Portugese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Opzoek naar een Portugese vlag? De vlag van Portugal wordt door DVC geleverd met haar authentieke Portugese kleuren voor een Portugese sfeer. Door de jarenlange ervaring van DVC is de Portugese vlag 100% kleurecht, ook is de Portugese vlag wind-, water- en UV bestendig. Geniet van de Portugese sfeer terwijl de Portugese vlag van DVC sierlijk in de wind wappert.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Portugal kopen?

Ontdek de Portugese sfeer met de Portugese vlag van DVC. De vlag van Portugal voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Portugese vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Portugese vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Portugese vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Voor langdurig vlagplezier kies je voor een Portugese vlag van DVC.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Portugese vlag

De huidige Portugese vlag bestaat uit twee verticale banen in de kleuren groen en rood, waarbij het rode vlak groter is ten opzichte van het groene vlak. Op de kleurscheiding is een armillarium afgebeeld met het traditionele wapen van Portugal. Een armillarium is een hemelbol, op de vlag van Portugal is deze voorzien van gouden ringen. Het traditionele wapen van Portugal, de escudo, is op bijna iedere Portugese vlag in de geschiedenis afgebeeld. De vijf witte punten op dit schild staan voor de vijf wonden van Jezus. De kastelen afgebeeld op het schild staan symbool van de Portugese overwinningen tijdens het koningschap van Alfonso III. Het is het belangrijkste Portugese symbool en een van de oudste nationale symbolen ter wereld.

Sinds de eerste koninkrijken in Portugal werd de vlag gelinkt met de koning en niet met het land, daardoor had bijna iedere koning zijn eigen vlag. Deze verschillende Portugese vlaggen leken wel op elkaar, maar er waren zeker duidelijke verschillen. Tussen 1095 en 1248 was de vlag vooral wit met een blauw kruis, deze vlaggen waren allemaal vierkant. Na 1248 kwam Alfonso III aan de macht en hij heeft om de vorige witte vlag met vijf blauwe symbolen een rode rand geplaatst met 16 kastelen. Het aantal kastelen nam steeds verder af tot het huidige aantal van zeven kastelen. Vanaf 1495 werd het symbool van de vlag overgenomen in het wapenschild van de koning. De symbolen van de koning werden sindsdien ook niet meer als vlag gebruikt. In deze tijd werd er ook een gouden kroon geplaatst boven het wapenschild, deze is later weer verwijderd. Van 1495 tot en met 1750 zijn er kleine veranderingen in het wapenschild geweest. In het jaar 1816 verscheen voor het eerst het armillarium op het wapenschild. Op 30 juni 1911, minder dan een jaar na het vallen van de monarchie, werd gekozen voor het huidige ontwerp van de Portugese vlag. Op de Portugese vlag zoals wij die nu kennen is het schild afgebeeld met daarin invloeden uit verschillende tijden.

Portugese vlag regels

Een Portugese vlag als eerbetoon aan Portugal hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Portugese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Portugese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Portugal online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier