Omaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC kun je terecht voor alle vlaggen van heel de wereld, dus ook de vlag van Oman. De Omaanse vlag is een opvallende vlag met drie horizontale strepen in wit, rood en groen. Links van de vlag is een rood horizontaal vlak met daarin het wapen van Oman Bij DVC bieden wij hoogwaardige Omaanse vlaggen aan die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Bestel vandaag nog jouw Oman vlag bij DVC en geniet van onze uitstekende klantenservice, Friese nuchterheid en snelle levering.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende soorten vlaggen

Bij DVC bieden wij verschillende soorten landenvlaggen. Onze vlaggen worden met zorg en op maat gemaakt van hoogwaardige materialen en met jarenlange ervaring in zeefdruk- en digitale druktechnieken.

Je kunt de vlag van Oman bestellen in verschillende uitvoeringen:

 • Mastvlag: perfect om te hijsen in een vlaggenmast. Onze mastvlaggen zijn gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly en zijn voorzien van kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag.
 • Gevelvlag: ideaal om aan de gevel van je huis of bedrijfspand te hangen. Onze gevelvlaggen zijn net als onze mastvlaggen gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly en zijn afgewerkt met kopband, lusje en koord voor handig gebruik.
 • Tafelvlag: perfect voor op tafel in ontvangstruimtes, kantoren of tijdens beurzen. Onze tafelvlaggen zijn gemaakt van acetaatzijde, een stevige doeksoort van 100% polyester, en hebben een glanzende uitstraling.

Online tool

Je kunt zelf de vlag volledig samenstellen met onze simpele online tool. Kies het:

 • Formaat
 • Het type vlag
 • De doekkwaliteit
 • De uitvoering
 • Het aantal vlaggen

Bij DVC garanderen wij de beste kwaliteit en een hoogwaardige afwerking van onze vlaggen, zodat jij lang van jouw kleurrijke vlag van Oman kunt genieten. Mocht je er nou niet uitkomen, twijfel dan vooral niet om contact op te nemen met ons team!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Duurzame Oman vlaggen van hoogwaardige materialen

Bij DVC zijn we niet alleen trots op onze hoogwaardige vlaggen, maar we zijn ook toegewijd aan duurzaamheid. Daarom gebruiken we voor de productie van onze Oman vlaggen alleen hoogwaardige materialen die zowel sterk als milieuvriendelijk zijn.

Onze Oman vlaggen zijn verkrijgbaar in twee verschillende materialen: acetaatzijde en spun-poly. Acetaatzijde is een stevige doeksoort van 100% polyester met een glanzende uitstraling, perfect voor gebruik als tafelvlag en binnengebruik. Spun-Poly is een sterk vlaggendoek dat 20% langer meegaat dan andere doeksoorten en daarmee de ideale keuze is voor mastvlaggen en gevelvlaggen. Wij adviseren daarom ook om dit materiaal buiten te gebruiken.

Met een duurzame Omaanse vlag draag jij bij aan een beter milieu. Doordat duurzame vlaggen worden geproduceerd met materialen van hoge kwaliteit en milieuvriendelijke stoffen, hebben ze een lagere impact op het milieu dan vlaggen die gemaakt zijn van goedkope en minder duurzame materialen.

De symboliek achter de Omaanse vlag

De vlag van Oman heeft een rijke geschiedenis en symboliek. De vlag heeft een rode balk aan de linkerkant met bovenaan het wapen van Oman. Aan de rechterkant zijn drie horizontale strepen in de kleuren wit, rood en groen. De kleuren en symbolen op de vlag vertegenwoordigen verschillende aspecten van de Omaanse cultuur en geschiedenis.

 • De rode balk aan de linkerkant van de vlag symboliseert de strijd voor onafhankelijkheid van Oman. De kleur rood staat voor de moed en vastberadenheid van het Omaanse volk om hun land te bevrijden van buitenlandse overheersing.
 • De drie horizontale strepen op de Omaanse vlag vertegenwoordigen verschillende aspecten van Oman. De witte streep symboliseert vrede en voorspoed, de rode streep symboliseert de strijd voor onafhankelijkheid en de groene streep staat voor de vruchtbaarheid van het land en de natuurlijke hulpbronnen van Oman.
 • Het wapen van Oman heeft een klassieke Arabische uitstraling en toont verschillende elementen die de cultuur weerspiegelen. Het wapen bevat een zilveren Khanjar (een traditioneel Arabisch dolk) met twee gekruiste sabels onder, omgeven door een lauwerkrans en geplaatst tussen twee gekruiste palmboomtakken. De khanjar staat symbool voor de krijgshaftige aard van de Omani en hun geschiedenis als zeelieden. De sabels staan voor gerechtigheid en plichtsbesef.

Omaanse vlag kopen

Wij bieden vlaggen van de beste kwaliteit met een lange levensduur en hebben alle wereldvlaggen op voorraad. Dit betekent dat we een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen kunnen leveren. Koop de vlag van Oman dus bij DVC!

Onze deskundige medewerkers staan altijd voor je klaar om persoonlijk advies te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Wil je meer weten over onze producten of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste Omaanse vlag? Neem dan gerust contact met ons op via ons telefoonnummer of het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Wat representeert de vlag van Oman?

De vlag van Oman bestaat uit een verticale rode streep aan de linkerkant en drie horizontale strepen in de kleuren wit, rood en groen. De witte streep staat voor vrede en welvaart, terwijl de groene streep de vruchtbaarheid van het land vertegenwoordigt. De rode streep symboliseert de strijd die gevoerd is voor de onafhankelijkheid van Oman en het bloed dat hierbij is vergoten. Bovendien is de kleur rood een symbool voor moed en vastberadenheid.

Is Oman een Arabisch land?

Ja, Oman is een Arabisch land. Het is gelegen in het zuidoosten van het Arabische Schiereiland en de officiële taal is Arabisch. De meerderheid van de bevolking is ook Arabisch. Daarnaast heeft Oman historische en culturele banden met andere Arabische landen en neemt het deel aan verschillende Arabische organisaties en evenementen.

Bekijk hier de vlag van een ander Arabisch land zoals Saoedi-Arabië