Nepalese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Nepalese vlag, de enige niet-vierhoekige vlag ter wereld die als staats- en civiele vlag dient, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Nepal voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Nepal kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Nepalese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Nepalese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Nepal kopen?

Op zoek naar een Nepalese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Nepalese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Nepal is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Nepalese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Nepalese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Nepalese vlag? Kies voor de vlag van Nepal van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van Nepalese vlag

De Nepalese vlag is een vlag waarin twee wimpels zijn gecombineerd, de vlag lijkt opgebouwd uit twee driehoeken op elkaar gestapeld. De Nepalese vlag is uniek omdat deze vlag de enige vlag ter wereld is die voor zowel een staats- als civiele vlag een niet vierhoekige vlag voert. Op de vlag van Nepal staan twee symbolen, deze symbolen staan elk voor een tak van de vorige heersers. De vorige heersers behoorden allemaal tot de Rana-dynastie, een dynastie zijn heersers uit dezelfde familie die elkaar opvolgen. De huidige vlag van Nepal werd officieel ingevoerd op 16 december 1962, na de invoering van een nieuwe grondwettelijke overheid.

De beide wimpels waren individueel al in gebruik in de twee eeuwen voor de invoering, de dubbele wimpel is pas in gebruik sinds de 19e eeuw. De driehoekige vorm van de vlag representeert het Himalayagebergte. Een exacte beschrijving van de vlag van Nepal werd beschreven in de grondwet van Nepal, artikel 5, bijlage 1. Deze grondwet werd aangenomen op 9 november 1990, vele jaren naar het invoeren van de vlag. De rode kleur van de vlag wordt hierin beschreven als een karmozijnrode kleur, deze kleur is de nationale Nepalese kleur. De blauwe kleur waardoor de vlag wordt omlijnt staat symbool voor vrede. De beide kleuren worden vaak gebruikt op Nepalese kunst en decoratie. De twee symbolen die in het wit op de vlag zijn geplaatst, staan voor de vroegere koningen en voor de hoop dat Nepal blijft bestaan zolang de zon zal schijnen en de maan zal bestaan. De huidige vlag van Nepal wordt dus al gevoerd sinds 1962 en zal eeuwig blijven bestaan volgens de blauwe kleur in de vlag.

Nepalese vlag regels

Een Nepalese vlag als eerbetoon aan Nepal hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Nepalese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Nepalese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Nepal online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier