Oezbeekse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Oezbeekse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Oezbekistan voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Oezbekistan kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Oezbeekse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Oezbeekse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Oezbekistan kopen?

Op zoek naar een Oezbeekse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Oezbeekse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Oezbekistan is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Oezbeekse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Oezbeekse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Oezbeekse vlag? Kies voor de vlag van Oezbekistan van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Oezbeekse vlag

De vlag van Oezbekistan is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag uit drie liggende banen bestaat. De bovenste baan is lichtblauw, de middelste wit en de onderste groen. De banen worden van elkaar gescheiden door rode strepen. In de bovenste en lichtblauwe baan bevinden zich een halvemaan en twaalf witte sterren. Deze twaalf sterren symboliseren de twaalf provincies van Oezbekistan. Ook staan de twaalf sterren voor de twaalf maanden. De halvemaan die naast deze kleine sterren afgebeeld staat is een symbool voor de islam, ook wordt deze maan gezien als een symbool voor de connectie met de Turken.

Ook de kleuren van de vlag hebben allemaal een eigen betekenis. De lichtblauwe bovenste baan staat voor de lucht en het water, ook staat deze kleur bekend als een traditionele Turkse kleur uit de oudheid. Deze kleur zou Goktrengri symboliseren, de Turkse pre-islamitische god. De witte en middelste baan staat voor rechtvaardigheid, vrede en de katoenteelt. De groene kleur staat voor gastvrijheid en de natuur van Oezbekistan. De rode kleur van de strepen die deze banen scheiden staat voor kracht en dan specifiek de levenskracht die de andere banen verbindt.

Voor de huidige vlag had Oezbekistan een andere vlag. Op 29 augustus werd de vlag van de SSR Oezbekistan aangenomen. Dit was een communistische vlag, hij was grotendeels rood met een lichtblauwe streep door het midden en in de linkerbovenhoek een gele hamer en sikkel en een rode ster. Het blauw stond voor de lucht, het wit voor de katoenteelt en het rood voor de revolutionaire strijd. De hamer en sikkel stonden symbool voor de broederschap van arbeiders en boeren. De rode ster staat voor het proletariaat. Op 18 november 1991 werd de huidige vlag aangenomen.

Oezbeekse vlag regels

Een Oezbeekse vlag als eerbetoon aan Oezbekistan hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Oezbeekse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Oezbeekse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Oezbekistan online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier