Portugese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de prachtige Portugese vlag bij DVC! Als dé specialist in vlaggen bieden wij hoogwaardige vlaggen van Portugal aan die perfect zijn voor verschillende gelegenheden. De Portugal vlag, ook wel bekend als de 'Bandeira de Portugal', is een indrukwekkende compositie van twee verticale banden in de kleuren groen en rood, met het nationale wapenschild in het midden. Bij DVC hechten we veel waarde aan kwaliteit, daarom zijn onze vlaggen vervaardigd van duurzame materialen van topkwaliteit die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Toon je trots en verbondenheid met Portugal en bestel vandaag nog jouw vlag van Portugal bij DVC.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Portugese vlaggen voor evenementen: wat zijn de opties?

Bij het organiseren van een evenement met een Portugees thema is het tonen van de Portugal vlag een essentieel onderdeel om de sfeer te versterken en een gevoel van verbondenheid te creëren. Bij DVC bieden we verschillende opties aan om de Portugese vlag op een stijlvolle en opvallende manier te presenteren. Ontdek de mogelijkheden en kies de vlaggen die perfect passen bij jouw evenement.

Hier zijn de verschillende soorten vlaggen van Portugal die we aanbieden:

 • Tafelvlaggen: met een Portugese tafelvlag kun je elke tafel of balie versieren en een vleugje Portugese trots toevoegen. Perfect voor bijvoorbeeld zakelijke evenementen, conferenties of feesten.
 • Bootvlaggen: wil je de Portugal vlag laten wapperen op een boot of jacht? Onze bootvlaggen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen wind en water, waardoor ze perfect zijn voor maritieme evenementen of nautische decoratie.
 • Gevelvlaggen: een Portugese gevelvlag is een uitstekende keuze om jouw gebouw of locatie te versieren en de aandacht van voorbijgangers te trekken. Ideaal voor winkels, restaurants, hotels of andere commerciële en openbare ruimtes.
 • Mastvlaggen: wil je de Portugese vlag op imposante wijze laten wapperen? Onze mastvlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en worden geleverd met bijpassende masten. Perfect voor grote evenementen, sportwedstrijden of andere buitenlocaties.

Kies voor de veelzijdigheid en pracht van de vlaggen van Portugal met DVC. Verrijk jouw evenement met een vleugje Portugal en creëer een onvergetelijke sfeer. Wil je meer weten over de materialen waarvan onze vlaggen zijn gemaakt? Klik dan hier voor informatie over onze materialen en kwaliteitsgarantie.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Recycling van vlaggen: hoe werkt het?

Bij DVC staan we voor duurzaamheid en het verantwoord omgaan met materialen. Daarom streven we ernaar om vlaggen aan het einde van hun levensduur op een milieuvriendelijke manier te recyclen. Dit kan niet altijd, maar dit is iets waar we graag naartoe willen werken. Maar hoe werkt het recyclingproces precies en wat gebeurt er met de gerecyclede materialen?

Wanneer vlaggen niet meer kunnen worden gebruikt, kunnen we ze verzamelen en zorgvuldig scheiden van niet-recyclebare onderdelen. De gerecyclede materialen worden vervolgens op innovatieve manieren hergebruikt, bijvoorbeeld door ze te verwerken tot milieuvriendelijke tassen. Dit is niet iets wat DVC bij iedere vlag doet, maar op deze manier kunnen we wel een steentje bijdragen waar dat mogelijk is.

Door vlaggen te recyclen en er tassen van te maken, geven we deze materialen een nieuw leven en verminderen we de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat. Op deze manier dragen we bij aan een circulaire economie en een schonere toekomst.

Wil je meer weten over het recyclen van vlaggen en de mogelijkheden om er tassen van te maken? Neem dan een kijkje naar deze blog waarin we meer vertellen!

Ontdek de geschiedenis achter de Portugese vlag

De Portugese vlag, ook wel bekend als "Bandeira de Portugal", is een nationaal symbool dat de rijke geschiedenis en identiteit van Portugal weerspiegelt. Het ontwerp en de betekenis van de vlag zijn door de eeuwen heen geëvolueerd, en elk element draagt bij aan het verhaal van dit prachtige land.

 • De oorsprong van de Portugal vlag gaat terug tot de 12e eeuw, tijdens het bewind van Alfons I van Portugal. Het was een tijd waarin Portugal zijn onafhankelijkheid nastreefde en zich als natie ontwikkelde.
 • De vlag bestond oorspronkelijk uit een blauw schild met gouden kastelen en zilveren schildjes. Dit symboliseerde de herovering van verschillende steden op de Moren.
 • In de 15e eeuw voegde koning Johan I van Portugal de koninklijke wapens toe aan de vlag, waaronder het wapenschild van het Huis van Aviz.
 • Tijdens de periode van het Portugese koloniale rijk werden enkele aanpassingen aan de vlag gemaakt om de band met overzeese gebieden te weerspiegelen.
 • In 1911 werd de huidige versie van de vlag van Portugal officieel vastgesteld, met de kleuren groen en rood, en het wapen van Portugal in het midden.

De Portugal vlag is een symbool van trots, geschiedenis en nationale identiteit. Het vertelt het verhaal van Portugal's rijke erfgoed en blijft een belangrijk symbool van de natie tot op de dag van vandaag.

Portugese vlag kopen

Bij DVC kun je de perfecte vlag van Portugal kopen van topkwaliteit. Als specialist in vlaggen en doeken sinds 1936 hebben we een ruim assortiment aan landenvlaggen op voorraad. Of je nu op zoek bent naar een tafelvlag, bootvlag, gevelvlag of mastvlag, bij ons vind je de juiste opties.

Onze deskundige medewerkers staan altijd voor je klaar om je persoonlijk advies te geven bij het kopen van de Portugese vlag. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier. Wij helpen je graag verder en zorgen ervoor dat je de perfecte Portugal vlag kunt bestellen. Toon je trots en bestel vandaag nog jouw vlag van Portugal bij DVC.

Veelgestelde vragen

Wat betekenen de kleuren van de Portugese vlag?

De kleuren van de Portugal vlag hebben symbolische betekenissen die de geschiedenis en cultuur van het land weerspiegelen:

 • Groen: groen staat voor de hoop en het groene landschap van Portugal. Het symboliseert ook de agrarische tradities en de verbondenheid met de natuur.
 • Rood: rood symboliseert de moed en de opoffering van het Portugese volk door de eeuwen heen. Het herinnert aan de heldhaftige daden en de strijd voor onafhankelijkheid en vrijheid.
 • Geel: geel vertegenwoordigt het rijke maritieme erfgoed van Portugal en de ontdekkingsreizen die het land heeft ondernomen. Het symboliseert ook de rijkdommen en overzeese gebieden die Portugal heeft vergaard.

Wie zijn de 3 meest bekende personen in de geschiedenis van Portugal?

De drie meest bekende personen in de geschiedenis van Portugal zijn:

 • Hendrik de Zeevaarder (1394-1460): Hendrik de Zeevaarder was een Portugese prins en een belangrijke figuur in de tijd van de ontdekkingsreizen. Hij stimuleerde de ontdekking van nieuwe handelsroutes en de verkenning van Afrika.
 • Vasco da Gama (1460-1524): Vasco da Gama was een Portugese ontdekkingsreiziger en zeeman. Hij leidde de eerste zeereis van Europa naar India, waarbij hij de Kaap de Goede Hoop rondde. Deze reis opende een nieuwe handelsroute tussen Europa en Azië.
 • Cristiano Ronaldo (geboren in 1985): Cristiano Ronaldo is een beroemde Portugese voetballer die wordt beschouwd als een van de beste spelers aller tijden. Hij heeft talloze individuele prijzen gewonnen en heeft succesvolle periodes gekend bij clubs als Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid en Juventus.