Gegarandeerd de beste kwaliteit

   Beoordeeld met een 8,9 door onze klanten

   Al meer dan 80 jaar specialist in vlag & signing

Russische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Russische vlag kun je in verschillende soorten en maten bestellen bij DVC. De sprekende kleuren van de Russische vlag staan bekend als de pan-Slavische kleuren en hierop zijn vele landsvlaggen geïnspireerd. De kleuren van de Russische vlag van DVC zijn 100% kleurecht, de vlag van Rusland wordt dus door ons geleverd met heldere kleuren. De Russische vlag heeft een elegante uitstraling en is wind-, water- en UV bestendig. Voor een Russische vlag ga je dus naar DVC!

Samenstellen en bestellen

Vlag van Rusland kopen?

Ontdek de Russische vlag van DVC, door onze jarenlange ervaring wordt de vlag van Rusland alleen van de beste kwaliteit geleverd. De vlag van Rusland voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC namelijk geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Russische vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Russische vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Russische vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Wanneer je opzoek bent naar een Russische vlag, kun je bij DVC goed terecht!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Russische vlag

De huidige Russische vlag heeft drie horizontale banen in de kleuren wit, blauw en rood. Er zijn vele theorieën over de kleuren van de Russische vlag. Een van de vele theorieën zegt dat de kleuren afkomstig zijn van het wapen van Moskovië. Dit wapen bestaat uit een rode achtergrond met hierop een zilveren ruiter met een blauwe cape. Een andere interpretatie is dat de drie kleuren komen van de jurk van de heilige maagd Maria, zij is de beschermvrouw van Rusland. Een derde theorie is dat de kleuren symbool staan voor het Russische sociale systeem ten tijde van het Russische Keizerrijk. In deze theorie staat wit voor God, blauw voor de keizer en rood voor boeren en horigen.

Een andere verklaring van de kleuren, ook afkomstig uit het Russische Keizerrijk, gaat over het land. Het wit zou hierin staan voor Wit-Rusland, blauw voor Klein-Rusland oftewel Oekraïne en rood voor het Russische kerngebied, wat het huidige Rusland is. In een laatste maar romantische interpretatie van de kleuren wordt beschreven dat de bovenste band voor de toekomst staat, de middelste voor het heden en de onderste voor het verleden. Zo staat het wit symbool voor helderheid, een heldere toekomst. De blauwe baan voor een bewolkt heden en het rood staat voor een bloedig verleden.

Zeker is dat de huidige vlag al twee keer eerder in gebruik is genomen als de nationale vlag van Rusland, namelijk in 1696 en 1883. In 1923 werd Rusland onderdeel van de Sovjet-Unie en kreeg ook Rusland de bekende rode vlag met de hamer en de sikkel. Op 11 december 1993 werd de huidige vlag voor de derde keer aangenomen als de nationale Russische vlag, dit was twee jaar na de val van de Sovjet-Unie.

Russische vlag regels

Een Russische vlag als eerbetoon aan Rusland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Russische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Russische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Rusland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier