Paraguaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Paraguaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Paraguay voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Paraguay kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Paraguaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Paraguaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Paraguay kopen?

Op zoek naar een Paraguaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Paraguaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Paraguay is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Paraguaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Paraguaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Paraguaanse vlag? Kies voor de vlag van Paraguay van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Paraguaanse vlag

De vlag van Paraguay is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit drie liggende banen. De bovenste baan is rood, de middelste baan is wit en de onderste baan is blauw. In de middelste en witte baan is een embleem afgebeeld, officieel gezien hebben de voor- en achterkant een ander embleem. Het embleem op de voorkant is het nationale Paraguaanse wapenschild. Het nationale wapenschild van Paraguay is wit met in het midden een gele vijfpuntige ster, om deze ster zijn groene bladeren weergegeven en de tekst “República del Paraguay”. De ster staat voor de onafhankelijkheid die Paraguay verkreeg op 14 mei in het jaar 1811. Op de achterzijde van de vlag is een embleem met een leeuw afgebeeld en de tekst “Paz y Justicia”, dit is de nationale leus.

De kleuren van de vlag zijn geïnspireerd op de Franse vlag, ook wel bekend als de Franse tricolore, die als vrijheidssymbool wordt gezien. De kleuren van de vlag van Paraguay hebben ook een eigen betekenis. De rode kleur staat symbool voor het patriottisme, gelijkheid, gerechtigheid en de heldenmoed. De witte kleur symboliseert puurheid, de vrede en de unie. De sprekende blauwe kleur vertegenwoordigt de liefde, kennis, vrijheid en rust. De huidige vlag van Paraguay is aangenomen in het jaar 1842.

Voor de huidige vlag heeft Paraguay nog een aantal andere vlaggen gehad, de meeste vlaggen lijkt erg op de huidige Paraguaanse vlag. De vorige drie vlaggen hebben dezelfde kleuren en horizontale banen als de huidige vlag, maar met een ander schild en andere afmetingen. De vlag van 1813 tot 1840 leek erg op de Franse vlag en had dan ook verticale banen.

Paraguaanse vlag regels

Een vlag als eerbetoon aan Paraguay hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van paraguay gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Paraguay kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Paraguay online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier