Oekraïne vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de vlag van Oekraïne bij DVC met haar sprekende kleuren. De vlag van Oekraïne is geschikt voor verschillende gelegenheden en wordt momenteel veel gekocht als gebaar, om steun te laten zien aan Oekraïne. Door DVC wordt de Oekraïense vlag geleverd in vele formaten. De vlag van Oekraïne van DVC is 100% kleurecht en wind-, water- en UV bestendig door onze jarenlange ervaring. Bestel jouw vlag eenvoudig online.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Oekraïne kopen?

De vlag van Oekraïne voor in de vlaggenmast wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De gevelvlag wordt geproduceerd op het duurzame doek Petflag-Glans. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Oekraïense vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Oekraïense vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Oekraïense vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Ontdek de krachtige uitstraling van de Oekraïense vlag met de vlag van Oekraïne van DVC!

We leveren tijdelijk geen traditionele Spun-Poly banenvlag. In plaats daarvan leveren we de gevelvlaggen en mastvlag 150x225 cm in een duurzaam alternatief: Petflag-Glans. Zo kunnen we de grote vraag bijbenen en ervoor zorgen dat jij hoe dan ook een vlag van Oekraïne van goede kwaliteit in huis hebt!

Doeksoort
Petflag-Glans 110 gr/m² polyester breisel, brandvertragend B1
Productiemethode
Digitaal
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 80-95% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levertijd
1 tot 2 werkdagen, 200 x 300 cm, 3 werkdagen

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Oekraïense vlag

De vlag van Oekraïne heeft twee horizontale banen die even groot zijn, de bovenste is blauw en de onderste geel. In de geschiedenis van Oekraïne is geen specifiek moment aan te wijzen wanneer die kleuren voor het eerst zijn gebruikt. De kleuren van de Oekraïense vlag hebben een grote rol gespeeld in de hoge middeleeuwen van vorstendommen in het gebied wat wij nu kennen als Oekraïne. Het vorstendom Galicië-Walynië koos in 1410 een blauwe banier met een gele leeuw als herkenbaar symbool. De soldaten uit Przemysler kozen ook voor een blauwe banier, deze had echter een gele dubbelkoppige adelaar als embleem. Vanaf 1349 behoorde het gebied wat nu Oekraïne is tot het koninkrijk Polen en had dus geen eigen vlag.

Pas in 1917 zou Oekraïne zelfstandig worden, daarvoor werd het namelijk opgedeeld door Rusland, Pruisen en Oostenrijk-Hongarije. In de korte periode dat Oekraïne een eigen staat was van 1917 tot 1920 werd zowel de huidige als een omgekeerde vlag gebruikt. In 1920 werd Oekraïne een deelrepubliek van Rusland en werd een rode vlag met in de linkerbovenhoek de afkorting YCCP gebruikt. De stijl van de letters werd in de periode tussen 1920 en 1940 drie keer veranderd, ook werd een hamer en een sikkel toegevoegd. Deze herkenbare symbolen van het communisme werden later weer weg gehaald. Na de Tweede Wereldoorlog werd er op 21 november 1949 een nieuwe vlag aangenomen, deze vlag zou langer blijven dan zijn voorgangers. Deze vlag had een rode achtergrond, wat gelijk was aan de vorige versies. Het onderste deel van de vlag werd lichtblauw, ook werd op deze vlag een hamer en sikkel met een ster toegevoegd. Officieel werden de hamer en sikkel alleen op de voorkant afgebeeld, maar in praktijk was die aan beide kanten zichtbaar. In 1988 mochten deelrepublieken weer historische nationalistische symbolen gebruiken en als gevolg daarvan werd in 1990 de huidige Oekraïense vlag steeds meer gehesen, ook bij officiële overheidsgebouwen. In 1991 werd Oekraïne onafhankelijk en werd de vlag officieel aangenomen.

Oekraïense vlag regels

Een Oekraïense vlag als eerbetoon aan Oekraïne hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Oekraïense vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Oekraïense vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Oekraïne online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier