Peruaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Peruaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Peru voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Peru kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Peruaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Peruaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Peru kopen?

Op zoek naar een Peruaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Peruaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Peru is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Peruaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Peruaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Peruaanse vlag? Kies voor de vlag van Peru van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Peruaanse vlag

De Peruaanse vlag is een verticale driekleur, dit houdt in dat de vlag van Peru bestaat uit drie staande banen. De kleursamenstelling van de Peruaanse vlag is rood-wit-rood, alle drie vlakken zijn even groot. De Peruaanse vlag is ontworpen door José de San Martín, een onafhankelijkheidsstrijder van Zuid-Amerikaanse afkomst. De Vlag met zijn ontwerp werd aangenomen op 25 februari 1825.

De Peruaanse vlag kent drie verschillende versies, een Civiele vlag, een Staatsvlag en een Oorlogsvlag. De Nationale of Civiele vlag heeft geen embleem, deze mag door iedereen gehesen worden. De Staatsvlag, oftewel het Nationaal Vaandel, heeft in het midden van de middelste band het Peruaanse wapen. Deze vlag wordt gehesen door de overheid. De Oorlogsvlag heeft in de witte band het wapenschild van Peru met om dit wapenschild Peruaanse vlaggen. Deze vlag wordt enkel gebruikt door het leger en de nationale Peruaanse politie. Het Peruaanse wapenschild wat op een aantal vlaggen wordt afgebeeld is het nationale symbool van Peru. Het schild bestaat uit drie velden, linksboven is een vicuña, het nationale dier van Peru, op het schild geplaatst. Op het veld hiernaast wordt de cinchonaboom afgebeeld en op het onderste veld een cornucopia. De cornucopia staat bekend als de hoorn des overvloeds, dit voorwerp vindt haar oorsprong in de Griekse mythologie. Deze drie velden van het Peruaanse wapen symboliseren dierenleven, plantenleven en de mineralen.

De huidige vlag van Peru is al in gebruik sinds 1825, hiervoor heeft Peru een aantal andere vlaggen gekend. De eerste vlag van Peru was blauw met een gele zon, deze kwam uit 1820 en is maar enkele maanden gevoerd. Hierna zijn er enkele vlaggen geweest die al meer leken op de huidige vlag, ze volgden elkaar in snel tempo op. Uiteindelijk werd dus op 25 februari 1825 de huidige vlag aangenomen.

Peruaanse vlag regels

Een vlag als eerbetoon aan Peru hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Peru gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Peru kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Peru online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier