Micronesische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Micronesische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Micronesia voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Micronesia kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Micronesische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Micronesische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Micronesia kopen?

Op zoek naar een Micronesische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Micronesische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Micronesia is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Micronesische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Micronesische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Micronesische vlag? Kies voor de vlag van Micronesia van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Micronesische vlag

De vlag van Micronesia heeft een lichtblauwe achtergrond met hierop vier witte sterren. De lichtblauwe kleur staat symbool voor de Grote Oceaan, daarmee staat de kleur dus ook symbool voor de positie van het land. Micronesia is namelijk een groep eilanden midden in de Grote Oceaan. De witte sterren op de vlag liggen in een ruitvorm, iedere ster staat voor een van de deelstaten van Micronesia. Micronesia is namelijk een federatie waarbij vier deelstaten zijn aangesloten, elke deelstaat wordt gevormd door een groep eilanden binnen de Carolinen. De vier deelstaten van Micronesia zijn Yap, Chuuk, Pohnpei en Kosrae. De eilandengroepen die een deelstaat vormen liggen in werkelijkheid niet in de vorm van een ruit, maar juist op grote afstand naast elkaar. De kleuren van de vlag komen van de vlag van de Verenigde Naties, Micronesia komt namelijk voort uit het Trustschap van de Pacifische Eilanden.

Een ontwerp wat erg op de vlag van Micronesia lijkt, is de vlag van het Trustschap van de Pacifische Eilanden. Deze vlag aangenomen op 12 juli 1965 en was de eerste wet die het Micronesische parlement aannam, de vlag werd gevoerd tot 1979. Micronesia maakte onderdeel uit van dit Trustschap van de Pacifische Eilanden, de Verenigde Naties hadden dit trustschap ingesteld en de Verenigde Staten bestuurden het. De vlag van dit trustschap was blauw, een andere kleur blauw dan de huidige vlag, en bevatte in totaal zes sterren. De sterren van deze vlag stonden voor de Mashalleilanden, Palau, de Noordelijke Marianen, Yap, Chuuk en Pohnpei. Twee van deze gebieden, Palau en de Mashalleilanden zijn zelfstandig geworden en staan dan ook niet op de huidige vlag van Micronesia.

Micronesische vlag regels

Een Micronesische vlag als eerbetoon aan Micronesia hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Micronesische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Micronesische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Micronesia online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier