Nigerse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Nigerse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Niger voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Niger kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Nigerse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Nigerse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Niger kopen?

Op zoek naar een Nigerse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Nigerse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Niger is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Nigerse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Nigerse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Nigerse vlag? Kies voor de vlag van Niger van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Nigerse vlag

De vlag van Niger is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit drie liggende banen in verschillende kleuren. De bovenste baan is oranje, de middelste baan heeft de kleur wit en groen is de kleur van de onderste baan. In het midden van de vlag, in de witte baan, is een oranje cirkel geplaatst. De kleuren van de vlag hebben allen hun eigen betekenis. De oranje kleur staat voor de Sahara in het noorden, de witte kleur staat voor reinheid en de rivier de Niger en de groene kleur staat symbool voor de hoop en de graslanden van het zuiden van Niger. De oranje cirkel in het midden vertegenwoordigt de zon in Niger. De verhouding tussen hoogte en breedte van de vlag van Niger is erg ongewoon, er is namelijk gekozen voor een 6:7 verhouding. Waarom deze keuze is gemaakt is niet bekend.

De vlag van Niger zoals wij deze nu kennen is ingevoerd na de onafhankelijkheid. Het land is namelijk van 1900 tot 1958 onderdeel geweest van Frankrijk. Het land maakte in deze periode deel uit van Frans-West-Afrika. Na deze onafhankelijkheid in 1958 werd Niger een presidentiële republiek, pas op 3 augustus 1960 werd Niger volledig onafhankelijk. Deze dag is een nationale feestdag in Niger en met deze gebeurtenis werd ook de Nigerse vlag voor het eerst gehesen. Uniek aan de vlag van Niger is dat de groene kleur niet symbool staat voor de islam, dit is bij vele omliggende landen namelijk wel het geval. Wel is in Niger het grootste deel van de bevolking islamitisch en is het land lid van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking.

Nigerse vlag regels

Een Nigerse vlag als eerbetoon aan Niger hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Nigerse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Nigerse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Niger online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier