Noord-Koreaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Noord-Koreaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Noord-Korea voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Noord-Korea kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Noord-Koreaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Noord-Koreaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Noord-Korea kopen?

Op zoek naar een Noord-Koreaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Noord-Koreaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Noord-Korea is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Noord-Koreaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Noord-Koreaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Noord-Koreaanse vlag? Kies voor de vlag van Noord-Korea van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Noord-Koreaanse vlag

De vlag van Noord-Korea bestaat uit een rode brede banden met aan de boven- en onderkant een smallere blauwe band, deze banden worden van elkaar gescheiden door witte lijnen. In het rode vlak van de Noord-Koreaanse vlag is een wit embleem te zien, dit is een rode vijfpuntige ster op een witte cirkel.

De vlag van Noord-Korea heeft een symbolische betekenis. De rode ster op de witte cirkel staat symbool voor het communisme. De witte ronde cirkel zou mogelijk kunnen verwijzen naar het Yin Yang-symbool, dit symbool wordt veel in de Koreaanse cultuur gebruikt en is erg populair. De rode kleur die duidelijk op de vlag naar voren komt staat voor het revolutionair patriottisme. De blauwe banen suggereren de aspiratie van de Koreaanse bevolking om zich met de revolutionaire mensen van over de hele wereld te verenigen en dan voor de overwinning van het idee van onafhankelijkheid, vriendschap en vrede te strijden.

Noord-Korea heeft naast een nationale vlag ook een embleem. Op dit embleem wordt een waterkrachtcentrale afgebeeld met hierboven de berg Paektusan. De rode communistische ster, die bovenin het embleem is afgebeeld, schijnt het rode licht uit over de rest. De waterkrachtcentrale is of de Supung-dam of de Taipingwan-dam, beide stuwdammen bevinden zich aan de rivier de Yalu. Deze twee stuwdammen liggen ook beide in het noordwestelijke deel van Noord-Korea. Het geheel aan symbolen op het embleem wordt omsloten door rijsttakken, deze rijsttakken komen onder in het embleem samen in een rood lint. Op dit rode lint staat in het Koreaans de tekst “De Democratische Volksrepubliek van Korea”. Het wapen van Noord-Korea is gebaseerd op het wapen van de Sovjet-Unie, dit wapen was ook een inspiratie voor vele andere communistische landen.

Japanse vlag regels

Een Noord-Koreaanse vlag als eerbetoon aan Noord-Korea hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Noord-Koreaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Noord-Koreaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Noord-Korea online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier