Nieuw-Zeelandse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar Nieuw-Zeelandse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Nieuw-Zeeland voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Nieuw-Zeeland kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Nieuw-Zeelandse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Nieuw-Zeelandse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Nieuw-Zeeland kopen?

Op zoek naar een Nieuw-Zeelandse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Nieuw-Zeelandse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Nieuw-Zeeland is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Nieuw-Zeelandse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Nieuw-Zeelandse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Nieuw-Zeelandse vlag? Kies voor de vlag van Nieuw-Zeeland van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Nieuw-Zeelandse vlag

De vlag van Nieuw-Zeeland is een Brits vaandel, dit houdt in dat de vlag donkerblauw is van kleur met in de linkerbovenhoek de Union Flag. De Union Flag is de bijnaam van de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Op de rechterhelft van de vlag van Nieuw-Zeeland zijn vier sterren geplaatst, deze sterren zijn rood met een witte omlijning. De Union Flag is op de vlag geplaatst omdat het de erfenis van het Gemenebest van Nieuw-Zeeland symboliseert. De vier sterren staan symbool voor het Zuiderkruis, een sterrenbeeld. Dit sterrenbeeld is op meer landsvlaggen te zien, ook de vlaggen van Australië, Brazilië, Samoa en Papoea-Nieuw-Guinea hebben dit symbool op hun vlag.

De staatsvlag dient als civiele, militaire en dienstvlag te land en als dienstvlag ter zee. Voor de handelsvlag en de oorlogsvlag ter zee heeft Nieuw-Zeeland een andere vlag. De Nieuw-Zeelandse handelsvlag heeft hetzelfde ontwerp maar dan met een donkerrode achtergrond en witte sterren zonder omlijning. De oorlogsvlag ter zee heeft het omgekeerde ontwerp van de handelsvlag, namelijk een witte achtergrond met rode sterren zonder omlijning. Deze beide vlaggen hebben wel de vlag van het Verenigd Koninkrijk in de linkerbovenhoek.

Voor de huidige vlag van Nieuw-Zeeland heeft het land een aantal andere vlaggen gevoerd. De eerste vlag van Nieuw-Zeeland werd in 1834 aangenomen tijdens een ontmoeting van Maori-stamhoofden. Deze ontmoeting heette de United Tribes of New Zealand. Deze vlag wordt nog ieder jaar gehezen op 6 februari, de dag dat Waitangi Day wordt gevierd. Tijdens deze feestdag wordt gevierd dat het Verdrag van Waitangi ondertekend werd in 1840, hierdoor werd Nieuw-Zeeland als staat een feit. Sinds 2010 is er een nationaal debat om de vlag te veranderen, deze verandering is echter met behulp van referenda afgewezen.

Nieuw-Zeelandse vlag regels

Een Nieuw-Zeelandse vlag als eerbetoon aan Nieuw-Zeeland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Nieuw-Zeelandse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Nieuw-Zeelandse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Nieuw-Zeeland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier