Omaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Omaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Oman voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Oman kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Omaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Omaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Oman kopen?

Op zoek naar een Omaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Omaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Oman is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Omaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Omaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Omaanse vlag? Kies voor de vlag van Oman van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Omaanse vlag

De vlag van Oman is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag opgebouwd is uit drie liggende banen van gelijke breedte. De bovenste baan is wit, de middelste rood en de onderste baan is groen. Aan de hijszijde van de vlag is een verticale baan geplaatst in de kleur rood, aan de bovenkant van deze baan is een embleem geplaatst. Dit embleem is het embleem van Oman. De marinevlag van Oman is anders dan de staatsvlag, deze is namelijk donkerblauw met in de linkerbovenhoek de huidige Omaanse vlag en op de rechterhelft een embleem van de marine.

De kleuren hebben elk een eigen symbolische betekenis. De witte kleur staat symbool voor het vertrouwen van de Omaanse bevolking in vooruitgang en vrede. Ook staat de witte kleur voor het oude imamaat. De rode kleur in de vlag staat voor de strijd tegen legers uit het buitenland, ook staat de rode kleur voor de hoofdstad Masqat. Deze rode kleur is behouden gebleven van de geheel rode oude vlag van Oman. De groene kleur staat symbool voor de vruchtbaarheid en het groen van Oman.

Het land Oman bestond tot in de 70e jaren uit twee delen, het Sultanaat Musqat en het Imamaat Oman. Het Sultanaat Musqat regeerde rondom de hoofdstad en het Imamaat Oman regeerde in het binnenland. De vlag van het Sultanaat Musqat was volledig effen rood. De vlag van het Imamaat Oman had een witte achtergrond en op deze vlag was in het kanton, de linkerbovenhoek van de vlag, het embleem geplaatst. Dit embleem van deze vlag staat ook op de huidige vlag van Oman, maar dan in het wit in plaats van het rode van de toenmalige vlag. Pas op 17 december 1970 werd besloten dat de huidige vlag geldt voor heel Oman.

Omaanse vlag regels

Een Omaanse vlag als eerbetoon aan Oman hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Omaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Omaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Oman online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier