Namibische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Namibische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Namibië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Namibië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Namibische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Namibische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Namibië kopen?

Op zoek naar een Namibische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Namibischevlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Namibië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Namibische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Namibische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Namibische vlag? Kies voor de vlag van Namibië van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Namibische vlag

De vlag van Namibië heeft een brede rode baan die van linksonder naar rechtsboven loopt, deze baan is omringd door twee witte banen. De rode en witte banen samen scheiden het blauwe vak linksboven en groene vak rechtsonder. In het blauwe vak staat een zon met twaalf zonnestralen. Toen de vlag werd aangenomen is er geen officiële betekenis gegeven, maar in de praktijk wordt er wel symboliek aan de vlag toegekend. De rode kleur staat in die symboliek voor de Namibische bevolking en de wil voor een toekomst waar iedereen gelijke kansen heeft. Het wit in de Namibische vlag staat symbool voor het vredig samenleven, de groene kleur voor de vegetatie, de blauwe kleur voor de hemel en de oceaan. De gele zon staat voor levenskracht, energie en warmte en de twaalf zonnestralen staan voor de verschillende volkeren die leven in Namibië.

Vanaf 1884 werd in Namibië een Duitse vlag gehesen, dat kwam omdat in 1883 een Duitse koopman een stuk land kocht en zijn eigen nederzetting stichtte. Die nederzetting breide in 1884 uit tot een Duitse Kolonie die het protectoraat Duits-Zuidwest-Afrika zou gaan heten met als vlag de Duitse zwart-wit-rode horizontale driekleur. Ten tijde van de eerste wereldoorlog werd Duits-Zuidwest-Afrika veroverd door Zuid-Afrika en tot 1990 zou Zuid-Afrika de baas blijven in Namibië wat toen Zuidwest-Afrika heette. Tot 1990 werd in Zuidwest-Afrika de Zuid-Afrikaanse vlag gehesen, maar na de onafhankelijkheid uitgeroepen was, moest er een nieuwe vlag komen. Deze vlag werd uitgekozen door een speciale Commissie uit 835 inzendingen. De huidige vlag van Namibië werd toen gekozen, de kleuren van die vlag zijn afgeleid van SWAPO, de belangrijkste organisatie bij het uitroepen van de onafhankelijkheid van Namibië.

Namibische vlag regels

Een Namibische vlag als eerbetoon aan Namibië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Namibische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Namibische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Namibië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier