Oostenrijkse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Oostenrijkse vlag is met haar statige kleuren en uitstraling een doekproduct wat wij bij DVC van de beste kwaliteit leveren. De Oostenrijk vlag kun je herkennen aan de drie gelijk brede rood-wit-rode horizontale strepen. Door de jarenlange ervaring die wij hebben met het zeefdrukproces kunnen wij je garanderen dat de vlag met zorg en op maat wordt gemaakt voor jou. Als jij kiest voor een Oostenrijk vlag van DVC, kies je voor langdurig vlag plezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Oostenrijkse vlag kopen: kies jouw favoriet

Bij DVC werken wij met vooruitstrevende technieken, hiermee garanderen wij een Oostenrijkse vlag van topkwaliteit. De vlag wordt door DVC met zorg en op maat voor jou gemaakt. De vlag van Oostenrijk kun je bestellen voor:

  • In de vlaggenmast
  • Aan de gevel
  • Op de boot
  • Op tafel

De vlaggen voor in de mast, aan de gevel en op de boot worden gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Dit premium materiaal heeft zowel een goede trek- als naadsterkte en gaat daarmee 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van acetaatzijde, een stevige doeksoort van 100% polyester.

Wij maken alleen gebruik van materialen met hoge kwaliteit. De gevelvlaggen en bootvlaggen die bij ons worden bedrukt zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, lusje en koord voor handig gebruik. De vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Met onze klanten beoordelingen van 9 bewijzen wij dat DVC alleen de hoogste kwaliteit biedt.

De Oostenrijkse vlag kun je zelf volledig samenstellen met onze simpele online tool. In de configurator kun je zelf kiezen welk type vlag, formaat, doekkwaliteit, uitvoering en aantal vlaggen je wilt bestellen. Wij leveren de vlag van Oostenrijk met heldere kleuren en de beste kwaliteit. Wil jij lang van jouw kleurrijke vlag kunnen genieten? Kies dan voor de Oostenrijk vlag van DVC, dé zeefdrukker van Nederland!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
9.5
2 reviews
Deel jouw ervaring
Joanne

Gebruik hem als Dordtse vlag, prima kwaliteit en goede prijs.

Joep

Productieproces Oostenrijkse vlaggen

Alle Oostenrijk vlaggen worden bij ons op locatie in Dokkum gemaakt. Als zeefdruk specialist van Nederland bieden wij als enige vlag- en doek producten geproduceerd op de authentieke zeefdruk methode. De zeefdruk is een druktechniek waarbij wij gebruik maken van een raam waarin fijn gaas is gespannen.

Als het zeefdrukraam klaar is, is het tijd om deze op het zeefdruk carrousel te plaatsen. Dit is een grote lange baan waar het doek op ligt, hier zit een plaklaag op die warm wordt gemaakt waardoor het doek blijft liggen. Na deze stap is het tijd om te drukken. Met de zogenaamde rakel wordt de inkt door het gaas gedrukt. Deze techniek wordt herhaald met verschillende kleuren.

De geschiedenis van de Oostenrijkse vlag

Hertog Frederik II van Oostenrijk (1210-1246), van de familie Babenberg, creëerde de vlag van Oostenrijk in de 13e eeuw. Frederik streed voor meer zelfstandigheid van het aartshertogdom Oostenrijk ten opzichte van de Heilige Roomse Keizer. Hier zijn een aantal leuke weetjes over de vlag van Oostenrijkse vlag:

  • Er bestond ooit een andere vlag ten tijde van het Oostenrijkse Rijk, dat acht keer zo groot was als het huidige Oostenrijk. Deze vlag had twee horizontale strepen van de kleuren zwart en geel, waardoor het een horizontale tweekleur werd. Toen Oostenrijk-Hongarije eenmaal het keizerrijk werd, veranderde de vlag opnieuw.
  • Oostenrijk heeft samen met Denemarken de oudste nationale vlag ontwerpen ter wereld. De vlag is sinds de 13e eeuw een rood schild op een witte horizontale lijn. De huidige vlag werd opnieuw ingevoerd op 1 mei 1945, aan het einde van de Duitse bezetting, nadat hij in 1918 was aangenomen als vlag van het land en in 1921 als burger embleem.
  • Volgens de legende kwam hertog Leopold V van Oostenrijk in 1191 na een bloedige veldslag tijdens de kruistochten op het idee voor de vlag. Zijn witte mantel zat volledig onder het bloed van de Slag bij Akko, maar toen hij zijn riem afdeed, was het materiaal nog steeds wit. Deze opmerkelijke aanblik maakte zoveel indruk op hem dat hij de vlag van Oostenrijk naar zijn evenbeeld liet maken.

Oostenrijkse vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur. Bij ons liggen alle wereldvlaggen op voorraad. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Oostenrijk online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de Oostenrijkse vlag?

De Oostenrijkse nationale vlag heeft drie strepen die elk even breed zijn: rood, wit en rood. De betekenis van de Oostenrijkse vlag heeft te maken met kleurenschema dat ontleend is aan het wapen van de Babenbergers, een familie die tussen 976 en 1248, voordat de Habsburgers de macht overnamen, de markt vormde voor de Oostenrijkse graven en hertogen.

Hoe is de vlag van Oostenrijk ontstaan?

De oorsprong van de vlag van Oostenrijk is een mysterie. De derde kruistocht is de plaats waar het ontwerp volgens de meest geaccepteerde legende voor het eerst zou zijn ontdekt door de Babenbergse hertog Leopold V van Oostenrijk. Zijn witte gewaad zou na een dodelijk gevecht tijdens de slag van Akko in Israël volledig met bloed zijn bedekt, met uitzondering van een witte streep waar zijn zwaardriem had gezeten.

Hoe oud is de vlag van Oostenrijk?

De vlag van Oostenrijk behoort samen met de vlag van Denemarken tot de oudste ter wereld. Hij werd in de 13e eeuw gecreëerd door hertog Frederik II van Oostenrijk. Later werd een zwart-gele vlag gevoerd boven het Keizerrijk Oostenrijk en Oostenrijk-Hongarije. De vlag werd opnieuw ingesteld door de Duits-Oostenrijkse republiek in 1918. Sindsdien is het de vlag van Oostenrijk.