Mozambique vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Mozambikaanse vlag, de enige vlag ter wereld met een modern wapen, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Mozambique voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Mozambique kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Mozambikaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Mozambikaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Mozambique kopen?

Op zoek naar een Mozambikaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Mozambikaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Mozambique is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Mozambikaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Mozambikaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Mozambikaanse vlag? Kies voor de vlag van Mozambique DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Mozambikaanse vlag

De huidige Mozambikaanse vlag heeft drie gekleurde banen, de kleursamenstelling is groen-zwart-geel. De drie banen worden van elkaar gescheiden door twee veel smallere witte banden. Aan de mastzijde bevindt zich een rode driehoek met hierop een embleem. De kleuren op de vlag hebben allen een eigen symbolische betekenis. Groen staat symbool voor de landbouw, zwart symboliseert het continent Afrika en de gele kleur staat voor de rijkdom aan grondstoffen van Mozambique. De witte smalle banen tussen de gekleurde banen staan voor gerechtigheid en vrede. De rode kleur van de driehoek symboliseert de onafhankelijkheidsstrijd tegen Portugal. Het embleem op deze driehoek bestaat uit een gele ster met hierop een boek, een schoffel en een geweer. Het boek staat symbool voor vorming en onderwijs, de schoffel voor de landbouw en het geweer, een AK-47, voor de nationale verdediging en waakzaamheid. De gele ster onder deze symbolen staat voor de geest van het internationalisme.

Op 5 september 1974 kwamen Mozambique en Portugal overeen over het besluit dat Mozambique onafhankelijk zou worden. Na dit besluit werd de vlag van FRELIMO als nationale Mozambikaanse vlag gebruikt. FRELIMO is een bevrijdingsbeweging, deze is sinds de onafhankelijkheid aan de macht. De vlag van FRELIMO is hetzelfde als de huidige nationale vlag, maar dan zonder ster, boek, schoffel en wapen. Toen Mozambique op 25 juni 1975 echt onafhankelijk werd, werd er een nieuwe vlag aangenomen. Deze vlag had een tandrad op de ster waarop de schoffel, het boek en het geweer waren geplaatst. Acht jaar later werd deze vlag aangepast naar het huidige ontwerp. Sinds 2005 is er discussie over de vlag, de oppositie wil namelijk het wapen verwijderen uit de vlag. Hiervoor is een competitie begonnen voor het ontwerpen van de vlag, het is niet zeker of de vlag ook daadwerkelijk gaat veranderen. De huidige vlag van Mozambique is sinds 1 mei 1983 in gebruik.

Mozambikaanse vlag regels

Een Mozambikaanse vlag als eerbetoon aan Mozambique hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Mozambikaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Mozambikaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Mozambique online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier