Myanmarese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Myanmarese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Myanmar voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Myanmar kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Myanmarese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Myanmarese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Myanmar kopen?

Op zoek naar een Myanmarese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Myanmarese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Myanmar is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. Myanmarese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Myanmarese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Myanmarese vlag? Kies voor de vlag van Myanmar van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Myanmarese vlag

De vlag van Myanmar is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de Myanmarese vlag bestaat uit drie liggende banen. Deze banen zijn van gelijke breedte. De bovenste baan is geel, de middelste groen en de onderste baan heeft de kleur rood. In het midden van deze vlag is een witte ster geplaatst met vijf punten. Deze ster overlapt alle drie de banen. Deze kleuren hebben allemaal een eigen betekenis. De gele kleur staat symbool voor solidariteit. De groene kleur symboliseert vrede en de rust van Myanmar. De rode kleur staat voor moed en besluitvaardigheid. Deze drie kleuren staan bekend als de Pan-Afrikaanse kleuren en worden gebruikt op vele landsvlaggen in het werelddeel Afrika.

De huidige vlag werd officieel aangenomen op 21 oktober 2010. Voor deze vlag heeft Myanmar echter een aantal andere vlaggen gevoerd. Voor 2010 werd er een vlag gevoerd die in gebruik was sinds 1974. Deze vlag kwam van de socialistische republiek Birma, deze vlag was voornamelijk rood met in de linkerbovenhoek een donkerblauwe rechthoek met een wit embleem. Dit embleem bestaat uit een tandwiel met daarvoor een rijstaar, dit zijn socialistische symbolen voor de landbouw en de industrie. Om deze twee symbolen stonden veertien sterren die symbool stonden voor de bestuurlijke afdelingen van Myanmar. Voor deze vlag werd er een aantal jaar de vlag van de Burmese Unie gevoerd die erg leek op de vlag die zou volgen, maar dan met een aantal sterren als embleem in de linkerbovenhoek. De kleuren van de huidige vlag zijn echter afkomstig van de vlag van de pro-Japanse regering van 1943 tot 1945. Deze vlag gebruikte ook de kleuren geel, groen en rood, maar plaatste een ander embleem in het midden.

Myanmarese vlag regels

Een Myanmarese vlag als eerbetoon aan Myanmar hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Myanmarese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Myanmarese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Myanmar online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier