Nepalese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Als jij een unieke vlag zoekt, zoek je naar de Nepalese vlag. Dit is de enige vlag ter wereld die als staats- en civiele vlag dient en niet vierhoekig is. Naast deze bijzondere vorm kun je de vlag herkennen aan de twee rode wimpels omringd met een blauwe lijn en twee witte symbolen. De Nepalese vlag is UV-bestendig, kleurecht, wind-, water- en weerbestendig dankzij de jarenlange ervaring van DVC. De levendige kleuren van de Nepal vlag blijven gegarandeerd heel lang mooi door de stevige vlaggenstof.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Nepalese vlag kopen: verschillende materialen

Als je op zoek bent naar de Nepalese vlag, ben je bij DVC op de juiste plek. Wij maken de vlag zorgvuldig speciaal voor jou. Je kunt de Nepalese vlag kopen voor:

 • In de vlaggenmast
 • Aan de gevel
 • Op de boot
 • Op tafel

Door de jarenlange productie van vlaggen bij DVC kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen met behulp van hoogwaardige materialen en zowel zeefdruk- als digitale drukprocessen. Onze gevelvlaggen en bootvlaggen zijn afgewerkt tot een hoge standaard en worden geleverd met kopband, lus en koord voor eenvoudig gebruik.

Wij gebruiken Spun-Poly, een sterke vlaggenstof met een goede trek- en naadsterkte die 20% langer meegaat dan andere materialen, voor vlaggenstokken. De tafelvlag is gemaakt van Acetaatzijde, een stevige stof die volledig uit polyester bestaat.

Met onze eenvoudige online tool kun je de vlag volledig zelf aanpassen. Je kunt het type vlag, de grootte, het type stof, het ontwerp en de hoeveelheid die je wilt bestellen selecteren met behulp van de configurator. Wij leveren de Nepalese vlag in top kwaliteit met heldere kleuren. Wil je lang plezier hebben van je kleurrijke vlag? Kies dan voor de Nepal vlag bedrukt door DVC, dé zeefdrukkerij van Nederland.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Onderhoud Nepalese vlaggen

Bij regelmatig gebruik gaat een vlag meestal 3 tot 4 maanden mee. Om de levensduur van een vlag te verlengen en hem langer te laten wapperen, is het van groot belang de vlag op de juiste manier en regelmatig te onderhouden. Hier volgen enkele tips om jouw vlag in de best mogelijke staat te houden:

 • Om de vlag schoon te maken gebruik je een doek en wat zeep, maar zorg ervoor dat het schoonmaakmiddel geen chemicaliën bevat die chloor kunnen bevatten
 • Was de vlag bij een temperatuur van ongeveer 40 graden met een fijnwasmiddel
 • Vouw de vlag na het wassen niet meteen op, maar geef hem wat tijd om te drogen

Bewaar de Nepalese vlag op een droge plaats om schimmel te voorkomen.

De geschiedenis van de Nepalese vlag

Wist je dat de vlag van Nepal een lange geschiedenis heeft en pas in 1962 zijn huidige vorm kreeg? Voorheen werden de twee wimpels gedurende twee eeuwen afzonderlijk gebruikt. Hieronder vind je nog meer interessante feiten over de vlag van Nepal:

 • De vlag is vernoemd naar het land en wordt al sinds de oude Vedische periode gebruikt, maar de oorsprong ervan is onbekend.
 • In 1962 werden de menselijke gezichten op de emblemen van de vlag, de zon en de maansikkel verwijderd om de vlag te moderniseren. Deze gezichten bleven echter op de zon en de maan op de koninklijke standaard tot de afschaffing van de monarchie in 2008. De maan symboliseert de rustgevendheid en kalmte van de Nepalezen, terwijl de zon staat voor felle vastberadenheid.
 • De blauwe rand van de vlag symboliseert vrede en harmonie in het land sinds de tijd van Gautama Boeddha, die in Nepal werd geboren. Het karmozijnrood, de nationale kleur van Nepal, staat voor de moedige geesten van het Nepalese volk.
 • De twee driehoeken in de vlag symboliseren het Himalayagebergte en staan voor het hindoeïsme en het boeddhisme. De rode driehoekige vlag is al sinds de tijd van de Ramayana en de Mahabharata een Hindoe-symbool van de overwinning.

Nepalese vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur. Bij ons liggen alle wereldvlaggen op voorraad. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Nepal online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de vlag van Nepal

We kunnen de betekenis van de Nepalese vlag het beste uitleggen door middel van de symbolen en kleuren in de vlag. Het karmozijn rood lijkt op de tint van de rododendron, het embleem van de staat. Rood is ook een symbool van overwinning in de strijd. De blauwe tint van de rand symboliseert de vrede. De twee driehoeken staan voor het Himalayagebergte en het boeddhisme en het hindoeïsme, de twee belangrijkste wereldreligies. De zon staat voor een woeste vastberadenheid. De maan voor de kalmerende en rustige aard van het Nepalese volk.

Welke vorm heeft de vlag van Nepal

De nationale vlag van Nepal is de enige niet-rechthoekige vlag ter wereld die zowel de staatsvlag als de civiele vlag van een soeverein land is. De vlag is een vereenvoudigde combinatie van twee enkele wimpels, bekend als een dubbele wimpel.