Mongoolse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Mongoolse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Mongolië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Mongolië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Mongoolse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Mongoolse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Mongolië kopen?

Op zoek naar een Mongoolse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Mongoolse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Mongolië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Mongoolse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Mongoolse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Mongoolse vlag? Kies voor de vlag van Mongolië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Mongoolse vlag

De vlag van Mongolië is een verticale driekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit drie staande banen. In de vlag van Mongolië zijn deze drie banen even breed. De linkerbaan is rood, de middelste blauw en de rechter weer rood. Op de linker rode baan is een geel embleem afgebeeld. Het embleem is het nationale symbool van Mongolië en heeft als naam “soyombo”. Dit embleem staat exact in het midden en is opgebouwd uit verschillende grafische symbolen. Het is een zuilvormig symbool met abstracte symbolen die symbool staan voor zon, maan, vuur, aarde, water en het yin-yangsymbool. De kleur rood van de Mongoolse vlag komt van het boeddhisme, het blauw komt van de blauwe lucht in Mongolië, de lucht neemt een bijzondere plek in de Mongoolse cultuur in. Het embleem is al in de 17e eeuw ontworpen door Zanabazaar.

Voor de huidige Mongoolse vlag heeft Mongolië nog een aantal andere vlaggen gevoerd. Zo werd er in 1921 een vlag aangenomen die overheersend effen rood is, deze vlag heeft in de linkerbovenhoek een bol en een halvemaan afgebeeld. Dit was de vlag van de Mongoolse Volksrepubliek, deze vlag werd in 1924 vervangen door een andere vlag. Deze vlag had een rode achtergrond en hetzelfde symbool als de huidige vlag met hieronder een aantal bladeren en aan de linker- en rechterkant witte tekst. Een aantal jaar later werd in 1949 een vlag ingevoerd die erg lijkt op de huidige vlag en de huidige vlag heeft deze dan ook vervangen in 1992. De vlag van voor 1992 had een lichtere blauwe kleur in het midden van de vlag, het embleem was bijna hetzelfde maar had een ster bovenaan. Deze socialistische ster werd in 1992 verwijderd.

Mongoolse vlag regels

Een Mongoolse vlag als eerbetoon aan Mongolië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Mongoolse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Mongoolse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Mongolië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier