Oegandese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Oegandese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Oeganda voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Oeganda kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Oegandese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor Oegandese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Oeganda kopen?

Op zoek naar een Oegandese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Oegandese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Oeganda is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Oegandese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Oegandese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Oegandese vlag? Kies voor de vlag van Oeganda van DVC!

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Petflag-Glans en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Oegandese vlag

De Oegandese vlag bestaat uit zes horizontale banen met in het midden een embleem. De kleursamenstelling van de vlag van Oeganda is zwart-geel-rood-zwart-geel-rood. Het embleem dat in het midden geplaatst is, bestaat uit een witte cirkel met daarop het nationale Oegandese symbool. Het nationale symbool van Oeganda is de grijze kroonkraan, dit is een grote waadvogel uit de familie van de kraanvogels. De kraanvogel is symbool van Oeganda geworden door de Britten. In de tijd dat Oeganda een Britse kolonie was, werd de kraanvogel gebruikt op de Britse blauwe vaandel. Kort voor het onafhankelijk worden van Oeganda werd er door de bevolking een nieuwe vlag gevoerd, deze stond bekend als de niet-Britse vlag. Deze vlag was opgebouwd uit verticale banen met de kleuren groen-geel-blauw-geel-groen. In het middelste en blauwe vlak was een gele kraanvogel afgebeeld. Deze vlag werd op 9 oktober 1962 vervangen door de huidige vlag. Alle vlaggen van Oeganda, de staats-, oorlogs- en civiele vlag hebben hetzelfde ontwerp.

De kleuren van de Oegandese vlag staan symbool voor drie Afrikaanse kenmerken. De zwarte kleur staat symbool voor de Afrikanen, de gele kleur voor de zonneschijn in Afrika en de rode kleur staat symbool voor de broederschap die in Afrika heerst. De rode kleur zou ook de kleur van bloed zijn, het bloed dat alle Afrikanen verbindt. De kleuren vinden hun oorsprong in de vlag van het Oegandees Volkscongres, ook bekend als UPC wat staat voor Uganda People’s Congress. De UPC was de belangrijkste politieke partij van Oeganda tussen 1960 en 1985. De huidige vlag heeft de partijkleuren van de UPC, zwart, geel en rood. De huidige vlag is dan ook ingevoerd tijdens het onafhankelijk worden van Oeganda, in die tijd was de UPC de grootste partij.

Oegandese vlag regels

Een Oegandese vlag als eerbetoon aan Oeganda hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Oegandese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Oegandese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Oeganda online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier