Oekraïne vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Betuig jouw steun aan Oekraïne door onze hoogwaardige Oekraïne vlag te laten wapperen. De vlag van Oekraïne is te herkennen aan het simpele maar krachtige ontwerp met boven blauw en onder geel. Gemaakt van duurzame materialen en met levendige kleuren, is deze vlag de perfecte manier om jouw trots te tonen voor dit prachtige land en haar rijke geschiedenis. Ongeacht of je van plan bent de vlag dagelijks te gebruiken of slechts voor een speciale gelegenheid, onze Oekraïense vlag van DVC is een absolute must-have als jij wil kiezen voor de beste kwaliteit.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Oekraïense vlag: wat zijn de opties?

Wil je jouw liefde voor Oekraïne laten zien door middel van een Oekraïense vlag, maar weet je niet welke opties beschikbaar zijn? Geen zorgen, bij DVC hebben we verschillende vlaggenopties die passen bij jouw specifieke wensen en behoeften. Hieronder beschrijven we de opties die wij bieden voor de Oekraïne vlag:

  • Tafelvlaggen: deze vlaggen zijn klein van formaat en worden vaak gebruikt als decoratie op tafels bij bijvoorbeeld conferenties, evenementen of in kantoren. Tafelvlaggen zijn beschikbaar in 10 bij 15 cm en worden gemaakt van Acetaatzijde. Dit materiaal geeft niet alleen een glanzende luxe uitstraling, maar biedt ook duurzaamheid door de sterkte van het doek.
  • Gevelvlaggen: deze vlaggen zijn geschikt voor het uithangen aan de gevel van een huis of bedrijfspand. Ze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en materialen, zodat ze zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Wij bieden de gevelvlag met een afmeting van 70 bij 100 cm en 100 bij 150 cm. Ze worden gemaakt van spun-poly, een stevig materiaal met kleurvaste en UV-bestendige kenmerken. Gevelvlaggen zijn een opvallende manier om jouw liefde voor Oekraïne te laten zien.
  • Mastvlaggen: mastvlaggen zijn de meest traditionele en bekende vlaggenoptie. Ze worden vaak gebruikt bij officiële gelegenheden en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en materialen. Wij bieden de mastvlag van Oekraïne aan in twee formaten: 150 bij 225 cm en 200 bij 300 cm. Ook deze vlaggen worden gemaakt van spun-poly. Mastvlaggen zijn geschikt voor het ophangen aan een vlaggenmast, zowel in de tuin als bij bedrijfspanden.

Ongeacht welke optie je kiest, je kunt er zeker van zijn dat jouw Oekraïne vlag van hoge kwaliteit is en gemaakt is om lang mee te gaan.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Petflag-Glans en Petflag-Spun
Productiemethode
Petflag-Glans: Digitaal, Acetaat en Petflag-Spun: Zeefdruk
Doordruk
Digitale druk: 80-95%, Zeefdruk: 100%
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levertijd
1 tot 2 werkdagen, 150 x 225 cm, 3 werkdagen
10.0
3 reviews
Deel jouw ervaring
Jan

Bestelde in het verleden al eens vlaggen. Ook toen al prima verloop en mooie exemplaren. Ook nu weer prima ervaring & snelle service van de DVC!

Marinus

Kwaliteit voor nette prijs

Huub

Goed

De stappen in het productieproces van de vlag van Oekraïne

Om een vlag te maken zijn er verschillende stappen die in het productieproces moeten worden gevolgd. De eerste stap is het ontwerpen van de vlag, waarbij het van belang is om rekening te houden met de symbolen en kleuren die van betekenis zijn voor Oekraïne. Daarna begint het productieproces.

  • Bij de eerste stap van het productieproces wordt het ontwerp van de vlag overgebracht op een fijnmazig gaas dat is uitgespannen over een frame, ook wel het raam genoemd. Vervolgens wordt er een lichtgevoelige emulsie aangebracht op de zeef om het gaas op sommige plaatsen lichtdoorlatend en op andere plaatsen niet doorlatend te maken.
  • Bij de tweede stap wordt de vlag bedrukt. De zeef wordt op het doek geplaatst en er wordt inkt op de zeef aangebracht. De inkt wordt vervolgens door de open delen van de zeef op de vlag gedrukt. Dit proces wordt herhaald voor elk kleurvlak van het ontwerp totdat het gehele ontwerp op de vlag is gedrukt.
  • Bij de derde en laatste stap van het productieproces wordt de vlag gedroogd, gefixeerd en indien nodig gestreken om de kleuren te fixeren en de vlag er mooi uit te laten zien. Vervolgens wordt de vlag geconfectioneerd, waarbij de vlag volledig wordt afgewerkt en klaar is voor gebruik. Als laatste wordt de kwaliteit van de vlag gecontroleerd en wordt deze opgevouwen om hem zo goed mogelijk te behouden.

Oekraïne: de geschiedenis en betekenis achter de vlag

De vlag van Oekraïne is een van de jongste vlaggen ter wereld. Na de onafhankelijkheid van Oekraïne in 1991 werd er een wedstrijd gehouden om een nieuwe vlag te ontwerpen. De winnende vlag heeft een helder blauwe bovenkant en een gouden onderkant.

  • De kleuren van de Oekraïense vlag hebben een diepgaande betekenis. Het blauw staat voor de lucht en de rivieren van Oekraïne, terwijl het goud staat voor de tarwevelden van het land en het symbool is van welvaart en hoop voor de toekomst.
  • De geschiedenis van Oekraïne gaat terug tot de 9e eeuw, toen de eerste Oost-Slavische staat, het Kievse Rijk, werd opgericht. In de loop van de eeuwen werd het land overheerst door verschillende mogendheden, waaronder de Mongolen, Polen-Litouwen en het Russische Rijk.
  • In 1917 riep Oekraïne de onafhankelijkheid uit, maar deze duurde slechts enkele jaren voordat het land werd opgenomen in de Sovjet-Unie. Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 werd Oekraïne opnieuw een onafhankelijk land en ontstond de behoefte aan een eigen nationale vlag.

Tegenwoordig is de Oekraïne vlag een symbool van trots en onafhankelijkheid voor de Oekraïense bevolking. Het wordt vaak getoond bij nationale feestdagen en evenementen en siert openbare gebouwen en straten in het hele land. Het is een herinnering aan de rijke geschiedenis en de voortdurende strijd van het Oekraïense volk voor onafhankelijkheid en zelfbeschikking.

Oekraïense vlag kopen

Bij DVC kun je de vlag van Oekraïne kopen, samen met vele andere nationale vlaggen die we op voorraad hebben in onze webshop. Je kunt snel genieten van je nieuwe vlag, omdat we binnen twee werkdagen leveren. Het is veilig en eenvoudig om de Oekraïense vlag online te bestellen via onze website.

Mocht je nog vragen hebben voordat je overgaat tot bestellen, dan kun je gerust contact met ons opnemen. We zijn gemakkelijk bereikbaar via onze online chat, telefoonnummer 031 (0)519 228 228 of via het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van de Oekraïense vlag?

De Oekraïne vlag heeft een eenvoudig, maar krachtig ontwerp. Het bestaat uit twee horizontale banen: een bovenste lichtblauwe baan en een onderste gele baan. De betekenis van de kleuren is diep geworteld in de geschiedenis van Oekraïne en haar volk.

De lichtblauwe kleur staat voor de lucht en de hemel, en symboliseert hoop en vrijheid. De gele kleur symboliseert de tarwevelden van Oekraïne en staat voor welvaart en overvloed.

Hoe was de vlag van Oekraïne eerst?

De Oekraïne vlag heeft een lange geschiedenis en is in de loop der jaren verschillende keren gewijzigd. De eerste officiële vlag van Oekraïne was in gebruik tijdens de onafhankelijkheid van Oekraïne in 1918. Deze vlag was geel-blauw-rood gestreept met een afbeelding van een gevleugelde zon in het midden. De huidige vlag is sinds 1992 in gebruik en heeft een eenvoudig ontwerp van twee horizontale banen in de kleuren blauw boven en geel onder.