Roemeense vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Roemeense vlag wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale vlaggendoek gaat 20% langer mee dan ander vlaggendoek. DVC levert de vlag van Roemenië in vele formaten, zo zijn er Roemeense vlaggen voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot en op de tafel. De Roemeense vlaggen van DVC zijn 100% kleurecht en bestendig tegen UV-licht, ook blijven de vlaggen mooi tijdens slechte weersomstandigheden. Voor een langdurig mooi blijvende Roemeense vlag kies je voor de vlag van Roemenië van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Roemenië kopen?

De Roemeense vlag met haar heldere en sprekende kleuren koop je bij DVC. De vlag van Roemenië voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Roemeense vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Roemeense vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Roemeense vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. DVC garandeert langdurig vlagplezier met deze Roemeense vlag!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Roemeense vlag

De vlag van Roemenië is een verticale driekleur, dat betekent dat de vlag bestaat uit drie verticale banen van gelijke grootte. De kleuren van de Roemeense vlag zijn blauw, geel en rood. De kleuren zijn al in gebruik in het gebied wat nu Roemenië is sinds de 9e eeuw. De kleuren staan voor de vorstendommen van de historische provincies. Blauw voor Walachije, Geel voor Transsylvanië en Rood voor Moldavië. Later heeft de communistische regering van 1947 tot 1989 verkondigt dat de symbolische betekenis van de kleuren anders zou zijn; rood voor het bloed van de gestorven helden, geel voor de graanvelden en blauw voor de hemel. Om dit kracht bij te zetten werd in die tijd de kleurvolgorde anders benoemd. Rood-geel-blauw in plaats van de normale volgorde rood-geel-blauw, gezien vanaf de hijszijde.

In de 9e eeuw hadden de drie vorstendommen Walachije, Transsylvanië en Moldavië elk een eigen vlag. Die waren overwegend blauw, geel en rood. In 1600 werd er een eerste poging gedaan om de drie vorstendommen samen te voegen. Die poging stierf met de dood van de initiatiefnemer, maar deze poging werd later als het voorbeeld gezien voor nationalisten die de vorstendommen wilden samenvoegen. Tijdens de revolutie van 1848 werd als eerste nationale Roemeense vlag een horizontale driekleur met de woorden “gerechtigheid en broederschap” erop gekozen. In hetzelfde jaar werd de vlag echter veranderd in een verticale driekleur. In 1881 werd Roemenië een koninkrijk met de huidige driekleur als vlag. Toen Roemenië na de tweede wereldoorlog Communistisch werd, kreeg de vlag een communistisch logo. Tijdens de revolutie van 1989 werden die als teken van verzet uit de vlag geknipt. Op 16 juli 1994 werd de huidige vlag officieel in gebruik genomen.

Roemeense vlag regels

Een Roemeense vlag als eerbetoon aan Roemenië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Roemeense vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Roemeense vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Roemenië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier