Moldavische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC koop je de Moldavische vlag van hoge kwaliteit! De vlag van Moldavië, een van de oudste ter wereld, bestaat uit drie verticale strepen in de kleuren blauw, geel en rood, met in het midden het wapen van Moldavië. Laat je trots zien met onze prachtige Moldavië vlag en verrijk je collectie! Ontdek nu het ruime assortiment bij DVC en bestel eenvoudig online.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende soorten vlaggen

Bij DVC bieden we verschillende soorten Moldavische vlaggen aan, elk ontworpen voor specifieke toepassingen en omgevingen. Ontdek onze hoogwaardige vlaggen die de trots van Moldavië uitdragen!

Tafelvlag van Acetaatzijde:

  • Formaat: 10 x 15 cm met lusje en koord.
  • Perfect voor elegante tafeldecoratie tijdens ontvangstruimtes, kantoren of beurzen. De tafelvlag is gemaakt van duurzaam Acetaatzijde en biedt een luxe uitstraling.

Gevelvlag van Spun-Poly:

  • Formaat: 100 x 150 cm met kopband, lusje en koord.
  • Ideaal voor buiten aan de gevel van je huis of bedrijfspand. De gevelvlag is gemaakt van sterk Spun-Poly materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Mastvlag van Spun-Poly:

  • Formaat: 150 x 225 cm met kopband en clips.
  • Geschikt voor masten van 6 of 7 meter, een populair formaat voor evenementen, festivals of langs de weg. De mastvlag is vervaardigd uit duurzaam Spun-Poly materiaal voor een langdurige presentatie.

Ontdek het uitgebreide assortiment Moldavië vlaggen bij DVC en kies de perfecte vlag voor jouw specifieke situatie!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De evolutie van productiemethodes voor de Moldavische vlag

De evolutie van productiemethodes voor de vlag van Moldavië is opmerkelijk geweest. Voorheen werden vlaggen met de hand genaaid, een tijdrovend en arbeidsintensief proces dat vakmanschap vereiste. Vlaggenmakers gebruikten traditionele technieken om met zorg de Moldavië vlag te creëren, een symbool van trots en identiteit voor het land.

Met de vooruitgang in technologie heeft de productie van vlaggen een grote sprong voorwaarts gemaakt. Geautomatiseerde machines en moderne apparatuur hebben het productieproces aanzienlijk versneld en geoptimaliseerd. Nu kunnen vlaggen efficiënt en nauwkeurig worden geproduceerd, waardoor meer mensen kunnen genieten van de vlag van Moldavië met zijn karakteristieke blauwe, gele en rode strepen.

Niet alleen de snelheid van productie, maar ook de kwaliteit van de Moldavië vlag is verbeterd. Innovatieve druktechnieken zorgen voor levendige kleuren en scherpe ontwerpen die lang meegaan. Hoogwaardige materialen, zoals Acetaatzijde en Spun-Poly, zorgen voor duurzaamheid en weerbestendigheid, waardoor de vlag van Moldavië lang mooi blijft wapperen in de wind. Bij DVC omarmen we deze vooruitgang in de vlaggenindustrie en blijven we ons inzetten om onze klanten de beste kwaliteit vlaggen te bieden, met respect voor traditie en met een blik op de toekomst.

Het unieke ontwerp van de vlag van Moldavië

De Moldavische vlag is een uniek ontwerp dat een verticale driekleur van blauw, geel en rood combineert. Het ontwerp is een symbool van nationale trots en culturele banden met Roemenië. Sinds de aanneming op 12 mei 1990 is de vlag zowel te land als ter zee in gebruik.

De Moldavië vlag bestaat uit drie even brede verticale banen in blauw, geel en rood, vergelijkbaar met de Roemeense vlag. Het onderscheidende kenmerk is het wapen van Moldavië, dat in het midden van de vlag is afgebeeld. Het wapen is een symbool van de rijke geschiedenis van het land, met verwijzingen naar het voormalige Vorstendom Moldavië.

Interessant is dat tot 2010 de achterzijde van de vlag van Moldavië eenvoudig een driekleur zonder wapen was. In 2010 werd echter een nieuwe vlagregeling ingevoerd, waarbij het wapen ook op de achterzijde moest verschijnen, maar dan gespiegeld. Hiermee werd Moldavië een van de weinige landen met een vlag die een verschillende voor- en achterzijde heeft.

De evolutie van de Moldavië vlag gaat terug tot het Vorstendom Moldavië en de periode als deelrepubliek van de Sovjet-Unie. Tegenwoordig is de vlag een symbool van nationale identiteit en erfgoed, een bron van trots voor de inwoners van Moldavië.

Moldavische vlag kopen

Bij DVC is het kopen van de vlag van Moldavië een eenvoudige en snelle ervaring. Wij zijn trots op onze hoogwaardige en duurzame vlaggen, afkomstig uit onze uitgebreide voorraad. Met onze snelle levering geniet je binnen twee werkdagen van jouw nieuwe Moldavië vlag.

Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Heb je vragen voordat je bestelt? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze vlaggenspecialisten staan klaar om persoonlijk advies te bieden via onze online chat, telefonisch op 031 (0)519 228 228, of het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de Roemeense en Moldavische vlag?

Het verschil tussen de Roemeense en Moldavië vlag zit in het wapen. Beide vlaggen hebben dezelfde verticale driekleur van blauw, geel en rood, maar het wapen in het midden van de vlag van Moldavië onderscheidt deze van de Roemeense vlag.

Bekijk hier de Roemeense vlag

Waar ligt Moldavië?

Moldavië ligt in Oost-Europa, tussen Roemenië en Oekraïne. Het is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, dat grenst aan de rivier de Dniester.