Nigeriaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Nigeriaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Nigeria voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Nigeria kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Nigeriaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Nigeriaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Nigeria kopen?

Op zoek naar een Nigeriaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Nigeriaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Nigeria is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Nigeriaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Nigeriaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Nigeriaanse vlag? Kies voor de vlag van Nigeria van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
1 reviews
Deel jouw ervaring
Pierius

Mooi

Geschiedenis van de Nigeriaanse vlag

De vlag van Nigeria is een verticale driekleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit drie staande banen. De kleuren van de vlag zijn groen en wit in de volgorde groen-wit-groen. De groene kleur op de Nigeriaanse vlag staat voor de schoonheid van het land, hierbij wordt voornamelijk gedoeld op de velden en de bossen. De witte kleur staat voor eenheid en vrede. Dit ontwerp is voortgekomen uit een competitie die werd gehouden in het jaar 1959. Deze vlag is officieel aangenomen in 1959, maar werd pas voor het eerst gehesen op 1 oktober 1960. Deze dag is ook de dag dat Nigeria onafhankelijk werd. De versie van de wedstrijd had een rode zon in het midden van de vlag, er werd besloten deze zon weg te laten.

Voordat Nigeria in het jaar 1960 onafhankelijk werd, is het lange tijd een kolonie geweest van het Verenigd Koninkrijk. Het Brits-Nigeria had een blauwe Britse vaandel, het standaard ontwerp van de Britse vaandel is donkerblauw met in de linkerbovenhoek de Union Jack. De Union Jack is de bijnaam van de vlag van het Verenigd Koninkrijk. De Britse vaandel van Nigeria had op de rechterhelft van de vlag een embleem, hiervoor werd gekozen voor de badge van het gebied. Deze badge heeft een rode achtergrond, hierop is een groene Salomonsster geplaatst. In het midden van deze Salomonsster, die ook op de Marokkaanse vlag wordt afgebeeld, is een Britse kroon getoond boven de naam van het land. De Britse kroon en de tekst “Nigeria” zijn beide in het goud weergegeven. Na het onafhankelijk worden van Nigeria werd de vlag veranderd naar de huidige vlag.

Nigeriaanse vlag regels

Een Nigeriaanse vlag als eerbetoon aan Nigeria hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Nigeriaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Nigeriaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Nigeria online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier