Geschiedenis van de Myanmarese vlag
De vlag van Myanmar is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de Myanmarese vlag bestaat uit drie liggende banen. Deze banen zijn van gelijke breedte. De bovenste baan is geel, de middelste groen en de onderste baan heeft de kleur rood. In het midden van deze vlag is een witte ster geplaatst met vijf punten. Deze ster overlapt alle drie de banen. Deze kleuren hebben allemaal een eigen betekenis. De gele kleur staat symbool voor solidariteit. De groene kleur symboliseert vrede en de rust van Myanmar. De rode kleur staat voor moed en besluitvaardigheid. Deze drie kleuren staan bekend als de Pan-Afrikaanse kleuren en worden gebruikt op vele landsvlaggen in het werelddeel Afrika.
De huidige vlag werd officieel aangenomen op 21 oktober 2010. Voor deze vlag heeft Myanmar echter een aantal andere vlaggen gevoerd. Voor 2010 werd er een vlag gevoerd die in gebruik was sinds 1974. Deze vlag kwam van de socialistische republiek Birma, deze vlag was voornamelijk rood met in de linkerbovenhoek een donkerblauwe rechthoek met een wit embleem. Dit embleem bestaat uit een tandwiel met daarvoor een rijstaar, dit zijn socialistische symbolen voor de landbouw en de industrie. Om deze twee symbolen stonden veertien sterren die symbool stonden voor de bestuurlijke afdelingen van Myanmar. Voor deze vlag werd er een aantal jaar de vlag van de Burmese Unie gevoerd die erg leek op de vlag die zou volgen, maar dan met een aantal sterren als embleem in de linkerbovenhoek. De kleuren van de huidige vlag zijn echter afkomstig van de vlag van de pro-Japanse regering van 1943 tot 1945. Deze vlag gebruikte ook de kleuren geel, groen en rood, maar plaatste een ander embleem in het midden.
Myanmarese vlag regels
Een Myanmarese vlag als eerbetoon aan Myanmar hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Myanmarese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.
Waarom een Myanmarese vlag kopen bij DVC?
- Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
- Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.
Koop de vlag van Myanmar online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier