Oostenrijkse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Oostenrijkse vlag met haar statige kleuren en uitstraling wordt door deze van kwaliteit geleverd. De vlag van Oostenrijk is gemaakt van het speciale polyesterweefsel Spun-Poly, dit vlaggendoek gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. Naast het sterke doek zijn ook de druktechnieken van DVC van hoge kwaliteit door onze jarenlange ervaring. De statige maar heldere kleuren van de Oostenrijkse vlag zijn 100% kleurecht. Bent je opzoek naar een Oostenrijkse vlag? Bij DVC wordt deze van hoge kwaliteit met een lange levensduur geleverd.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Oostenrijk kopen?

Bij DVC werken wij met vooruitstrevende technieken, hiermee garanderen wij een Oostenrijkse vlag voor langdurig vlagplezier. De vlag van Oostenrijk voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Oostenrijkse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Oostenrijkse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Oostenrijkse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Door het gebruik van hoogwaardige materialen is de Oostenrijkse vlag wind-, water- en UV bestendig. Voor een goede vlag kies je dus voor een Oostenrijkse vlag van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
1 reviews
Deel jouw ervaring
Joep

De geschiedenis van de Oostenrijkse vlag

De vlag van Oostenrijk is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de Oostenrijkse vlag bestaat uit drie horizontale banen met de kleuren rood-wit-rood. Volgens de verhalen vindt de Oostenrijkse vlag haar oorsprong ten tijde van de kruistochten. Tijdens een van deze kruistochten waren de kleren van Hertog Leopold V van Oostenrijk roodgekleurd door bloed, maar toen hij zijn riem afdeed zag hij dat zijn kleding hieronder nog wit waren. Dit vond hij zo bijzonder dat hij hierop de vlag van Oostenrijk wilde baseren. Echter is dit verhaal onwaarschijnlijk, een meer reële verklaring is dat in de 13e eeuw hertog Frederik II van Oostenrijk de vlag heeft ontworpen. De huidige vlag stamt dus al uit de 13e eeuw, dit was de vlag van het hertog- en aardshertogdom Oostenrijk.

Ten tijde van het Keizerrijk Oostenrijk, wat acht keer zo groot was als het huidige Oostenrijk, was er een andere vlag. Deze vlag was een horizontale tweekleur, hij bestond dus uit twee liggende banen in de kleuren zwart-geel. Toen het Keizerrijk veranderde in Oostenrijk-Hongarije is de vlag opnieuw veranderd. Na de Eerste Wereldoorlog in 1918 viel Oostenrijk-Hongarije uit elkaar en ontstond de Republiek Duits-Oostenrijk. Ook deze republiek kreeg zijn eigen vlag, er werd opnieuw gekozen voor de huidige Oostenrijkse vlag. Deze republiek was van korte duur en al in 1919 ontstond de Eerste Oostenrijkse Republiek, de vlag kreeg een embleem van het wapen van Oostenrijk. Na de anschluss met Nazi-Duitsland hield de Oostenrijkse Republiek op te bestaan. Na de Tweede Wereldoorlog in 1955 is het huidige Oostenrijk gesticht met de vlag die wij nu kennen.

Oostenrijkse vlag regels

Een Oostenrijkse vlag als eerbetoon aan Oostenrijk hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Oostenrijkse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Oostenrijkse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Oostenrijk online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier