Nauruaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Nauruaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag Nauru voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Nauru kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Nauruaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Nauruaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Nauru kopen?

Op zoek naar een Nauruaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Nauruaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Nauru is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Nauruaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Nauruaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Nauruaanse vlag? Kies voor de vlag van Nauru van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Nauruaanse vlag

De vlag van Nauru is donkerblauw en heeft een horizontale gele lijn door het midden lopen, aan de onderkant van deze scheiding is een witte ster getoond. Deze ster heeft twaalf punten en raakt de gele lijn net. De blauwe vlakken staan symbool voor de Grote Oceaan en de gele lijn door het midden staat voor de evenaar. De witte twaalfpuntige ster ligt aan de onderkant van de gele lijn omdat Nauru op het zuidelijk halfrond ligt en dus onder de evenaar. De witte kleur van de ster symboliseert fosfaat, met dit middel is Nauru een rijk land geworden. De ster heeft twaalf punten als verwijzing naar de twaalf oorspronkelijke Nauruaanse stammen.

Nauru heeft niet altijd dezelfde vlag gehad. Tot 4 augustus 1914 heeft Nauru deel uitgemaakt van Duits-Nieuw-Guinea. In deze tijd werd er in Nauru een horizontale driekleur gevoerd, een vlag met drie horizontale banen in de kleuren zwart, wit en rood. Vier augustus was de dag dat Australië Nauru binnen viel. Nauru viel onder een mandaat met het Verenigd Koninkrijk en Australië na de Eerste Wereldoorlog. In deze tijd voerde Mauru de Union Jack, de nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk. Ook werd in die tijd de vlag van Australië gehesen. In de loop van de Tweede Wereldoorlog is Nauru in bezit genomen door Japan en werd in Nauru de Japanse vlag gevoerd. Vanaf na de Tweede Wereldoorlog in 1945 tot aan de onafhankelijkheid van Nauru maakte Nauru deel uit van een trustschap met Australië en het Verenigd Koninkrijk. In deze periode werd opnieuw de vlag van Australië gevoerd in Nauru. Op 31 januari 1968 werd Nauru onafhankelijk en werd ook de huidige vlag ingevoerd als nationale Nauruaanse vlag.

Nauruaanse vlag regels

Een Nauruaanse vlag als eerbetoon aan Nauru hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Nauruaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Nauruaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Nauru online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier