Russische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC bestel je makkelijk en snel de Russische vlag. Deze vlag is een van de meest herkenbare symbolen van Rusland en heeft drie horizontale banden in de kleuren wit, blauw en rood. Onze vlaggen zijn van de hoogste kwaliteit en we maken de vlaggen van duurzame materialen om ervoor te zorgen dat je er lang van kunt genieten. Bestel vandaag nog jouw Rusland vlag bij ons en profiteer van de snelle levering en uitstekende service van DVC.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Russische vlag: materiaal en formaat

De Russische vlag symboliseert de Russische Federatie en bestaat uit drie horizontale strepen van gelijke grootte, waarvan de bovenste wit is, de middelste blauw en de onderste rood. Bij DVC bieden we verschillende opties voor het materiaal en formaat van de Rusland vlag, afhankelijk van de situatie waarin je de vlag wilt gebruiken.

  • Tafelvlaggen: onze tafelvlaggen zijn perfect voor kleine ruimtes en evenementen en kunnen worden gebruikt om je bureau of tafel te versieren. Deze vlaggen zijn beschikbaar in het formaat 10x15 cm en worden gemaakt van Acetaat-zijde, een duurzaam materiaal dat zorgt voor een glanzende uitstraling.
  • Gevelvlaggen: als jij de vlag van Rusland buiten wilt tonen, zijn onze gevelvlaggen van Spun-Poly geschikt voor gebruik aan de gevel van je huis of bedrijfspand. Deze vlaggen zijn beschikbaar in het formaat 100x150 cm en zijn gemaakt van een stevig en duurzaam materiaal dat bestand is tegen wind en regen.
  • Mastvlaggen: mastvlaggen zijn ideaal om een vlag op hoogte te presenteren. Deze vlaggen zijn beschikbaar in het formaat 150x225 cm en 200x300 cm en worden ook gemaakt van Spun-Poly, een kleurvast en UV-bestendig materiaal dat geschikt is voor langdurig gebruik buitenshuis.

Bij DVC begrijpen we dat elke situatie vraagt om een andere vlag en daarom bieden wij verschillende soorten Rusland vlaggen aan die elk geschikt zijn voor specifieke situaties. Als je een andere maat of materiaal nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte. Bij ons ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en een mooie uitstraling.

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Hoe worden de kleuren van de vlaggen geproduceerd?

Vlaggen zijn er in alle soorten en maten, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn kleurrijk en opvallend. Maar hoe worden die kleuren eigenlijk geproduceerd? Wij leggen het proces voor je uit:

  • De kleuren op vlaggen worden geproduceerd door kleurstoffen en pigmenten te mengen met textielvezels. Tijdens de productie van vlaggen wordt vaak gebruikgemaakt van speciale textielsoorten die beter bestand zijn tegen zonlicht en weersomstandigheden.
  • Om de gewenste kleur te creëren, worden de kleurstoffen of pigmenten gemengd met een bindmiddel. Dit kan een olie, acryl of waterige basis hebben. De verhoudingen van kleurstoffen of pigmenten tot bindmiddel bepalen de uiteindelijke kleursterkte en consistentie van de verf. Om de kleur consistent te houden en te kunnen repliceren, worden vaak kleurformules gebruikt die specifieke verhoudingen van pigmenten of kleurstoffen voorschrijven.
  • Deze formules kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van jou, afhankelijk van de gewenste kleur en de toepassing van de verf. Het aanpassen van de kleurformules vereist vaak nauwkeurige metingen in milliliters en wordt uitgevoerd door professionals.

Hoe is de vlag van Rusland door de jaren heen veranderd?

De vlag van Rusland, ook wel bekend als de Russische driekleur, heeft door de jaren heen verschillende veranderingen ondergaan. De huidige versie van de Rusland vlag bestaat uit drie horizontale banen in de kleuren wit, blauw en rood, maar dit is niet altijd zo geweest.

  • In 1696 introduceerde Peter de Grote de eerste Russische vlag. Deze vlag was wit met een afbeelding van een zwarte tweekoppige adelaar in het midden.
  • In de loop van de 18e eeuw onderging de vlag van Rusland verschillende veranderingen. In 1858 werd de tweekoppige adelaar vervangen door een gouden kruis en de vlag kreeg een wit-blauw-rode horizontale driekleur.
  • Tijdens de Russische Revolutie van 1917 werd de Rusland vlag vervangen door de rode vlag van de Sovjet-Unie, die een hamer en sikkel en een vijfpuntige ster bevatte.
  • Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 werd de oude Russische driekleur weer aangenomen als nationale vlag. De kleuren werden behouden, maar de afbeelding van de tweekoppige adelaar keerde niet terug.

In de jaren die volgden, werden er enkele kleine wijzigingen doorgevoerd aan de Rusland vlag, zoals het veranderen van de afmetingen en de positie van de kleurblokken. Echter, de basisstructuur van de huidige vlag van Rusland is sinds 1993 onveranderd gebleven en blijft een belangrijk symbool van de Russische natie.

Russische vlag kopen

Bij DVC kun je de vlag van Rusland kopen van hoge kwaliteit. Onze vlaggen produceren we zelf in Nederland en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarnaast bieden wij een snelle levertijd van slechts 2 werkdagen en een gemakkelijk te navigeren webshop voor een veilige en betrouwbare aankoop.

Als je vragen hebt of advies wil, staan onze specialisten klaar om je te helpen via 031 (0)519 228 228, chat of het contactformulier op onze website. Bij DVC geloven we in eerlijkheid en transparantie over onze producten en service. Daarom kun je erop vertrouwen dat je bij ons een 100% Nederlands product ontvangt van de beste kwaliteit en langste levensduur.

Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van de Russische vlag?

De Russische vlag bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren wit, blauw en rood. De betekenis van deze kleuren is historisch en symbolisch van aard. Het witte gedeelte staat voor onschuld, zuiverheid en vrede, terwijl het blauwe gedeelte symbool staat voor trouw, eerlijkheid en gerechtigheid. Het rode gedeelte van de vlag van Rusland symboliseert moed, kracht en de strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid.

Hoe zag de vlag van de Sovjet-Unie eruit?

De vlag van de Sovjet-Unie had een eenvoudig ontwerp dat bestond uit een rood doek met in de linkerbovenhoek een gouden hamer en sikkel, omgeven door een gouden ster. De hamer stond symbool voor de arbeidersklasse en de sikkel voor de boerenklasse, terwijl de ster het socialisme vertegenwoordigde. De kleur rood werd geassocieerd met de revolutie en het socialisme.