Palause vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Palause vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Palau voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Palau kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Palause vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Palause vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Palau kopen?

Op zoek naar een Palause vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Palause vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Palau is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Palause tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Palause vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Palause vlag? Kies voor de vlag van Palau van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Palause vlag

De vlag van Palau heeft een lichtblauwe achtergrond met hierop een grote gele cirkel, de gele cirkel op de vlag is iets links van het midden geplaatst. Het ontwerp van de vlag lijkt erg op de vlag van Bangladesh, er zijn wel totaal verschillende kleuren gebruikt. Het midden van de gele cirkel staat 7/16e deel van de hijszijde, verticaal gezien staat de cirkel wel in het midden. De diameter van de cirkel is 6/10e deel van de hoogte van de vlag.

De blauwe kleur van de Palause vlag symboliseert de oceaan, deze oceaan is erg belangrijk voor de eilanden waaruit Palau bestaat. Deze lichtblauwe kleur van de vlag staat ook symbool voor de verschillende buitenlandse overheersers. De gele cirkel op de vlag staat symbool voor de maan. De maan op de vlag is een verwijzing naar de periodes van de natuur, hieronder valt bijvoorbeeld de maancyclus en de cyclus van dag en nacht. De maan symboliseert ook het licht dat schijnt over de aarde en de maan staat voor de regulering van geboorte van mens en dier, eb en vloed, het gedrag van bloemen, en andere gebeurtenissen in de natuur. De inwoners van Palau inspireren hun gedrag gedeeltelijk op de maan, dit doen ze bijvoorbeeld bij het plannen van zakelijke aangelegenheden, bij het vissen en in de landbouw. Ook staat de maan voor de opkomst van de onafhankelijke staat Palau, de gele kleur van de cirkel staat hierbij voor rijpheid, de volwassenheid van de staat, en ambities.

De grondwet van Palau werd aangenomen in 1979 in augustus. Voordat deze grondwet in gebruik genomen kon worden, moest er een nationale Palause vlag aangenomen worden. Er werd om deze reden een ontwerpwedstrijd uit geschreven en de winnaar van deze wedstrijd heeft de huidige vlag ontworpen, deze ontwerper is Blau J. Skebong.

Palause vlag regels

Een Palause vlag als eerbetoon aan Palau hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Palause vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Palause vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Palau online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier