Saint Luciaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Saint Luciaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Saint Lucia voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Saint Lucia kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Saint Luciaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Saint Luciaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Saint Lucia kopen?

Op zoek naar een Saint Luciaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Saint Luciaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Saint Lucia is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Saint Luciaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Saint-Luciaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Saint Luciaanse vlag? Kies voor de vlag van Saint Lucia van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Saint Lucia

De vlag van Saint Lucia heeft een lichtblauwe achtergrond met in het midden een zwarte driehoek die wit omlijnt is met daaroverheen een kleine gouden driehoek. De driehoeken staan voor de kenmerkende twee volkanen, ook wel pitons genoemd. De twee pitons heten gross piton van 786 meter en petit piton van 739 meter, daarom zijn de twee driehoeken op vlag niet even groot. De blauwe kleur van de vlag staat voor de zee en lucht, het goud voor de vooruitgang en zonneschijn en het zwart en witte symboliseert de raciale harmonie. Er is meer van de zwarte kleur aanwezig omdat er meer zwarte mensen aanwezig zijn in de bevolking.

Saint Lucia was een Franse kolonie vanaf 1635, maar de Engelsen wilden het eiland graag hebben en tussen 1635 en 1939 had Saint Lucia geen eigen vlag, omdat het steeds van nationaliteit veranderde. In 1939 kreeg Saint Lucia een eigen Brits vaandel. In 1967 werd Saint Lucia onafhankelijk maar bleef in de Gemenebest, wat betekent dat het Britse staatshoofd nog steeds officieel het staatshoofd van Lucia is. In 2002 waren de laatste aanpassingen voor de vlag die in 1967 al werd aangenomen.

Vlag van Saint Lucia regels

Een vlag als eerbetoon aan Saint Lucia hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Saint Lucia gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Saint Lucia kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Saint Lucia online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier