Moldavische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Moldavische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Moldavië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Moldavië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Moldavische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Moldavische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Moldavië kopen?

Op zoek naar een Moldavische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Moldavische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Moldavië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Moldavische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Moldavische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Moldavische vlag? Kies voor de vlag van Moldavië van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Moldavische vlag

De vlag van Moldavië is een verticale driekleur, dat betekent dat de Moldavische vlag bestaat uit drie verticale banen in de kleurcombinatie blauw-geel-rood met een wapen in het midden. Roemenië heeft dezelfde vlag als Moldavië, alleen dan zonder wapen in het midden. Het wapen van Moldavië is een gestileerde adelaar. De Adelaar houdt in zijn snavel een kruis vast en met zijn klauwen houdt de adelaar een tak en een scepter vast. De adelaar is bijna identiek aan de adelaar uit het wapen van Roemenië. Voor de adelaar staat op het wapen van Moldavië een schild met traditionele symbolen van Moldavië, namelijk een ossenkop met de zon tussen zijn horens. Verder zijn op het Moldavische wapen een halvemaan, een bloem en twee ruiten afgebeeld.

Dat Moldavië en Roemenië dezelfde kleuren, en bijna dezelfde wapens, hebben is geen toeval. Moldavië maakte namelijk voor de Tweede Wereldoorlog deel uit van Roemenië. Vanaf 1940 werd Moldavië een deelrepubliek van de Sovjet-Unie en tussen 1940 en 1991 heeft Moldavië drie rode vlaggen gehad. De eerste was een rode vlag met YPCP in de linkerbovenhoek onder een kleine hamer en sikkel, maar in 1944 werd de vlag veranderd. De hamer en sikkel werden vergroot en PCCM stond na de verandering boven de hamer en sikkel. De YPCP en PCCM stonden voor de toenmalige officiële namen van Moldavië. In 1952 kreeg Moldavië een groene streep horizontaal door het midden van de vlag. Op 12 mei 1990 werd de huidige vlag ingevoerd en daarvoor werd gekeken naar de vlag van Roemenië en de vlaggen van de oude vorstendommen, waar de ossenkop ook al op voorkwam. Uiteindelijk werd in 1990 de huidige nationale vlag van Moldavië aangenomen.

Moldavische vlag regels

Een Moldavische vlag als eerbetoon aan Moldavië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Moldavische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Moldavische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Moldavië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier