Het Spaans werd geïntroduceerd tijdens de Spaanse kolonisatie van Mexico in de 16e eeuw en is sindsdien de dominante taal van het land gebleven. Het is ook de meest gesproken taal in Mexico en wordt door bijna de hele bevolking begrepen. Daarnaast is het Spaans ook een van de meest gesproken talen ter wereld, met ongeveer 500 miljoen moedertaalsprekers wereldwijd.