Monaco vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Monaco vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Monaco voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Monaco kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Monaco vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Monaco vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Monaco kopen?

Op zoek naar een Monaco vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Monaco vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Monaco is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Monaco tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Monaco vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Monaco vlag? Kies voor de vlag van Monaco van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Monaco vlag

De vlag van Monaco is een horizontale tweekleur, dit houdt in dat de vlag opgebouwd is uit twee liggende banen in verschillende kleuren. De bovenste baan van de vlag is rood van kleur en de onderste baan heeft de kleur wit. De kleuren van de vlag gaan al terug tot het jaar 1339 en vinden hun oorsprong in de kleuren van het Huis Grimaldi, dit is het vorstenhuis dat over Monaco regeert. De vlag van Monaco is bijna identiek aan de Indonesische vlag, deze vlaggen hebben namelijk hetzelfde ontwerp maar de vlag van Indonesië is iets langer. De vlag van Monaco lijkt ook erg op de vlag van Polen, die vlag heeft hetzelfde ontwerp maar dan precies andersom. De vlag die nu door Monaco wordt gevoerd is officieel aangenomen in het jaar 1881 op 4 april.

De vlag die hierboven beschreven is wordt gebruikt als civiele vlag, handelsvlag en als dienstvlag ter zee. Voor beide dienstvlaggen wordt ook een andere vlag gebruikt, dit is een vlag met een witte achtergrond en een wapen. Voor dit wapen wordt het wapen van Monaco gebruikt, dit wapen is gelijk aan het wapen van staatshoofd prins Albert II. Het wapen heeft rode en witte ruiten, hieromheen is de orde van St. Karel afgebeeld. Het schild wordt vastgehouden door twee monniken met een zwaard. Het schild draagt de tekst “Deo Juvante” wat “Met Gods hulp” betekent. Deze vlag wordt gehesen bij overheidsgebouwen, het paleis van de prins, als vaandel op het prinselijk jacht en in de aanwezigheid van leden van de regering. Monaco heeft geen oorlogsvlag, niet te land en niet ter zee, dit omdat Monaco geen eigen krijgsmacht heeft.

Monaco vlag regels

Een vlag van Monaco als eerbetoon aan Monaco hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Monaco vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Monaco vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Monaco online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier