Poolse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Op zoek naar een Poolse vlag voor een congres, evenement of andere aangelegenheid? De vlag van Polen wordt door DVC met haar sprekende uitstraling geleverd. Bij DVC worden de Poolse vlaggen voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of als tafelvlag met zorg gemaakt. De Poolse vlaggen van DVC zijn bestendig tegen slechte weersomstandigheden en UV bestendig. De kleuren van de Poolse vlag zijn 100% kleurecht. Een sprekende Poolse vlag van goede kwaliteit bestel je bij DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Polen kopen?

Bij DVC kunnen wij langdurig vlagplezier garanderen door onze jarenlange ervaring en vooruitstrevende technieken. De vlag van Polen voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Poolse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Poolse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Poolse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Voor een goede vlag die makkelijk in gebruik te nemen is, kies je voor een vlag van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Poolse vlag

De Poolse vlag is een horizontale tweekleur, dat wil zeggen dat de vlag uit twee even grote banen bestaat. Deze banen hebben de kleuren wit en rood. De vlag van Polen heeft geen officiële betekenis, behalve dat de vlag het Poolse land en volk symboliseert. Dat de Poolse vlag geen symboliek kent, komt doordat de kleuren geïnspireerd zijn op de kleuren van het middeleeuwse Poolse wapen. De vlag van polen vertegenwoordigt dus de historisch Poolse kleuren. Polen heeft twee verschillende vlaggen; de civiele en de staatsvlag. De civiele vlag is de hierboven beschreven bekende vlag, de staatsvlag is hetzelfde alleen met een kleine toevoeging van het wapen van de Republiek Polen.

In de middeleeuwen bestond de Poolse vlag uit een witte adelaar op een rood veld, dat veranderde in 1569 toen Polen samen met Litouwen een personele unie sloot en samen een vlag ontworpen. Deze vlag behield rood en wit als basiskleuren, echter werd er gekozen voor een driekleur in de samenstelling rood-wit-rood. In de negentiende eeuw werd polen verdeeld tussen Pruisen, Rusland en Oostenrijk-Hongarije. Tijdens de Novemberopstand van 1831 wilden de opstandelingen een nationale vlag, voor deze vlag werd een ontwerp gemaakt dat overeenkomt met de huidige nationale Poolse vlag. De Novemberopstand werd met harde hand neergeslagen, deze nieuwe vlag is er dan ook nooit gekomen. Toen de oorspronkelijke Poolse bevolking na de Eerste wereldoorlog in 1918 weer een eigen land kreeg, was er onenigheid over de nationale vlag. Uiteindelijk werd er gekozen voor een wit met rode vlag die met kleine aanpassingen van de kleuren in 1927 de huidige vlag werd. Na de communistische machtsovername werd de vlag weer veranderd, deze werd echter na 1990 weer terug veranderd naar de huidige nationale vlag van Polen.

Poolse vlag regels

Een Poolse vlag als eerbetoon aan Polen hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Poolse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Poolse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Polen online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier