Panamese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Panamese vlag kopen? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Panama voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Panama kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Panamese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Panamese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Panama kopen?

Op zoek naar de vlag van Panama voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Panamese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Panama is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Panamese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De vlag van Panama voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Panamese vlag? Kies voor de vlag van Panama van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Panama

De vlag van Panama bestaat uit vier gelijke vakken gescheiden door een denkbeeldig kruis. Het vak rechtsboven is rood, het vak linksonder is blauw en de vakken linksboven en rechtsonder zijn wit. De twee witte vlakken bevatten een vijfpuntige ster, de een rood en de ander blauw. De blauwe ster is afgebeeld in het witte vlak linksboven en de rode ster in het witte vlak rechtsonder. De vlag met dit ontwerp is de huidige vlag van Panama en werd aangenomen op 3 november in het jaar 1903. De vlag van Panama wordt als civiele, dienst- en oorlogsvlag gebruikt voor zowel aan land als op zee. Toch heeft Panama wel een andere vlag, dit is namelijk de presidentsvlag van Panama. Dit is dezelfde vlag als de nationale Panamese vlag, maar dan met een schild in het midden geplaatst.

De kleuren van de Panamese vlag hebben hun eigen symbolische betekenis. De kleuren zijn hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd op de twee belangrijkste politieke partijen ten tijde van het jaar 1903, dit waren namelijk de Conservatieven en Liberalen. De Conservatieven hadden als kleur blauw en de Liberalen stonden bekend om hun rode kleur. Ook is er een twee verklaring voor de oorsprong van de kleuren. Het blauw zou staan voor eerlijkheid en zuiverheid en de rode kleur zou symbool staan voor het gezag van de wet. De witte kleur, die het meest aanwezig is in de vlag, zou staan voor vrede. De kleuren van de vlag vertoont veel overeenkomsten met de vlag van de Verenigde Staten van Amerika, dit heeft een logische verklaring. Panama heeft namelijk haar onafhankelijkheid verkregen met behulp van de Amerikanen. Panama werd uiteindelijk onafhankelijk op 3 november in het jaar 1903, dit is ook de dag dat de nationale vlag officieel werd aangenomen.

Vlag van Panama regels

Een vlag als eerbetoon aan Panama hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Panama gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Panama kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Panama online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier