Noorse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Opzoek naar de Noorse vlag voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel? Bij DVC ben je gegarandeerd van een Noorse vlag met een opvallende uitstraling. De Noorse vlag van DVC is kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Bij DVC ben je verzekerd van gemakkelijk en langdurig gebruik van jouw vlag. Door de geweldige druktechniek van DVC blijven de heldere kleuren van de Noorse vlag sprekend voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Noorwegen kopen?

De vlag van Noorwegen voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Noorse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Noorse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Noorse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Laat de Noorse vlag van DVC wapperen aan uw boot als u gaat varen in Noorwegen of hang de vlag van Noorwegen aan de gevel of in de mast voor een Noors tintje.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Noorse vlag

De nationale Noorse vlag is een rode vlag met daarop een donkerblauw kruis omsloten met een witte rand. De verticale baan in het kruis is verschoven naar de vlaggenmast toe, zoals in meerdere Scandinavische landen het geval is. De ontwerpen van de Noorse vlag, Fredrik Meltzer, koos voor eenzelfde soort ontwerp als van de vlag van Denemarken en Zweden. Het kruis wordt gezien als het symbool van het christendom. De kleursamenstelling van de Noorse vlag, namelijk rood-wit-blauw, is gekozen als symbool van de democratie. Deze vlag van Noorwegen is ontworpen in 1821, maar werd pas officieel in gebruik genomen in het jaar 1898.

In de middeleeuwen had Noorwegen geen nationale vlag, maar gebruikten de individuele machthebbers hun eigen vlag. De oudste vlag die gezien kan worden als nationale Noorse vlag had een rode achtergrond met een gouden leeuw en een bijl. Deze vlag van Noorwegen is tot op de dag van vandaag de koninklijke standaard. Deze vlag werd in 1280 in gebruik genomen als koninklijke vlag en was afgeleid van het Noorse wapen. Vanwege de unie met Denemarken in de 16e eeuw stierf het gebruik van de Noorse vlag met de leeuw en de bijl langzaam uit. In de toenmalige van Noorwegen bleef de vlag echter tot 1698 wapperen. Tijdens de periode van de unie van Denemarken werd de Deense vlag, met als bijnaam de Dannebrog, gebruikt. In 1748 werd de Dannebrog zelfs de enige nationale vlag van Noorwegen. In 1814 kwam een einde aan de unie van Denemarken en veranderde daarmee de Noorse vlag opnieuw. De Noren bleven bij de Deense vlag, maar plaatsten hun oude eigen oude symbool van de leeuw en de bijl in de linkerbovenhoek. Deze vlag was van korte duur, er kwam namelijk in 1821 een nieuwe unie met Zweden die tot 1899 zou duren. De Noorse vlag veranderde als gevolg hiervan in de vlag die we nu kennen, met in de linkerbovenhoek de zogenaamde haringsalade geplaatst. Deze haringsalade was het symbool van de unie waarin beide vlaggen vertegenwoordigd waren. Na het instorten van de unie werd de haringsalade verwijderd en ontstond de huidige nationale Noorse vlag.

Noorse vlag regels

Een Noorse vlag als eerbetoon aan Noorwegen hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Noorse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Noorse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Noorwegen online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier