Roemeense vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC bieden we de Roemeense vlag aan, vervaardigd van duurzaam Spun-Poly vlaggendoek. De vlag van Roemenië bestaat uit drie verticale banen: blauw aan de stokzijde, geel in het midden en rood aan de buitenkant. Ontdek een breed scala aan formaten, waaronder vlaggen voor vlaggenmasten, gevels en tafels. Deze Roemenië vlaggen zijn gegarandeerd 100% kleurecht en bestand tegen UV-licht, waardoor ze hun pracht behouden, zelfs bij slechte weersomstandigheden. Als je op zoek bent naar een Roemeense vlag die langdurig mooi blijft, is de keuze voor de vlag van Roemenië van DVC vanzelfsprekend!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Hoe hang je de Roemeense vlag op?

Wil je graag weten hoe je de Roemenië vlag op verschillende producten kunt ophangen? Hier zijn handige instructies voor het bevestigen van de tafelvlag, gevelvlag en mastvlag.

  • Tafelvlag: de tafelvlag is vervaardigd van hoogwaardig Acetaatzijde, waardoor deze een elegante uitstraling heeft. Plaats de vlag op een tafel of balie, en bevestig het lusje eenvoudig aan een kleine vlaggenstok. Het koordje aan de achterkant zorgt voor een stabiele en sierlijke presentatie van de vlag van Roemenië op elke gewenste locatie.
  • Gevelvlag: de gevelvlag is gemaakt van duurzaam Spun-Poly materiaal, beschikbaar in twee formaten (100 x 150 cm & 70 x 100 cm). Plaats de vlag in de gewenste positie, haal het koord door de kopband en zorg ervoor dat het lusje bovenaan komt te zitten. Bevestig het koord aan een haak of oog op de gevel voor een stevige ophanging, waardoor de Roemenië vlag met trots zal wapperen.
  • Mastvlag: met het sterke Spun-Poly materiaal en verkrijgbaar in twee afmetingen (150 x 225 cm & 200 x 300 cm), is de mastvlag ideaal voor indrukwekkende vertoningen. Haal het koord door de kopband en zorg ervoor dat de clips de vlag stevig vasthouden. Bevestig de vlag aan de vlaggenmast en zie hoe de vlag fier wappert in de wind.
Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Hoe wordt de kwaliteit van vlaggen gecontroleerd en gegarandeerd?

DVC begrijpt als geen ander het belang van kwaliteit bij het produceren van vlaggen. We hebben een uitgebreid kwaliteitscontroleproces dat ons in staat stelt om de uitmuntende kwaliteit van onze Roemenië vlaggen te waarborgen. Hier is hoe we dit doen:

  • We selecteren zorgvuldig de beste materialen van betrouwbare leveranciers om de duurzaamheid en uitstraling van onze vlaggen te waarborgen.
  • Onze vlaggen worden bedrukt met behulp van zeefdruk en digitale druk, waardoor de kleuren helder en intens zijn, en de opdruk nauwkeurig.
  • Na het bedrukken worden onze vlaggen zorgvuldig afgewerkt door ervaren vakmensen. We voorzien ze van de juiste accessoires, zoals kopbanden, lusjes, clips en koorden, om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk en veilig kunnen worden opgehangen.
  • Voordat we de vlaggen verzenden, ondergaan ze een nauwkeurige inspectie. We controleren op eventuele fouten, beschadigingen en of de kleuren en opdrukken aan onze strenge kwaliteitsnormen voldoen.

Met ons toegewijde kwaliteitscontroleproces garanderen we dat elke Roemenië vlag die we leveren van uitstekende kwaliteit is. Bij DVC kun je vertrouwen op een vlag die trots wappert en lang meegaat.

De symboliek achter de vlag van Roemenië

De Roemeense vlag, een verticale driekleur bestaande uit blauw, geel en rood, draagt een diepe symboliek die teruggaat tot de 9e eeuw. Elke kleur vertegenwoordigt een voormalig vorstendom en historische provincie. Blauw symboliseert Walachije, geel staat voor Transsylvanië en rood vertegenwoordigt Moldavië. Deze kleuren waren eerder afzonderlijk in gebruik op vlaggen en wapenschilden van deze gebieden.

Tijdens de revolutionaire gebeurtenissen van 1848 werd de huidige verticale driekleur aangenomen, met de woorden "Gerechtigheid" en "Broederschap". In 1859 werd Roemenië gevormd door de samenvoeging van Moldavië en Walachije, waarbij de vlag werd aangepast tot een horizontale rood-geel-blauwe driekleur.

Na de revolutie van 1989, waarin het communistische regime werd omvergeworpen, werd het communistische wapen uit de vlag geknipt. Op 16 juli 1994 werd de huidige Roemenië vlag officieel aangenomen, een verticale driekleur die de eenheid en geschiedenis van het land vertegenwoordigt.

Roemeense vlag kopen

Bij DVC, dé specialist in vlaggen, kun je moeiteloos de hoogwaardige vlag van Roemenië kopen. Trots op onze 100% Nederlandse vlaggen, bieden wij een uitgebreid assortiment landenvlaggen, waaronder de Roemeense vlag, altijd op voorraad.

Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren en al je vragen over het kopen van de Roemenië vlag te beantwoorden. Of je nu contact opneemt via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze chatfunctie op de website, of het contactformulier, wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte vlag van Roemenië die voldoet aan jouw wensen. Bestel vandaag nog je Roemeense vlag bij DVC en toon vol trots de kleuren van Roemenië!

Veelgestelde vragen

Hoe is de vlag van Roemenië ontstaan?

De Roemeense vlag is het resultaat van een historisch proces dat teruggaat tot de 9e eeuw. De vlag bestaat uit drie verticale banen in blauw, geel en rood. Op 16 juli 1994 werd de huidige vlag officieel in gebruik genomen, een symbool van eenheid en geschiedenis.

Waar kun je Roemenië van kennen?

Roemenië is bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen, en unieke cultuur. Het land heeft historische kastelen, zoals Dracula's kasteel in Transsylvanië, en adembenemende natuurverschijnselen, zoals de Donaudelta. Daarnaast staat Roemenië bekend om zijn traditionele muziek, dans, folklore, en gastvrije bevolking.