Rwandese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Rwandese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Rwanda voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Rwanda kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Rwandese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Rwandese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Rwanda kopen?

Op zoek naar een Rwandese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Rwandese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Rwanda is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Rwandese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Rwandese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Rwandese vlag? Kies voor de vlag van Rwanda van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Rwandese vlag

De vlag van Rwanda is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit drie liggende banen. Deze banen hadden allemaal een eigen kleur. De bovenste baan was blauw, de middelste geel en de onderste groen. De blauwe baan is echter even groot als de gele en groene banen bij elkaar. Rechtsboven op de vlag is een gele zon afgebeeld. De kleuren hebben een symbolische betekenis, zo symboliseert de blauwe kleur hoop, geluk en vrede. De gele kleur staat symbool voor de noodzaak van economische groei en de laatste baan met de kleur groen symboliseert de voorspoed in de toekomst. De gele zon die rechtsboven in de vlag is afgebeeld staat symbool voor de verlichting die de eenheid in Rwanda zal brengen.

Voor de huidige vlag had Rwanda een andere vlag, deze vlag was een verticale driekleur. De linker kleur was rood, de middelste geel en de rechterkleur was groen. Deze drie kleuren staan bekend als de Pan-Afrikaanse kleuren. In het midden van de middelste gele baan stond een zwart hoofdletter ‘r’. Deze R stond voor de naam van het land Rwanda. De reden van de verandering van deze vlag is dat de regering van Rwanda wilde dat de bevolking zich niet zou concentreren op het gewelddadige verleden maar op de toekomst. Het verleden van Rwanda was namelijk erg gewelddadig, vooral geweld tussen verschillende bevolkingsgroepen binnen het land, dit had geleid tot de Rwandese genocide van 1994. De zwarte en rode kleur van de vlag voor de huidige vlag zouden een te negatieve gedachte met zich meedragen en herinneren aan slechte en donkere tijden. De vlag werd dus veranderd om dit verleden te vergeten, samen met de verandering van de vlag in 2001 werden ook het Rwandese wapen en het Rwandese volkslied aangepast.

Rwandese vlag regels

Een Rwandese vlag als eerbetoon aan Rwanda hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Rwandese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Rwandese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Rwanda online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier