Pakistaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Pakistaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Pakistan voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Pakistan kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Pakistaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Pakistaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Pakistan kopen?

Op zoek naar een Pakistaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Pakistaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Pakistan is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Pakistaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Pakistaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Pakistaanse vlag? Kies voor de vlag van Pakistan van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Pakistaanse vlag

De vlag van Pakistan is overwegend groen met aan de hijszijde een wit vlak, ook zijn op het groene vlak twee symbolen geplaatst. Deze twee symbolen zijn een witte halvemaan en een witte ster met vijf punten. De groene kleur staat symbool voor de islam en daarmee de moslims van Pakistan die de ruime meerderheid vormen van de bevolking. Pakistan is dan ook een islamitische republiek, de staatsgodsdienst van Pakistan is de islam. De naam van het land Pakistan betekent “Land der reinen”, hiermee worden de moslims bedoeld. De witte brede band aan de hijszijde staat met haar kleur symbool voor de bevolking die geen moslim is en daarmee de minderheid vormt. Vijf procent van de Pakistaanse bevolking hangt het hindoeïsme, sikhisme, boeddhisme of christendom aan. De kleuren staan dus voor de toewijding aan de islam en de religieuze minderheden van het land. De halvemaan op de vlag staat voor vooruitgang en de vijfpuntige ster symboliseert het licht en de kennis. Ook worden deze symbolen, de wassende maan en de ster, als islamitische symbolen gekenmerkt.

De hierboven beschreven vlag wordt gebruikt als dienst- en oorlogsvlag te land. De handelsvlag van Pakistan heeft een rode achtergrond met in het kanton, de linkerbovenhoek van de vlag, de dienst- en oorlogsvlag te land van Pakistan. Ook is er een aparte Pakistaanse marinevlag, dit is de langgerekte versie van de Pakistaanse dienst- en oorlogsvlag te land. De Pakistaanse vlag heeft als bijnaam “subz hilali parcham”, dit betekent “groene vlag met de halve maan”. De ontwerper van de vlag is Ameer-ud-Din Khidwai, de door hem ontwerpen vlag werd aangenomen op 11 augustus 1947. De dag dat de vlag werd aangenomen was drie dagen voor de onafhankelijkheid van Pakistan.

Pakistaanse vlag regels

Een Pakistaanse vlag als eerbetoon aan Pakistan hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Pakistaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Pakistaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Pakistan online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier